Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,587
Ynt: Karabiga'da Yeni Bir Karavan - Çadır Kampingi Doğuyor

Atilla abi..çok güzel bir yer oluyor...özellikle sizin ihtiyaçları daha iyi tespit edeceğinizden dolayı daha bir güzel kamp olacağını düşünüyorum.

Etiketler

Cavid abi, ramazandan sonra eylül sonu, kampingde bir kamp düzenleyeceğim, benim dağcı grubun ile mayıs ayında yapamadığımız bir ercova gezisi vardı biz zaten 10-15 araç gibi 30-40 kişi bu kampı gerçekleştireceğiz, tabiki kampı düzenlerken büyük grubu tanıştırma adına Organizasyon gezenbilir sevdalılarınada açık alacak, orta noktada daha çok kişinin tanışabilmesi için bu ortamı yaratacağız, kampı 20-30 karavan ile destekleyebilirsek, bölge haber kuruluşları tarafından haber niteliği taşıyacak bir buluşma konumuna gelecek...

Serkan, yer 49 yıllığına bize geçti, biz zaten 48 yıl burda olacağız, belkide burada yaşlanacağız, tabiki bir doğa sever, karavan sever, ve kamp sever olarak, kampın tam teşekküllü hale gelebilmesi için elimizden geleni yapacağız, biz bu işi zevk alarak yapıyoruz, yapmayada devam edeceğiz...

Zaman sorunumuz olmadığından, böyle bir hafta sonu buluşması için, birkaç gün önce çıkar, birkaç gün sonra dönerim. En azından, dört gece beş gündüzlü bir Güney Marmara Turu olur; güzeelll... Havalar da serinlemeye başlamış olur, gezi için çok uygun bir dönem. Çok güzel bir geçek canlandı şu an bir anda: Balıkesir-Şamlı-Ilıca-Yeni baraj-Gönen-Sarıköy-Karabiga-Biga-Çan-Yenice-Kalkım- sonrası Edremit mi olur Balya mı, karar yolda-İvrindi-Korucu-Duğa-Menteşe-Soma-Kırkağaç... :D

Cavid Sezen

Atila abi hayırlı olsun. Kampçılık ve karavancılık adına güzel bir gelişme.

Herkese eşit uzaklıkta olması çok güzel. Büyük bir buluşma ayarlayabilirsek gerçekten güzel olur. Eylül sonu sardalyaların en lezzetli zamanı. Büyükçe bir mangalda sardalya festivali havasında gerçekleştirebiliriz. Bence çok da keyifli olur.

Paulownia ağaçları konusunda ise çok iyi düşünün derim. Çok hızlı büyüyor ama dalları kof. En ufak rüzgarda koca koca dallar çatır çatır kırılıp düşüyor. Bu durum çok değil 5 yıl sonra başınızı ağrıtabilir. Karavanların tepesine kocaman dalların yıkıldığını düşünmek bile istemiyorum. Elbette insanlar, özellikle de çocuklar için de büyük tehlike. Artık ağaçları dikmişsiniz ama en azından başka bölgelere ileride onları kesip diğerleriyle rotasyona sokabilecek şekilde yine hızlı büyüyen akasya vb. ağaçlar da dikebilirsiniz. 5-6 yıl sonra da bana dua edersiniz ;) :smiley:

Cem, ağaçlar için söylediğin şeyleri dikkatle okudum bu konuda bilgi ve tecrübemiz kocaman bir sıfır, şüphelerine katılıyorum, biraz uzasınlar bakalım, dert olmaya başlarlarsa keseriz olur biter, bu arada kamyonların arkasına takılan özel aletlerle ağacı bir yerden söküp başka yere taşıma işi varya bunu araştırıyoruz, gelişmiş ağaç olarak 30-40 tana alıp hepsini kamyonla getirip dikim işini bu özel araçla yaptırabilirmiyiz bunu bize malolacağı fiyatı dahil araştırıyoruz....Belki bu yazıyı okuyan bir fidancı veya ziraatci olursa, hızlı büyüyen başka bir ağaç ve bu dikim aracı hakkında, bir bir bilgi verebilirse iyi olur yani...Akasya konusunda seninle hem fikirim, tuzlu suya yakın yerlerde en iyi akasya ve meşe yetişiyor diye duydum...

Atila abi hızlı büyüme konusunda paulownia gerçekten rakipsiz. Bölge için düşünecek olursak hızlı büyüme anlamında kavak, adi çitlenbik ve akasyadan başka şansınız pek yok gibi. Kavağın gölgesinden yararlanamazsınız. Bu durumda akasya ve çitlenbik en doğru tercih olacaktır. Ancak büyük bir akasya ve çitlenbik topluluğu da altında uzun süre kalacak araçların üzerine zamk akıtması nedeniyle rahatsız edici olabilir. Koyu gölge vermesi ve nispeten hızlı büyümesi nedeniyle araya ıhlamur, katalpa, ceviz ve hatta kayısı gibi ağaçlarla çeşnilendirilebilir. Paulownia fidanlarına çok yakın olmamak ve tabi araç girişini de engellemeyecek şekilde bu saydığım türlerden dikerseniz ileride paulowniaları kesip yerine bunlardan faydalanabilrisiniz. Çok yakınına dikerseniz paulownialar diğerlerini yaşatmaz. Dikim için zaten en uygunsuz zamanı seçmişsiniz. Bazıları yaşamayacaktır. Dikim ağaçların vernelizasyon dediğimiz dinlenme dönemlerinde hatta en ugun olarak uyanma zamanının başlangıcı olan şubat-mart aylarında yapılmalıdır.

Gelişmiş ağaç olarak dikime gelince bu yöntem daha çok ekonomik değeri yüksek olan türler için kullanılmakta. Ya da sezona yetişmesi planlanan tatil köyü, otel, motel gibi inşaatlarda palmiyeler bu şekilde tesis edilebiliyor. Elbette ekonomik getirisi çok daha fazla olacağı için bu gibi durumlarda yüksek maliyet gözardı edilebiliyor. Size lazım olan koyu gölge verebilecek olan ve çabuk büyüyen türler. Bunları da gelişmiş olarak dikmek isterseniz zaten budanıp kuşa dönmüş olarak, neredeyse tomruk kıvamında getirilecektir. Bence zahmete ve o kadar paraya değmez. Paulownia ilk aşamada doğru çözüm. Ancak dediğim gibi ileride problem olabilir. 5-6-7 yıl sonra yerine geçebilecek türleri de bulundurduktan sonra en mantıklısı budur.

Atilla Bey, ağaç sökme dikme makinasını Türkiye'de Kombassan grubuna bağlı MPG Makina Konya'da üretiyor. Belki onları arayarak size yakın müşterilerinden birinin bilgisini alabilirsiniz.
http://www.mpg.com.tr/tr/urunler.asp (sağ alt köşede ürünün resmi ve kataloğu var)
Ağaç türleri hakkında bilgim yok ama Erdek Ant kampa bakmanızı öneririm.

Teşekkürler, emekli balıkçı..Bu sene tüm eksikleri tamamlayarak önümüzdeki seneye eksiksiz başlayabilmek için sürekli rehabilitasyon içindeyiz, restoran, plaj ve çadır kamping kısmı hazır ve aktif, mecburen bu sene ilk önce bunlar devreye sokuldu çünkü diğerleri için gerekli finansman ancak böyle sağlanabiliyor..Önünüze 10 dönüm boş bir arazi gelince düşünceleri bir sıraya sokmak gerekiyor... Bungalov ve karavanlar için gerekli düzeni tamamlamaya çalışıyoruz, ,sıcak-soğuk duş, özel wc ler, bulaşıkhane, çamaşır yıkama bölümü ve buzdolabı bölümleri gibi..

Bel ki fikir verir Atilla hocam...
[attachment=1]

2633200362513450a.jpg

Veriyor tabi avrupada geceliği 40€ istenen kampingler işte böyle..

Atila bey, yaptığınız öyle sıradan bir iş değil deneyimlerinizi paylaştığınız ülkemize konaklanabilecek standartlara uygun bir tesis kazndırdığınız için sizi ve girişimcileri canı gönülden tebrik ediyorum,

Teşekkürler sboergin, henüz kazandırmış deyiliz, sadece çalışıyoruz, bu sene eksikler anlamında yol kadebilirsek, kısmet olursa seneye yaza hazır olacağız...

Karabiga belediyesi internet sayfası; http://www.karabiga.bel.tr/indexx.php?f=79ebf43088f05b8b849b2865b40f58d5&sayfa_id=333&id=23154

Yakında karadenizlitesisleri.com yayına girecek...

Gemi seferleri; http://karabiga.bel.tr/indexx.php?f=79ebf43088f05b8b849b2865b40f58d5&sayfa_id=333&id=23731

çok kısa süre önce aranıza katılmama rağmen okuduklarım ve gözlemlediklerimden edinmiş olduğum intiba, sizin ve yönetimdeki arkadaşların tuttuğunu koparan, başladıkları işleri yarım bırakmayan azimli bir ekip olduğudur. Onun için campingi tüm kamçılara kazanılmış bir tesis olarak kaydediyorum. İnşallah açılışında beraber olmayı umut ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımj sunuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR