Karavan Buzdolabı Sistemleri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,694

Etiketler
Ynt: Karavan Buzdolabı Sistemleri Hakkında

Sağol Bülent.... Takip edebildiğimiz kadarıyla, edindiğimiz bilgileri paylaşıyoruz, bazende böyle, birikimleri bir araya toplamaya çalışıyoruz, mutlaka atladığımız veya takip edemediğimiz gelişmeler olabilir onlarıda uyarılar doğrultusunda revize ederek, ihtiyacı olanlara derli toplu bilgiler aktarmaya çalışıyoruz....

Ben benim tecrubemi aktarayim. Atilla Beyin son ekledigi buzdolabini yillardir kullaniyorum. İnvertorle. 60 wat ceken bu dolap sozde kalkarken 10 katini ceker diyerek aldigim invertor 1000 wat olmasina ragmen ise yaramadi. 1200luk ile ise sorunsuz calisti.
Neyse 120 amperlik aku ile bir gece idare edebildim. Simdi alacagim yeni karavanda 12 voltluk kompresorlu yerli uzman sogutma buzdolabi alacagim. Yusufunkinden. Direk akuye baglayacagim. İnvertoru cok sevmiyorum. Enerji kayiplari cok oluyor. 220nin arabada dolasmasindan rahatsiz oluyorum. (Bir kere carpilmistim. :D)
Saatte 3 amper cekse 72 amper yapar gunde. 180 amperlik aku takmayi planliyorum. Sorun sanirim
Elektrikle ilgili bilgim sifir. Vat volt bile karisir cogu zaman. Kusura bakmayin.
İyiki Ferhat var. Cok yol gostermistir zamaninda.

Birikimlerini bizimle paylasan herkese cok tesekkurler. Aslinda bu basligi acarken amacim bu konuda sonradan da kafasi karisabilecek insanlar icin derli toplu guzel bir anlatim olmasiydi. Saolsun atilla hocam resimlerlede guzelce aciklamis. Artik bundan sonra forumda arayan arkadaslarda bu toplu anlatimdan yararlanir.

Ferhat hocam,

Yine rakamlarla aciklamissiniz herseyi. Sanirim en guzeli alip denemek olacak. Zaten 3 te 1 fiyatina alacagimi dusunursek indirimden, en fazla calismazsa ayni fiyata yada olmadi bir kac kurus asagisina satarim. Yanliz sormak istedigim, bu fise takilan ve elektrik degerlerini olcen aletlerden suan da elimin altinda yada yakinimda yok. Ama amper metreler ucuz, amper metre ile olcum yapilamaz mi? kalkista ve normalde kac amper cektigini anlamak icin?

Tesekkurler
Melih

insel' Alıntı:
Ben benim tecrubemi aktarayim. Atilla Beyin son ekledigi buzdolabini yillardir kullaniyorum. İnvertorle. 60 wat ceken bu dolap sozde kalkarken 10 katini ceker diyerek aldigim invertor 1000 wat olmasina ragmen ise yaramadi. 1200luk ile ise sorunsuz calisti.
Neyse 120 amperlik aku ile bir gece idare edebildim. Simdi alacagim yeni karavanda 12 voltluk kompresorlu yerli uzman sogutma buzdolabi alacagim. Yusufunkinden. Direk akuye baglayacagim. İnvertoru cok sevmiyorum. Enerji kayiplari cok oluyor. 220nin arabada dolasmasindan rahatsiz oluyorum. (Bir kere carpilmistim. :D)
Saatte 3 amper cekse 72 amper yapar gunde. 180 amperlik aku takmayi planliyorum. Sorun sanirim
Elektrikle ilgili bilgim sifir. Vat volt bile karisir cogu zaman. Kusura bakmayin.
İyiki Ferhat var. Cok yol gostermistir zamaninda.

Saolsun Ferhat bey herseyi rakamlarla acikliyor, cok minnattariz. :smiley:

Dün Ahmet (Yasiko) abi aradı Güngören Carrefour'da Altus marka mini buz dolabı 91 liraya satılıyormuş ve 1 tane kalmış dedi bende tamam abi geliyorum dedim giitk ve o dolabı aldık B sınıfı enerji hemde 6 taksit dursun bir kenarda ihtiyaç olur bir yerlerde kullanırız olmadı ihtiyaç olana satarız ;) ;D

Tasiş in sirkecideki satış mağazasında indel b marka 30 lt ve 40 lt küçük buzdolabı var 300 tl 400 tl ye satılık.

tatar' Alıntı:
Tasiş in sirkecideki satış mağazasında indel b marka 30 lt ve 40 lt küçük buzdolabı var 300 tl 400 tl ye satılık.

Hocam ben yurt disindayim tasis den almam mumkun degil ama yinede saolun.

yaybek' Alıntı:
Dün Ahmet (Yasiko) abi aradı Güngören Carrefour'da Altus marka mini buz dolabı 91 liraya satılıyormuş ve 1 tane kalmış dedi bende tamam abi geliyorum dedim giitk ve o dolabı aldık B sınıfı enerji hemde 6 taksit dursun bir kenarda ihtiyaç olur bir yerlerde kullanırız olmadı ihtiyaç olana satarız ;) ;D

Abi sen bu isin ticaretine giristin iyiden iyiye bakiyorumda. Neyse hayirli olsun bakalim. Kac litreliik dolap. Birde arkasinda tuketim olarak ne yaziyor bi yazarsan buraya banada fikir verir.

