Selam arkadaşlar Alanyadan
İran,Birleşik arap emirlikleri,Umman seyahat yazılarımızı bu yazıyla noktalıyorum.
Seyahatimiz yaklaşık dört ay sürdü.
Toplam yaptığımız km gürbulak çıkış gürbulak giriş 10435 km iran 6500 km dubai 1235 km
umman 2700 km.
Bu seyahatin bizde bıraktığı iyi ve kötü anılar,iran bundan sonra sadece transit geçeceğim bir ülke oda mecbur kalırsam,iyi anılar halkın samimiyeti yaklaşımı yardım severliği kalıcı ve hatırlanacak dostlarımızın olması kolay mazot bulabildiğimiz anlar.
Kötü anılar,trafik rezaleti,yol setleri o kadar fazlaki bazen karavanın altı setlere deydi gerçekten insan yoruluyor,polis kontrol noktalarının çok fazla olması ve bu noktalarda
yolun gerçekten rezalete dönüşmesi,mazotsuz kalıp bir kamyoncudan bidonla mazot aldığımız an,benzin istasyonlarındaki bitmiyen mazot ve benzin almak için sıra bekliyen araçlar,benzin istasyon alanlarının kirliliği ve yerlere dökülen akaryakıtın verdiği rahatsızlık.
Aracınızın deposunu doldururken elleriniz ve ayaklarınızındaki mazot kokusu aracın içinede siniyor,deponuzu taşmadan doldurmak mümkün değil otomatik pompalarınn olmayışından.
Tuvaletlerin kirliliği ve rezaleti,bazı bölgelerdeki kara sinek bolluğu,bandar abbasın kirli ve nemli havası,bandar abbasta kokusu anlatılamayak kadar kesif olan balık pazarı,tarihi çok eski olan ülkede persopolisten isfahanda gördüğümüz köprü ali gapu sarayından başka tarihi eser ve yer görmememiz,kebap ve pilavdan gına geldiğimiz anlar çarşılarının ve pazarlarının düzensiz tıkış tıkiş olması ve kirliliği,bandar abbasta gördüğümüz bakkal dükkanı giriş kapısında başliyan kirliliğin ve ağır bir kokunun içeridede devam etmesi.
Ülke halkının mutlu olmadığını gördük ve kesinlikle bunları haketmediğini düşünüyorum.