Karavan İle İran Ve Umman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan windyhill Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 114,920
theodor_malinovski' Alıntı:
türkiye'ye sağ salim dönmenize çok sevindim. hoşgeldiniz.
yaptığım her gezinin sonunda o gezinin rengini ve şeklini belirleyen bazı unsurlar kalır aklımda. keyif ve heyecan dolu bu gezinizde benim en çok dikkatimi çeken şey sınır geçişlerinizde yaşadığınız tuhaf uygulamalar ve ağır bürokratik engeller oldu. azminize ve kararlılığınıza hayran olmamak mümkün değil. sıradışı bir seyahat gerçekleştirmiş olmanız bence takdire değer. gezi yazınızı okumadan önce planlarımın arasında iran vardı. çünkü daha uzun vadede iran ve pakistan üzerinden vietnam ve uzak doğu gezisi yapmayı planlıyorum. sınır geçişlerinde yaşadıklarınız benim gibi insanlara iyi bir tecrübe oldu. bir kez daha gözden geçirmem gerekecek demek ki.
tekrar hoşgeldiniz.
Teşekkür ederiz hoşbulduk ,sizede keyifli ve sağlıklı geziler diliyorum selamlar saygılar.

Etiketler

Yurda hoşgeldiniz...Bu kadar resmi muamelesi bol başka bir gezi duymadım...Sabır ve kararlılığınız karşısında diyecek söz bulamıyorum.Bu gezi için zorlukları ve gezmeye değerlilik açısından güzel bir değerlendirme ve sonuç yazısı artık şart oldu...Bekliyoruz...Her türlü şartlarda yaptığınız paylaşımlar için de ayrıca teşekkürler...

abucam' Alıntı:
Yurda hoşgeldiniz...Bu kadar resmi muamelesi bol başka bir gezi duymadım...Sabır ve kararlılığınız karşısında diyecek söz bulamıyorum.Bu gezi için zorlukları ve gezmeye değerlilik açısından güzel bir değerlendirme ve sonuç yazısı artık şart oldu...Bekliyoruz...Her türlü şartlarda yaptığınız paylaşımlar için de ayrıca teşekkürler...
Teşekkür ederiz hoşbulduk evet iran gerçekten çözülmez bir muamma,dubai vizesindede yaşadığımız problem muscat konsolosluğundan gerekli bilgiyi alamadığımızdan kaynaklandı.
tabiiki sonuç ve değerlendirme yazısınıda yazacağım.
Selamlar saygılar

Türkiyeye hos geldiniz,Sabir ve Azimle yaptiginiz gezi Bizlere cok faydali olacak.Insallah gelecek zamanda Iran kendini biraz disariya acar ve Ülkenin Tarihi yerlerini ve Güzelliklerini gezme imkani buluruz.

Saglikli ve güzelgeziler dilegiyle.

gezgör' Alıntı:
Türkiyeye hos geldiniz,Sabir ve Azimle yaptiginiz gezi Bizlere cok faydali olacak.Insallah gelecek zamanda Iran kendini biraz disariya acar ve Ülkenin Tarihi yerlerini ve Güzelliklerini gezme imkani buluruz.

Saglikli ve güzelgeziler dilegiyle.
Sağ olun teşekkür ederiz hoşbulduk, selamlar saygılar

Ferhat bey hoşgeldiniz, macera filmi tadında bir gezi yazısı okumuş olduk sayenizde :smiley:
İran'da yaşanan problemler bana Ermenistan'ı hatırlattı ancak sizin uğradığınız soygun çok daha büyük olmuş. Benim izlenimim turistin az uğradığı bu tarz ülkelerde gelen kişinin inatçı bir maceraperest olacağını düşünerek soygunu vazgeçilmez görüyorlar :smiley:

Deep' Alıntı:
Ferhat bey hoşgeldiniz, macera filmi tadında bir gezi yazısı okumuş olduk sayenizde :smiley:
İran'da yaşanan problemler bana Ermenistan'ı hatırlattı ancak sizin uğradığınız soygun çok daha büyük olmuş. Benim izlenimim turistin az uğradığı bu tarz ülkelerde gelen kişinin inatçı bir maceraperest olacağını düşünerek soygunu vazgeçilmez görüyorlar :smiley:
Merhaba mert bey teşekkürler hoşbulduk,tabiiki iranın turizm ve turistle hiç işi yok turizm için çabalarıda yok,bizde meşhur söz var bilirsiniz yakalanan kısrak harmanı döver iranda geçerli olan olay bu.
Fakat halk her konuda yardımcı ve samimi güzel olan tarafı bu.
selamlar

Hoşgeldiniz... Aracla Iran sanirim hayal artık bir süre ..1-2 gün beklemeyi göze alınır , hadi 15-20 dolar bahsiste bir yerde verilir diyelim ama insan sinir olur 400 dolar rüşvet vermeye..
Yalniz Arap ülkerinde resmi olarak mazot parasi alınıyor. Suriye'ye girerken ben de vermiştim..ama resmi idi her şey. Ürdün'de de vardı bir şeyler. Sizinki adamın cebine rüşvet olarak mı girdi ?

tüm gezi anılarınızı heyecanla okudum. Paylaşımlarınız için teşekkürler...yurda dönüşünüzü heyecan ve merakla bekledik.HOŞGELDİNİZ...

Salim Pekakar' Alıntı:
tüm gezi anılarınızı heyecanla okudum. Paylaşımlarınız için teşekkürler...yurda dönüşünüzü heyecan ve merakla bekledik.HOŞGELDİNİZ...
Çok teşekkür ederiz hoşbulduk selamlar saygılar

bartek' Alıntı:
Hoşgeldiniz... Aracla Iran sanirim hayal artık bir süre ..1-2 gün beklemeyi göze alınır , hadi 15-20 dolar bahsiste bir yerde verilir diyelim ama insan sinir olur 400 dolar rüşvet vermeye..
Yalniz Arap ülkerinde resmi olarak mazot parasi alınıyor. Suriye'ye girerken ben de vermiştim..ama resmi idi her şey. Ürdün'de de vardı bir şeyler. Sizinki adamın cebine rüşvet olarak mı girdi ?rayolları
Bazargan gümrüğünde karayollarındai görevliler ve gümrükteki adamları resmen kumpas kurmuşlar karayollarındaki görevliyle geçiş parasının neden bu kadar yüksek olduğunu sordum verdiği cevap ise iranda mazot ucuzmuş onun için yol parası aldıklarını söyledi ve bana 773 euroluk bilgisayar çıktısı verdi.
İrana girişte ise tahrana kadar çıkardıkları geçiş parası ise 650 euroydu neye göre hesap yapıp bu paraları çıkardıklarını anlıyamadım anlamakta mümkün değil.
Gümrükten tahran 1000 km tahrandan bandar abbasa ise 1850 km yol yaptık ve bandar abbas gümrüğünde iran çıkışı ve irana girişte yol parası ile ilgili hiç bir sorun yaşamadık
Aslında böyle bir uygulamanın varlığından dahi emin değilim fakat bu konuda sağlıklı bilgi edinemedim.
Verdiğim para tabiiki rüşvetti çünki hiç bir belge vermediler, bu konuyu iran istanbul konsolosluğuna yazdım cevap alamadım cevap alamazsam istanbula iran konsolosluğuna gidip olayı anlatacağım bu olayın peşini kesinlikle bırakmayacağım .
Selamlar

hoş geldiniz bizim için çok değerli bilgiler verdiniz bu sene yapmayı planladığım (hanım 4 çocuk honda hrv BENZİNLİ araçımla ) gezi için tavsiyelerinizi duymak isterdim teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri