Karavan Bakmaya Gittik...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zentoz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,797
Ynt: Karavan Bakmaya Gittik...

insel' Alıntı:
Merhaba cok tesekkurler Fotolar harika. Bence de o ufak olan cok guzel. Umarim istediginiz gibi bir karavan bulursunuz. Siz sanirim Fransa'dasiniz. Gittiginiz dukkanin linki var mi acaba? Tesekkurler. İnsel

Evet Lyon kentinde yaşıyorum mağaznın linki http://www.ypo-accessoires.fr/ . Yazın arabayla gelmeyi düşünüyoruz bir aksilik olmaz ise ihtiyacı olan arkadaşlar için ufak tefek şeyler getirebilirim haberiniz olsun. Birde şu linki paylaşmak isterim www.leboncoin.fr Burasıda bizim sahibinden gibi. Fransa'nın en büyük ikinci el sitesi. Benim olduğum bölge Rhone Alpes olarak geçiyor. Çıkan haritada sağ alt tarafa doğru pozisyonda bulunan bölgeyi seçer menüden de equipement caravanning seçeneğini seçip arama yaparsanız birçok şey çıkabilir.
erdenbay' Alıntı:
İnşallah gönlünüze göre bir karavan alıp, gezilerinize başlarsınız.

Karavanların çoğunda plaka gördüğüm için merak ettim. Bu karavanlar ikinci el mi, yada sıfır mı?

Fiyatları hakkında bilgilendirebilirmisiniz?

Selamlar...

Fiyatlar çok değişken ama ortalama değerler verebilirim. 2008 den başklyarak Pilote veya Coucher gibi markalar 30 bin ile 40 bin arasında. Bizim beğendiğimiz Hymer'in fiyatı solar pamnelli, sepere duşlu, büyük tenteli gibi bir sürü özelliği var. 22 bin 900 euro idi Türk usulü pazarlığa dayanamayan satıcı 19 bin'e düştü. Ama eve ödeme yaptığımız için bir durduk.
orsaalabanda' Alıntı:
Bu kadar eziyet yeter.. Lütfen daha fazla fotoğraf yayınlamayın.. Hele sakın ola ki oradaki fiyatlarından hiç bahsetmeyin.. Umarım gönlünüze göre bir tane edinirsiniz..

Ben biraz yalnız kalıp ağlamak istiyorum.. Lütfen beni yalnız bırakın bir süre.. :'( :'( :'( :'( :'(

Cem bey üzülmeyin :smiley: İnanıyorum ilerde herşey daha güzel olacak Türkiye için. Bence en büyük engellerden biri yasal düzenlemeler ve vergilendirme sistemi. Bir diğeride Türkiyede insanların neredeyse 7 gün 24 saat çalışıyor olması. Ki emekli olsa bile aldığı emekli parası belli. Burada yasal olarak sadece haftada 35 saat çalışabilirsiniz. Bundan fazla çalışırsanız sizi mahfederler veya ekstra vergi alırllar. Hal böyle olunca tatil için fazla zamanonoz oluyor. Buda ckaravancılıkın önünü açıyor.

Etiketler

Şunuda eklemek isterim burada araçlardan vergi almıyorlar. Mesela ben ikinci el 2001 model bir seat aldım bunun için devir teslimde 120 euro vergi ödedim. Ama devlet bir daha size altı yayda bir vergi gibi birşey sormuyor.

Yeterrrr!.. Okumak ve duymak istemiyorum artık. Allahım, adamlar bizden kat be kat zengin, bir de üstüne fiyatlara ve vergi sistemine bak. Orada o kadar karavan olmasın da ne olsun?

Bu arada fiyatı kadar gümrük vergisi ödeyerek Türkiye'ye getirmek bile burada yaptırmaktan daha ucuza gelmiyor mu? 38.000 haydi olsun 40.000 Euro'ya Türkiye'ye gelebilecek böyle bir araç bizdeki fiyatlara göre avantajlı değil mi? Ben mi yanılıyorum?

En iyisi kökünden sileyim ben bu topiği de bir daha gözüm görmesin. ;D ;D

:smiley: :D :D :D :D Daha önce farklı bir topiktetartışmıştık. Eğer aracınızı aldığınızda iki yaşından küçük ise ve bir dönem kullandıysanız yurtdışında. Ülkeye sokmak istediğinizde ÖTV ödemiyorsunuz. Buda bir artı

Yine birşey daha eklemek istiyoru. kendi karavanını yapanlar kısmını zevkle ve ilgi ile takip ediyorum. Eğer bu iş üzerinde çalışan abilerimiz, kardeşlerimiz benden acaba oradaki araçların şu sistemini nasıl yapmışlar bir gidip çekermisin fotoğrafını diye sorarlarsa seve seve yaparım. Çünkü burada galerilerdeki yüzlrce karavanın kapısı açık. Sizi gezdirende yok. herşeyini inceleyebiliyorsunuz.

Saygılar

Şu an itibariyle, 15 saati aşmış konu açılalı ve 10 yanıtı geçmiş, 182 okuma gerçekleşmiş; öyle sanıyorum bu akşam bu sayı çok artar. (Yazıya başladığımda sayılar böyledi, muhakkak artmıştır; verimli bir konu.)

Mevzuat ve vergi engelleri bir yandan, gelir geçim düzeyindeki sıkıntılar bir yandan kedinin ciğere baktığı gibi bir durum yaratıyor; insanların ağzının suyu akıyor. Bu, bugüne değin hep böyle oldu; korkarım bir süre daha böyle olacak. Burada, başka ortamlarda, bu konu şimdiye değin çok konuşuldu ve konuşulma daha çoook sürecek.

Gelir geçim düzeyi, ülkenin kalkınmışlığı ile ilgili birşey hadi diyelim ama mevzuat ve vergi konusu düzeltilebilir. Yeter ki istensin; yeter ki bir baskı oluşturulabilsin, ses duyurulabilsin. Ağlamayan, etkili olamayan çocuğa meme yok!...

Atlantik'in batısındaki ve doğusundaki kapitalist ülkeler, göreli olarak, birtakım olanakları halklarına sağlıyorlar, deyim yerindeyse, "birkaç kemik" de halklarına atıyorlar. Uluslararası soygundan bir pay da çalışanlara, emekçilere veriyorlar. Halklarını çok sevdiklerinden değil, olası tepkileri önlemek, sitem karşıtlıklarını törpülemek için.

Bizde ise, verilebilecek böyle bir pay yok; kavga da burada ortaya çıkıyor. Aslında kavganın çıkmasına da izin verilmiyor ya!...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Şu an itibariyle, 15 saati aşmış konu açılalı ve 10 yanıtı geçmiş, 182 okuma gerçekleşmiş; öyle sanıyorum bu akşam bu sayı çok artar. (Yazıya başladığımda sayılar böyledi, muhakkak artmıştır; verimli bir konu.)

Mevzuat ve vergi engelleri bir yandan, gelir geçim düzeyindeki sıkıntılar bir yandan kedinin ciğere baktığı gibi bir durum yaratıyor; insanların ağzının suyu akıyor. Bu, bugüne değin hep böyle oldu; korkarım bir süre daha böyle olacak. Burada, başka ortamlarda, bu konu şimdiye değin çok konuşuldu ve konuşulma daha çoook sürecek.

Gelir geçim düzeyi, ülkenin kalkınmışlığı ile ilgili birşey hadi diyelim ama mevzuat ve vergi konusu düzeltilebilir. Yeter ki istensin; yeter ki bir baskı oluşturulabilsin, ses duyurulabilsin. Ağlamayan, etkili olamayan çocuğa meme yok!...

Atlantik'in batısındaki ve doğusundaki kapitalist ülkeler, göreli olarak, birtakım olanakları halklarına sağlıyorlar, deyim yerindeyse, "birkaç kemik" de halklarına atıyorlar. Uluslararası soygundan bir pay da çalışanlara, emekçilere veriyorlar. Halklarını çok sevdiklerinden değil, olası tepkileri önlemek, sitem karşıtlıklarını törpülemek için.

Bizde ise, verilebilecek böyle bir pay yok; kavga da burada ortaya çıkıyor. Aslında kavganın çıkmasına da izin verilmiyor ya!...

Cavid Sezen

Kesinlikle Cavid bey. Grevler ülkesi Fransa'dan bahsediyoruz. Burada insanlar haklarını arıyor ve bunun için savaşıyor. Türkiye'den takdir ettiğimi bir birliktelik örneğini eczacılar odası gerçekleştirmişti. Sonuçta haklarını aradılar ve elde ettiler. Sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor burada.

Umarım en kısa surede ıstedıgınız karavana sahıp olursunuz... Sızı kıskanmamak elde degıl..... Karavan almak bırakın boyle cok karavanı bır arada gorup secım yapmak bızım ulkemızde ne mumkun ...:( orsaalabanda beye katılıyorum ... AGLAMAK ıstıyorum......

sıze karavan secımınde kolay gelsın hymer hos gorunuyor bu arada ....

Merhaba sayın zentos.Acaba orası cennet ten bir köşemiydi?Bizim TÜRKİYE dede var böyle motokaravanlar ,kamperlar,ister integral ister semi integral.Ama modeli çok düşük fiyatıda çok yüksek .Ayrıca burda ki imalatçıların da gözü tok paraya doymuşlar,çok para verirsen canları isterse yapıyorlar.Ayrıca vergi ler can yakıyo sakın yanaşma .Ondan sonra ülkede işsizlik var diyorlar.Müteşebbis sanayicilerin önünü kesiyorlar.sorada biz zavallılar böyle fotolara bakıp bakıp uzanamadığımız dala mırnav diyoruz.TÜRK emeklisi bırak gezip tozmayı karnını doyuramıyor.Halbuki bu bir kültür ve yaşam tarzı.Destekle iç turizm hareketlensin,imalat ve yan sanayi canlansın.Neyse..... SEVGİ ve SAYGILAR.

Ordaki karavanları görünce heyecana kapıldım ne zaman bitecek bu ev borcu :-\

Özgür kardeş Allah sizede ödeme kolaylığı versin ve arzu ettiğiniz karavanı en kısa zamanda nasip eylesin.

Bu haftada karavan gezime devam ettim. Bu sefer eşim çalıştığı içi köpeğimiz Efe'yi alıp yola koyuldum. Lyon'un yaklaşı 100 km doğusundaki Voglans'da bulduğum bir karavan satıcısına gittim. Buraya gelen arkadalarıma, abilerime tavsiye ederim cennet gibi bir yer. Neyse detayları sonra veririm. İlk girişte beni camperler karşıladı. Telefonumun şarjı bitene kadar çekmeye çalıştım çünkü foto makineyi unutmuşum.

İlk resimden başlıyalım....

[attachment=2][/img]

IMG_0896.jpg

IMG_0897.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR