mayıstosböce
An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Ynt: Karavan Buzdolabı Sistemleri Hakkında
Atilla çok güzel olmuş böyle resimli sağol.
Atilla çok güzel olmuş böyle resimli sağol.
insel' Alıntı:Ben benim tecrubemi aktarayim. Atilla Beyin son ekledigi buzdolabini yillardir kullaniyorum. İnvertorle. 60 wat ceken bu dolap sozde kalkarken 10 katini ceker diyerek aldigim invertor 1000 wat olmasina ragmen ise yaramadi. 1200luk ile ise sorunsuz calisti.
Neyse 120 amperlik aku ile bir gece idare edebildim. Simdi alacagim yeni karavanda 12 voltluk kompresorlu yerli uzman sogutma buzdolabi alacagim. Yusufunkinden. Direk akuye baglayacagim. İnvertoru cok sevmiyorum. Enerji kayiplari cok oluyor. 220nin arabada dolasmasindan rahatsiz oluyorum. (Bir kere carpilmistim. )
Saatte 3 amper cekse 72 amper yapar gunde. 180 amperlik aku takmayi planliyorum. Sorun sanirim
Elektrikle ilgili bilgim sifir. Vat volt bile karisir cogu zaman. Kusura bakmayin.
İyiki Ferhat var. Cok yol gostermistir zamaninda.
tatar' Alıntı:Tasiş in sirkecideki satış mağazasında indel b marka 30 lt ve 40 lt küçük buzdolabı var 300 tl 400 tl ye satılık.
yaybek' Alıntı:Dün Ahmet (Yasiko) abi aradı Güngören Carrefour'da Altus marka mini buz dolabı 91 liraya satılıyormuş ve 1 tane kalmış dedi bende tamam abi geliyorum dedim giitk ve o dolabı aldık B sınıfı enerji hemde 6 taksit dursun bir kenarda ihtiyaç olur bir yerlerde kullanırız olmadı ihtiyaç olana satarız ;D
Harika ;D ;Dmelihbozkurt' Alıntı:Dun bahsettigimiz inverter`i internetten ayirtmistim cunku ellerinde 1 tane var gorunuyordu benim bulundugum sehirde. ( Burde bir noktaya deginecegim bu magaza biraz degisik bir prensiple aclisiyor. Ilk geldigimd ben cok sasirmistim. Urunleri internetten yada katalogdan inceliyorsunuz. Internetten ayirtip yada katolog numarasini bir yere kaydedip magzaya gidiyorsunuz. Urunu gormeden parayi oduyorsunuz ve size depodan getiriyorlar.) Neyse dun aksam ayirttim ve bu gun almaya gittim. Kasadaki kadin bana kozmetik olarak internettekinden farkli bir sorun olurmu dedi. Olmaz dedim, parami odedim ve teslim alma noktasina gittim beklemeye basladim. Derken urun geldi. TATATATAMMMM, oda nesi benim ayirttigim urun 500 Watt tepe noktasi 800W olan inverterdu. Ama bana verdikleri urun 800 Watt ve tepe noktasi 1200 Watt. Dedim korun istedigi bir goz Allah verdi iki goz. Ellerinde urun kalmayinca bir ustun urunu verdiklerini bildigim icin urunu aldim ve ciktim. Bu sayade 1200 watt a kadar guc ureten bir inverterim oldu 19,95 pounda yani 50 TL nin altina. Bu arada 2. el buzdolabi satan birine mesaj atip sordum. Arkasinda yazan anlik elektirik harcamasi nedir diye. Saolsun cevaplamis. Dolabin arkasinda 50W yaziyormus. Teorik olarak ilk kalkista 10 kati cekip 500Watt cekse bile benim aldigim inverter bunu karsilar diye dusunuyorum. Sizce bu 1200 watt lik buzdolabini calistirir mi?
Tabii ki görülür ama burada kimseye osiloskop veya enerji analizörü alın diyemem. Elektronik ve elektrikle ilgili arkadaşlar için; bir akım probu bağlayarak ellerindeki osiloskopta bakarak akımın değişimini izleyebilirler.atiladi' Alıntı:Ferhat, osiloskopta görünür diye hatırlıyorum....
Güzel fikir.atiladi' Alıntı:Osiloskopla ölçme imkanı olan biri, herhangi bir marka büro tipi buzdolabının kalkış dremajını osiloskopta ölçüp gördüğü değeri foruma yazsada, bizde buzdolabının kalkışdaki enerji tüketimi varsayımlarından kurtulsak...