Dun bahsettigimiz inverter`i internetten ayirtmistim cunku ellerinde 1 tane var gorunuyordu benim bulundugum sehirde. ( Burde bir noktaya deginecegim bu magaza biraz degisik bir prensiple aclisiyor. Ilk geldigimd ben cok sasirmistim. Urunleri internetten yada katalogdan inceliyorsunuz. Internetten ayirtip yada katolog numarasini bir yere kaydedip magzaya gidiyorsunuz. Urunu gormeden parayi oduyorsunuz ve size depodan getiriyorlar.) Neyse dun aksam ayirttim ve bu gun almaya gittim. Kasadaki kadin bana kozmetik olarak internettekinden farkli bir sorun olurmu dedi. Olmaz dedim, parami odedim ve teslim alma noktasina gittim beklemeye basladim. Derken urun geldi. TATATATAMMMM, oda nesi benim ayirttigim urun 500 Watt tepe noktasi 800W olan inverterdu. Ama bana verdikleri urun 800 Watt ve tepe noktasi 1200 Watt. Dedim korun istedigi bir goz Allah verdi iki goz. Ellerinde urun kalmayinca bir ustun urunu verdiklerini bildigim icin urunu aldim ve ciktim. Bu sayade 1200 watt a kadar guc ureten bir inverterim oldu 19,95 pounda yani 50 TL nin altina. Bu arada 2. el buzdolabi satan birine mesaj atip sordum. Arkasinda yazan anlik elektirik harcamasi nedir diye. Saolsun cevaplamis. Dolabin arkasinda 50W yaziyormus. Teorik olarak ilk kalkista 10 kati cekip 500Watt cekse bile benim aldigim inverter bunu karsilar diye dusunuyorum. Sizce bu 1200 watt lik buzdolabini calistirir mi?

Melih kardeş inan niyetim işin ticareti değil sadece benim işime yaramasada bir dosta lazım olur diye aldım.
Ayrıca senin inverter işine çok güldüm güzel bir ticaret olmuş senin dolabı gayet güzel çalıştırır.

melihbozkurt' Alıntı:
Dun bahsettigimiz inverter`i internetten ayirtmistim cunku ellerinde 1 tane var gorunuyordu benim bulundugum sehirde. ( Burde bir noktaya deginecegim bu magaza biraz degisik bir prensiple aclisiyor. Ilk geldigimd ben cok sasirmistim. Urunleri internetten yada katalogdan inceliyorsunuz. Internetten ayirtip yada katolog numarasini bir yere kaydedip magzaya gidiyorsunuz. Urunu gormeden parayi oduyorsunuz ve size depodan getiriyorlar.) Neyse dun aksam ayirttim ve bu gun almaya gittim. Kasadaki kadin bana kozmetik olarak internettekinden farkli bir sorun olurmu dedi. Olmaz dedim, parami odedim ve teslim alma noktasina gittim beklemeye basladim. Derken urun geldi. TATATATAMMMM, oda nesi benim ayirttigim urun 500 Watt tepe noktasi 800W olan inverterdu. Ama bana verdikleri urun 800 Watt ve tepe noktasi 1200 Watt. Dedim korun istedigi bir goz Allah verdi iki goz. Ellerinde urun kalmayinca bir ustun urunu verdiklerini bildigim icin urunu aldim ve ciktim. Bu sayade 1200 watt a kadar guc ureten bir inverterim oldu 19,95 pounda yani 50 TL nin altina. Bu arada 2. el buzdolabi satan birine mesaj atip sordum. Arkasinda yazan anlik elektirik harcamasi nedir diye. Saolsun cevaplamis. Dolabin arkasinda 50W yaziyormus. Teorik olarak ilk kalkista 10 kati cekip 500Watt cekse bile benim aldigim inverter bunu karsilar diye dusunuyorum. Sizce bu 1200 watt lik buzdolabini calistirir mi?
Harika ;D ;D

Güle güle kullanın. Böyle kozmetik fark iyi oluyor. ;D
Bu invertör için akım ölçmeden deneyin, büyük ihtimalle çalışacaktır. 8)
Ampermetre ile kalkış akımını ölçmek çok kolay değil. Yeterince hızlı olmadıkları için gerçek değeri gösteremezler. Hızlı ölçüm yapıp tepe değeri hafızaya alan tipte bir çihaz bunu yakalayabilir. Ama bir ampermetre sürekli çektiği akımı gösterir. Buna karşın bu değer de çektiği gerçek gücü vermez. Biraz karışık oldu ama elektriğin bazı konuları böyle. ;)

atiladi' Alıntı:
Ferhat, osiloskopta görünür diye hatırlıyorum....
Tabii ki görülür ama burada kimseye osiloskop veya enerji analizörü alın diyemem. Elektronik ve elektrikle ilgili arkadaşlar için; bir akım probu bağlayarak ellerindeki osiloskopta bakarak akımın değişimini izleyebilirler.

Osiloskopla ölçme imkanı olan biri, herhangi bir marka büro tipi buzdolabının kalkış dremajını osiloskopta ölçüp gördüğü değeri foruma yazsada, bizde buzdolabının kalkışdaki enerji tüketimi varsayımlarından kurtulsak...

atiladi' Alıntı:
Osiloskopla ölçme imkanı olan biri, herhangi bir marka büro tipi buzdolabının kalkış dremajını osiloskopta ölçüp gördüğü değeri foruma yazsada, bizde buzdolabının kalkışdaki enerji tüketimi varsayımlarından kurtulsak...
Güzel fikir. ;)
Bende osiloskop var. Akım probu ve büro buzdolabı yok. Hepsini bir araya getirebilirsek, iş sadece ekranda gördüğümüzü yorumlamaya kalıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri