Kampçılık ve Karavancılıkta Eşlerin Katılımı, Sorunlar ve Çözüm Yolları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,711
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Eşlerin Katılımı, Sorunlar ve Çözüm Yolları

44 yaşındayım bir karavan alsam asla hanım bana katılmaz.72 yaşındaki babamla Türkiye yi turlayacağız bu gidişle.Bir tek o onay veriyor bu işe.

Etiketler

Sayın Makrakanta Allah babanıza ve sizlere hayırlı uzun ömürler ve güzel gezebileceğiniz günler nasip eylesin,eşlerin bazıları karavan işine sıcak bakmaz ya keyfini bilmediği için yada rahatına fazla düşkün olduğu için çünkü karavan aldınızmı sürekli çalışacaksınız yemekti,bulaşıktı,çamaşırdı hanımların tatil anlayışı genelde yarım pansiyon bir otel yada tatil köyü deniz kum ve güneş hal böyle olunca kabullendirmek zor olur,burada yapmanız gereken karavanı ve karavancılığı sevdirmeniz ilk bu sevdaya yakalandığımızda bizdede aynı benser sıkıntı vardı olaya biraz soğuk bakıyordu ama karşıda çıkamıyordu ;) ben ise buradaki değerli dostların gezi yazılarını ve fotoğraflarını gösterdim zamanla kabullenmeye başladı,şimdi ise iyiki yapmışız diyor ve çok memnun.

Yalnızlıktan fazla sıkılan biri değilim yalnız çıksam 2 ay buralara dönmesem diye düşünüyorum.Zaman kavramı olmadan nerde akşam orda sabah.Belkide yıllardır 2-3 gün haricinde tatile çıkamamanın işyerimden ayrılamamamın birikimide olabilir.

Makrakanta' Alıntı:
44 yaşındayım bir karavan alsam asla hanım bana katılmaz.72 yaşındaki babamla Türkiye yi turlayacağız bu gidişle.Bir tek o onay veriyor bu işe.

Babamızı 2006 da kaybettim 72 yaşındaydı inanılmaz bir acı çektik kelimeler yeterli değil anlatmaya şimdi bile bırakayım yazmayı diye düşünüyorum ama size faydası olur belki ,babam ölümünden bir sene önce tansiyondan dolayı kalp krizi geçirdi o sene babam derdi bi iyileşeyim bülentle(6 kardeşiz) gezecem hep ,ben hasta yatağında baba sen kalk beraber arhaviye gidelim ordan bütün karadenizi gezeriz dedim ve bu gezintiyi yapamadan babamı kaybettik sırf bu konuda duyduğum mutsuzluğu çaresizliği nasıl anlatsam size,kısaca sizin yaşamanızı istemem çıkabilseydik baba oğul arasında çok farklı bir gezi olacaktı.Siz bu şansa sahipken bundan dönmeyin yeryüzünde hiçbirşey bu şansımı geri getiremeyecek.(ve giderken çok uzun ses kaydı yapan cihazlar var ondan alın sonradan çok sevinirsiniz.)

Sayın Bülent Yazıcı duygu yüklü yazınız benide etkiledi,Babanıza Allah rahmet etsin gelen birgün gidiyor,Önemli olan anı yaşamaktır keşke imkanlarımız hayat standartlarımız hep iyi olsada hayallerimizi ertelemesek yarına kimsenin garantisi yok.

bülent bey yazınızdan bende çok etkilendim allah rahmet eylesin nur içinde yatsın
yalnızca baba değil bütün ailemi toplayıp gezmeyi ne kadar isterdim hepbirarada ama ah bu dünya işleri yok mu? dalmışız bir türlü biraraya gelemiyoruz

mayıstosböce' Alıntı:
Babamızı 2006 da kaybettim 72 yaşındaydı inanılmaz bir acı çektik kelimeler yeterli değil anlatmaya şimdi bile bırakayım yazmayı diye düşünüyorum ama size faydası olur belki ,babam ölümünden bir sene önce tansiyondan dolayı kalp krizi geçirdi o sene babam derdi bi iyileşeyim bülentle(6 kardeşiz) gezecem hep ,ben hasta yatağında baba sen kalk beraber arhaviye gidelim ordan bütün karadenizi gezeriz dedim ve bu gezintiyi yapamadan babamı kaybettik sırf bu konuda duyduğum mutsuzluğu çaresizliği nasıl anlatsam size,kısaca sizin yaşamanızı istemem çıkabilseydik baba oğul arasında çok farklı bir gezi olacaktı.Siz bu şansa sahipken bundan dönmeyin yeryüzünde hiçbirşey bu şansımı geri getiremeyecek.(ve giderken çok uzun ses kaydı yapan cihazlar var ondan alın sonradan çok sevinirsiniz.)

Bülent Bey, bu anlatımınız beni çok duygulandırdı ve bana bişeyi hatırlattı. Babamın yaşı 77 dir. Babamın, rahmetli amcası tarafından Adapazarı'nın çeşitli köylerinde ve ilçelerinde akrabaları var. Bundan 1,5 - 2 ay kadar önce babam bana dediki; " Hakan, 4 -5 gün izin al da beni Adapazarı'ndaki akrabalarıma gezmeye götür."
Soğucak'ta , Mağra Köyünde ve adını bilmediğim diğer ilçelere yayılmış durumdalar. Ben de dedim ki "baba onlarla 20-25 yıldan beri görüşmedik. Şimdi hepsinin ailesi genişlemiştir. Rahat gidip kalamayız.(babam misafirliklerde rahat edemez onu da belirteyim). Şehir merkezine otele git gel de sizi yorar". Cevabı pek çoğunuza ilginç gelebilir. Dedi ki ; " 1 haftalığına karavan kiralayalım, parasını ben vereceğim. Gönlümüzce gezer dilediğimiz yerde kalırız." ben bu teklife biraz şaşırarak "evet" dedim. Ama o gün bu gündür izin ayarlayamadığımdan götüremedim. İlerde bu sözü gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşamamak için elimi çabuk tutup bu sözümü gerçekleştireyim. Sen bu yazıyı yazmasan unutmuştum bile.

Ömür dediğin üç gündür,
dün geldi geçti,
yarın meçhuldür.
O halde ömür dediğin bir gündür,
o da bugündür...

(Sanırım Can Yücel'in bu dizeler.)

Cavid Sezen

Karavan merakım vardı.Bu topicte epeyce dolaşıyordum.Hala var.Ama hanımın istemeyişi ve zamanımında olmaması nedeniyle erteledim.Doğayla başbaşa olabilmek ve hafta sonları gezebilmek için karavan yeriine 2.araç olarak bir Lada Niva aldım.Şimdilerde niva tr ye takılıyorum.Hanım 2 kere geldi benimle gezmeye sonra ben yoruluyorum gitmeyeceğim ben sen arkadaş bul git dedi.Bende yaşlı babam ve annemle geziyorum bazende oğlum takılıyor.Annemle babam çocuklar gibi seviniyorlar hayır dualar ediyorlar.

Hakan abi Allah babanıza hayırlı uzun ömürler versin inşallah arzusunu yerine getirirsiniz dediğiniz gibi ileride rahatsızlık duymazsınız hem eskiden birçok nedenlerden dolayı ayrı düşmüş akrabaların ziyaret edilmesi onlarla yeniden tanışıp kaynaşmak hoş bir muhabbet olur heleki babanız için.

Benim için gerçekten hassas bir konuydu aile arasında bile fazla konuşmayız,gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim,yusuf a, hakan a,kyaz a,cavid bey e.Daha geçen hafta çok sevdiği çiçekleri vardı onların yanında oturup annemle sohbet ederdi onları suladım çapaladım onların altında yatacağını düşündümü hiç bilmiyorum.. ''ben en çok babamı sevdim-can yücel''şiirini aklıma getirdi az önce cavid bey can yücel diyerek.Ahmet bey sizin dediğiniz köy sakarya nehri kenarında çok ilginçtir daha bugün o köyden bahsettik balık tutmaya gidecek biraderler,hatta kardeşimin eşinin babasının köyüymüş orası çok şaşırdım.bundan 2 ay öncede oraya yakın bir köyde eşimle ağaç altında güzel bir kahvaltı yapmıştık.Siz giderken poyrazlar gölünün yakınından geçeceksiniz orayada mutlaka uğrayın.Gelmeden önce ararsanız bizim işyerinin hemen hemen önünden geçeceksiniz buyrun bir çayımızı içersiniz.
Sayın makrakanta aslında sizin bu tatili yapmanız size hangi nedenle olursa olsun engelleyenleride kurtaracak bir eylem eğer yapmayıp ilerde pişmanlığınız olursa geri dönüşü yok.

Bülent Bey teşekkürler, o taraflara gelince size mutlaka uğrayacağım.

Gezmen Cavit abi siz bizim buralılara benziyorsunuz.Siz egelimisiniz.Ben Denizli deyim.

Makrakanta' Alıntı:
Gezmen Cavit abi siz bizim buralılara benziyorsunuz.Siz egelimisiniz.Ben Denizli deyim.

Sayın Makrakanta,

Size komşu bir ildenim, Manisa'dan. Akhisar İlçe merkezinde yaşıyorum. Güzel yurdumuzun her köşesini olduğu gibi Denizli ve Denizlileri de severim.

Selamlar.
Cavid Sezen

merhabalar,
ben,emekliliğe, yaklaşmış beden eğitimi öğretmeniyim oto karavan için hangi marka panel vanlar uygun ve bunu karavana çevirmek ne kadara malolmaktadır [yaz kış yaşanılabilir olmalı] sitenin uzmanlarının cevaplarını bekliyorum. :( :( :smiley:

Sayın"TİTANİK",

Foruma ve aramıza hoşgeldiniz.

Sorunuza bir çırpıda yanıt vermek, o denli kolay değil. http://www.gezenbilir.com/index.php?board=336.0 linkinde sorduğunuz soruyla ilgili tüm başlıkları okuyun. Kafanızdaki birçok soruya orada yanıt bulabileceksiniz. Zaten bu sorunuzu da oraya taşımak durumundasınız; burası uygun değil..

Kolay gelsin!..
Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.