Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osmanbuddha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,580
Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Yürüyüşlere gidiyorduk kız arkadaşımla günü birlik. Dedik çadır kamp malzemesi alalım hem arada bir kaç günlüğüne gidip kamp yaparız, tecrübe kazanırız hem de daha sonra hitit yolu, likya yolu gibi temalı ve doğa yürüyüşü parkurlarında 5-10 günlük yürüyüşler yaparız. O ana kadar ne bileyim aklıma gelen tek canlı tehdit ayı, domuz vs gibi şeylerdi. Hatta köpek kovucu alırım çoban köpeklerine karşı ne olur ne olmaz diye. Şimdi yaklaşık bir saattir bu konuyu okuyorum. Neredeyse vazgeçeceğim kamp olayından. Çünkü bir kaç arkadaşımız dışında gelecek kimsemiz yok. Diğer insanlar "manyak mısınız oğlum siz sabah akşam yürüyorsunuz" diyorlar. E 10 kere kamp yapacaksak 5'i baş başa olacak. Paranoya başladı "ben şimdi bu kızı nasıl savunacağım" diye :S :S (Gerçi kendisi kızınca ve konuşmaya başlayınca saniye de 10000000 kelime söyleme kapasitesine sahip :D muhtemelen kaçarlar :D :p canım benim.) Biz baş başa kafa dinlemeye gidelim, huzur bulalım istiyorduk. Başlığı okurken önce biber gazı fiyatlarına sonra elektroşok fiyatlarına en son olarak da kuru sıkı fiyatlarına baktım :S (öğrenciyiz ya savunacaksak kendimizi uygun bir fiyata savunmalıyız :D )
Ne bileyim bir an tereddüt ettim şimdi :S Aklımın ucundan bile geçmemişti böyle bir konu. Doğaya gidiyoruz insan görmeyiz, iki ayaklı tehlike denk gelmez diye...

Etiketler

arazide kamp atmak = her türlü arızalı tiple karşılaşmak, tecavüze davetiye çıkarmak, soyulmak, dövülmek............
bumudur yani? sizler evlerinizde kapınıza kaç kilit takıyorsunuz? arabalarınızı sokakta nasıl bırakıyorsunuz?

yapmayın arkadaşlar filmlerde gördüklerinizi, dizilerde izlediklerinizi koyun bir tarafa. Türkiye yollarında 3000km den falz uzun yol yaptım bisikletimle, kimi zaman yanlız bazan 2 kişi bazanda gurup olarak. genelde çadır attık hemde yol kenarında, su yakınında. bu güne dek ne rahatsız eden oldu nede magandalık.

yanımızdaki tek silah meyve kesmek için kullanılan ufak bir çakı oldu ve amacı dışında hiç aklımıza bile gelmedi. ormanınada girdik, göl kenarınada. diyeceğim o ki eğer içinizde bir korku varsa güvenlikli bölgeleri tercih edin, korku iyidir dikkatli olursunuz ama fazlasıda insanı bozuyor , örneklerden görüldüğü gibi insana tank al bile diyen çıkabilir. doğada hemde çadırda yaşamak evlerimizde yaşamaktan daha güvenli. en azından depremde yıkılmaz.

Merhabalar;
45 senedir Karavan ve sonralari M.Karavan ile Avrupa ve Turkiye'mde kamp yapmaktayim.Hic bir zaman benden baska kimsenin olmadigi yerlerde
katiyyen kamp yapmam.Fakat bazen icap ederse o zaman devamli hazirlikliyimdir.En buyuk dostum Magnum 9 mm. devamli olarak yanimdadir.
Icap ederse soyle bir iki kere kukretirim ve etrafta kimse kalmaz.Bizim Megandalarin anladigi dilden konusur.Selamlar

abolgi' Alıntı:
örneklerden görüldüğü gibi insana tank al bile diyen çıkabilir.
hmmm, ahmet bey fena fikir değil aslında, yazılanları okuyunca westfalia tavanlı bir tank epey güvenlikli olur diyorum :smiley:

Valla ben genellikle google earth'ten bir arazi araştırması yapıyorum ondan sonra karayolundan orman içine doğru yürüyorum. Yürürkende telefonun en son çektiği yerden itibaren 5-10 dk civarı daha yürüyorum bu maganda takımı telefonsuz yapamaz her gittiği yerde çıkarır telefonsuz asla yapamaz o yüzden telefonun çekmediği yerde asla bulunmazlar.

He kişisel bir korunmamız yok da değil e-bayden aldığım ka-bar bıçağım var bu USMC tarafından kullanılan modeli onu mutlaka belimde gözükmeyecek şekilde taşıyorum şunu belirtmek isterim ki benim gibi bıçak taşıyan varsa karşısına biri çıktığında asla hemen davranıp çıkartmasın bu ülkede taksimin göbeğinde sat komandosunu bıçakladılar elinizde bıçak size karşı bir silaha dönüşmesin son raddeye kadar saklı kalsın arkadaşlarında belirttiği gibi bu silahlarla yapacağınız hareketler magandadan daha büyük sorunlara yol açabilir. Bence ava gitmediğiniz sürece tüfek büyük sorumluluk yani bu tarz silahlar taşımak sorumluluk bilgi işi. Öyle kampa gidiyorum diye 50 fişek bir tüfek almakla olacak iş değiş silahın sorumluluğu büyük...

bende sılah taraftarı olmama ragmen gecen ay anladımkı sart:smiley:.5dk kuru odun bulmaya gıttım dondum bır baktım cadırın ıcınden adam cıkıyor tabı bozuntuya vermiyr adam sıgara alıcaktım ızın ıstemek ıcın sızı arıyordum dedı tabı bnde bozuntuya vermedım :smiley: olemı fln snr bı 15 dk muhabett ettı dagın obur tarafında yolmu ne yapıyorlarmıs orda calısıyormus tabı adam gıdınce ben vınnnnn.Cunku brzcık bu konuda bılgım varsa bır kısı sızı rahatsız edıyorsa ve snr ısını bıtıremeden gıdıyorsa muhakkak gerı doner.

mhmtabi' Alıntı:
hmmm, ahmet bey fena fikir değil aslında, yazılanları okuyunca westfalia tavanlı bir tank epey güvenlikli olur diyorum :smiley:

yanlız westfalia kısmına 3mm çelik tellerden kafes yapmayı unutmayacaksın bide gece yatarken o tele elektrik vereceksin, tank içi dar olduğundan silah olarakta tomson bulunduracaksın...

abolgi' Alıntı:
yanlız westfalia kısmına 3mm çelik tellerden kafes yapmayı unutmayacaksın bide gece yatarken o tele elektrik vereceksin, tank içi dar olduğundan silah olarakta tomson bulunduracaksın...
;D ;D ;D

w4hyn3ot' Alıntı:
bende sılah taraftarı olmama ragmen gecen ay anladımkı sart:smiley:.5dk kuru odun bulmaya gıttım dondum bır baktım cadırın ıcınden adam cıkıyor tabı bozuntuya vermiyr adam sıgara alıcaktım ızın ıstemek ıcın sızı arıyordum dedı tabı bnde bozuntuya vermedım :smiley: olemı fln snr bı 15 dk muhabett ettı dagın obur tarafında yolmu ne yapıyorlarmıs orda calısıyormus tabı adam gıdınce ben vınnnnn.Cunku brzcık bu konuda bılgım varsa bır kısı sızı rahatsız edıyorsa ve snr ısını bıtıremeden gıdıyorsa muhakkak gerı doner.

Olaya bak ya.. Bu adamın Ayı'dan ne farkı kaldı ki, ne büyük bir terbiyesizlik sigara arıyormuş, valla en iyisi kangal gibime geliyor benim.

Valla ben genellikle google earth'ten bir arazi araştırması yapıyorum ondan sonra karayolundan orman içine doğru yürüyorum. Yürürkende telefonun en son çektiği yerden itibaren 5-10 dk civarı daha yürüyorum bu maganda takımı telefonsuz yapamaz her gittiği yerde çıkarır telefonsuz asla yapamaz o yüzden telefonun çekmediği yerde asla bulunmazlar.

fikir süper,10 numara.taktir ettim ve kullanıma aldım.

ayhancham' Alıntı:

fikir süper,10 numara.taktir ettim ve kullanıma aldım.

Kullanın tabi bu maganda milleti telefonsuz adım atmıyor telefon çekmezse gelmezler onlar silah taşımak çok riskli bence. Ben dediğim gibi bıçağımı bile taşırım ama baktım direkt olarak bana ilişme yok durur kabında hemen davranmakla olmaz daha tehlikeli ben 4-5 kere ekilmek sonucunda yanlız kamp yapmak zorunda kaldığımda bu tekniği kullandım hep, sorun çıkmadı. He gönül isterki hep kalabalık grup olsun hiç bunları kafamıza takmıyalım...

the north face' Alıntı:
Kullanın tabi bu maganda milleti telefonsuz adım atmıyor telefon çekmezse gelmezler onlar silah taşımak çok riskli bence. Ben dediğim gibi bıçağımı bile taşırım ama baktım direkt olarak bana ilişme yok durur kabında hemen davranmakla olmaz daha tehlikeli ben 4-5 kere ekilmek sonucunda yanlız kamp yapmak zorunda kaldığımda bu tekniği kullandım hep, sorun çıkmadı. He gönül isterki hep kalabalık grup olsun hiç bunları kafamıza takmıyalım...

Bende sizdenim, ekiliyim ekilmiyim, kafayı koyduğum şeyi yaparım. Ama bu ekilme mevzusu çok can sıkıcı.

SERKANEFE' Alıntı:
Bende sizdenim, ekiliyim ekilmiyim, kafayı koyduğum şeyi yaparım. Ama bu ekilme mevzusu çok can sıkıcı.

Hemde ne can sıkıcı harbi ayı grylls'e döndüm artık :D ilk yanlız kampımda gece adam gibi uyuyamayıp her sese uyanmıştım malum uyku yarı ölüm derler. Ben normalde yanıma küçük çakı dışında bişeyde almazdım malum grup gidilirse ne olacak ama yanlızlar artmaya başladıkça böyle bıçaktı falan başladık almaya hayır arkaya çantayı almışız kampa gdiyoz diye heyecan var telefon geliyo abi ben yarın gelemiyecem o çantayı boşaltmak olmaz diye basıp gidiyoruz... Yanlıza kaldıkçada böyle fikirler çıkıyor ortaya tabi kampta güvenlik olayı herkesin kafasında...

the north face' Alıntı:
Hemde ne can sıkıcı harbi ayı grylls'e döndüm artık :D ilk yanlız kampımda gece adam gibi uyuyamayıp her sese uyanmıştım malum uyku yarı ölüm derler. Ben normalde yanıma küçük çakı dışında bişeyde almazdım malum grup gidilirse ne olacak ama yanlızlar artmaya başladıkça böyle bıçaktı falan başladık almaya hayır arkaya çantayı almışız kampa gdiyoz diye heyecan var telefon geliyo abi ben yarın gelemiyecem o çantayı boşaltmak olmaz diye basıp gidiyoruz... Yanlıza kaldıkçada böyle fikirler çıkıyor ortaya tabi kampta güvenlik olayı herkesin kafasında...

Genelde ilkten ekilince ne kadar hazırda olsam gitmiyordum, bir oldu iki üç ee iş bunlara kalırsa dedim hiçbişi yapamıcaz, artık akşam :geliyormusun ? geliyorum evet sabah şurda buluşalım - tamam o saatte gelirim.. -sabah abi hayırdır yoksun, ya şu işim çıktı bu işim çıktı.. -neyse abi ben gidiyorum görüşürüz -nasıl abi tek gitme bak bla bla bla -tamam oldu dostum görüşürüz diyip basıp gidiyorum. Ben açıkcası çadır kurmuyorum arabanın içinde takılıyorum, arka koltukları yatırınca 180 uzanabiliyorum. Yanıma açıkcası beratta minik bir silah alıyorum , aracın ve telefonun alarmını kurduktan sonra uyuyorum.

SERKANEFE' Alıntı:
Genelde ilkten ekilince ne kadar hazırda olsam gitmiyordum, bir oldu iki üç ee iş bunlara kalırsa dedim hiçbişi yapamıcaz, artık akşam :geliyormusun ? geliyorum evet sabah şurda buluşalım - tamam o saatte gelirim.. -sabah abi hayırdır yoksun, ya şu işim çıktı bu işim çıktı.. -neyse abi ben gidiyorum görüşürüz -nasıl abi tek gitme bak bla bla bla -tamam oldu dostum görüşürüz diyip basıp gidiyorum. Ben açıkcası çadır kurmuyorum arabanın içinde takılıyorum, arka koltukları yatırınca 180 uzanabiliyorum. Yanıma açıkcası beratta minik bir silah alıyorum , aracın ve telefonun alarmını kurduktan sonra uyuyorum.

Hadi siz yine sağlam güvenliklisiniz araba içi zaten başlı başına güven silah sakat geliyor bana zaten yaşım 19 silah falan olmaz. Ben dediğim gibi atıp çadırı uyuyorum ama şöyle bir sorun var ben bu konuyu okuduktan sonra bir daha tek kamp yapabileceğimi sanmıyorum :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR