Kampçılık ve Karavancılıkta Eşlerin Katılımı, Sorunlar ve Çözüm Yolları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,714
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Eşlerin Katılımı, Sorunlar ve Çözüm Yolları

Sayın Orsaalabanda,

Sanırım 37 yaşındasınız ve umarım 50-60 yaş civarında "bütün bunları yapmak için çok fazla zamanım kalmadı galiba" moduna geldiğinizde de aynı düşüncelere sahip olursunuz. Yanlış anlamayın bunu gerçekten can-ı gönülden diliyorum...

Sevgiler.

Etiketler

Sevgili Cem,

Pet şişenin, naylonun, kutu colanın bile geri kazanımı varken benim hakkımdaki düşüncelerin için teşekkür ederim :D

Benim amacım bazen ajite bile ederek herkesin konuya katılımını sağlamak. Bak ne güzel kendi görüşlerini yazmişsın. Diğer tüm arkadaşlarımızdan da katılımlarını bekliyorum.

Beni müstesna tutmuşsun ama kurtluyum.Yazmadan duramam. Tek kişilik karavan tabiki olmaz.Ben sadece Çinli bilgenin öğüdünü tutuyorum ;D ;D ;D

Özden hanımın düşüncelerine tamamen katıldığımı da belirtmek isterim.

Gözlerinden öperim...

ogut.jpg

Selam,
30 yaşındayım sanırım buradaki en genç üyelerden biriyim, 2 senedir evliyim ve yeni baba adayıyım. 21 yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı, olduğunda ise 2 sene tanışma 7 yıl sevgili kalıp 2 sene önce de evlendim yani ilk kız arkadaşımla evliyim. Belki de lise ve üniversitenin sonuna kadar tabiri caizse 'sap' olarak gezmemin sebebi tam anlamı ile kendi kafama göre birini arayıp durmamdı. Eşimle çıkmaya çadırda H2000 konserlerinde başladık, 'seni test etmeye götürüyorum' diyerek burgaz ada kayalıklarına trekinge götürdüm, karda kıyamette kamplara, balığa oraya buraya... 'hoşuna gittimi? ' ' gitti ' Böyle yaşamak nasıl' 'Çok güzel!'

Cevapların doğruluğunu kandırılmadığımı 7 sene test edip evlendim, bu forumu okumayacağı için rahat yazıyorum, tabii ki herşey bu kadar düz mantık ve duygusuzca değil, aşk hikayemi uzun uzun anlatmamak için kısaltıyorum, kısalınca da anlatım kabalaşıyor, yanlış anlamayın ::smiley: Çadırdan karavana geçince zaten bize lüks geldi, herşey daha bi kolaylaştı keyiflendi. Önümde annem babam gibi bir örnek olunca idare etmek daha kolay, üşütmeyeceksiniz, evde yaptıkları işleri yaptırmayacaksınız ,arada bir restauranta götürüp lüksçene bir yemek yiyeceksiniz, gittiğiniz tatil yerlerinde alış veriş mekanlarını gezmesine izin vereceksiniz.Bence en önemli nokta ise hergün evde yemek, temizlik vs. ile uğraşan kadınların tatil anlayışlarının şezlonga uzanıp güneşlenmek , gezip tozmak olması(genel olarak). Ev işleri daha dar bir ortamda daha zor şartlar altında yapmak onlara tatil gibi gelmiyor, tersine eziyete dönüşüyor. Bunu, annemin karavancılığa nasıl hevesle başlayıp süreç içinde minibüsten bozma pek bi kullanışsız yapılmış 84 model volkswagen transporter camperın içinde cebelleşirken soğudunu zaman içinde fark ederek gördüm. Neyse şimdiki yeni daha bir lüks hymer karavanları ile hevesi geri geldi. Ama babam ikna ederken çok uğraştı, bak şusu da var busu da var, dizilerini de seyredebileceksin, bir sürü dolabı var falan filan... Karavancılığa çok karşı bakmayan eşleri olanlar için özet; Evdekinin tersini yapın ,siz ondan çok çalışın, hatta herşeyi siz yapın, rahat ettirin, o da gelmeyi kabul etsin ve zevk alsın. Ben öyle yapmaya çalışıyorum yetişebildiğimce, ayrıca o ayaklarını uzatmış otururken erkeğinin harıl harıl çalışması ayrı bir tatmin konusu sanırım, bunun tadını alınca tekrar gitmek isteyecektir diye düşünüyorum. Her seyahatimde daha yorulmuş olarak eve dönüyorum ama olsun gül ve diken ilişkisi...

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Sizin ajitasyonunuz gibi benim de madalyonun diğer tarafını göstermem önemli.Özellikle de toplumsal birlikteliğe, aile kavramının sıcaklığına toplumu ayakta tutan gücüne daha çok ihtiyacımız olan şu son günlerde.
Evlilikte yılları devirdikçe eşlerin uyumsuz da olsa bazı davranışları kanıksanıyor.İlişkiler bazen laçkalaşıyor.Ama emin olun ki hayat denilen o yolculuk boyunca sizi annenizden sonra en çok sevecek olan,en zor durumlarda bile yanınızdan ayrılmayacak olan kadın çinli bilgenin tavsiye ettiği 1. kadındır.Onun kıymetini bilin.Hakettiği değeri verin ve ne kadar özel olduğunu hissettirin. Omuzlarındaki yükü de biraz olsun hafifletebilirseniz aslında 2. 3. ve 4. kadınların da aynı kadın olduğunu anlayacaksınız.
Saygılarımla...

Sevgili Cem,

Bundan 15-20 sene sonra dönüpte geri baktığında yaptıkların için değil, yapmadıkların için üzüleceksin. Dilerimki anlattığın mutlu evliliğini ömür boyu yaşarsın.

Mesela “ 20-22 yaşlarında, 2 yıllık evli, çocuklu birinin evlilik hakkında fikirlerini hayatın gerçekleri gibi sunup hatta daha da öteye giderek sana öğütte bulunursa, onca yaşanmış yılların getirdiği tecrübe ile ona ne cevap verirdin ?”

Tamam her yaşlanan tecrübe sahibi olmuyor ama hangi yaşa gelirsen gel ilerisi için sadece sahip olduğun bilgi,beceri ve tecrübene dayanarak bir fikir yürütebilirsin.

İki evlilik ve 3 çocuk, deli gibi sevdiğim, sevildiğim, terkettiğim, terkedildiğim, aldattığım,aldatıldığım onlarca kadına rağmen “öküz olsam bile” hayat, kadınlar ve evlilik hakkında yaşadıklarımın rüzgarı çarpsa bir şeyler öğrenmiş olurdum değil mi ?

Kaldı ki ben sadece espri olsun diye o yazıyı koymuştum.

Kadınlar hakkındaki sahip olduğum tek düşünce ise güce taptıklarıdır. Tanımı her kadına göre farklı olmakla beraber o gücü kaybettiğin an hiçbirini yanında bulamazsın.

Sevgiler

Ahmet abi,
Yazdıklarım şahsınıza özel şeyler değildir.Bu forumda herkes sizin ne kadar değerli ve nüktedan bir insan olduğunuzu bilir.Kaldı ki

yazmaya teşvik amacıyla birazcık ajitasyon yaptığınızı da kendiniz belirtmişsiniz.Benden yaş ve tecrübe olarak büyük, görmüş geçirmiş bir

insana tavsiyelerde bulunmak da haddime düşmez.Sizin ajitasyonunuzda olduğu gibi benim de madalyonun diğer tarafını model olarak

sunmak görevimdir ;) Burası kamuya açık bir platform.Toplumsal değerlerimizin ayaklar altına alındığı,kutsal kavramlarımızın planlı ve bilinçli

bir şekilde içinin boşaltılmaya çalışıldığı bu günlerde aile kavramını daha bir dikkatle incelemek ve savunucusu olmak gerekir.Diziler,magazin

sayfaları,filmler,aldatmalar,aldatılmalar,boşanmalar,tahammülsüzlük,saygısızlık,paraya ve güce tapınma,kin ve nefret

duyguları heryerde.Eşler daha doğrusu insanlar birbirine tahammül edemiyor.Boşanmalar,ayrılmalar gırla...Yakın gelecekte hepimiz

ailesiz,akrabasız,arkadaşsız ve komşusuz kalacağız.Dilimiz ve dinimiz değiştirilmiş,kavramların içi boşaltılmış...Milliyet desen zaten anadolu gibi

yol geçen hanı bir coğrafyada yaşıyoruz.Nasıl ayakta kalacak bu toplum? One night stand lar mı kurtaracak bizi?

Neyse ikimiz de biliyoruz ki ne benim evliliğim anlattığım kadar mükemmel ne de siz kadınlara karşı böyle acımasızca yargılarda

bulunabilecek bir insansınız.Ama birilerinin bunları savunması gerekiyor ki doğrulara birlikte ulaşalım.

Saygılarımla...

Cem kardeşim,

Daha iyi, güzel ve mutlu günlerimiz olsun...

Sevgiler

Bu başlık altında toplanan yazıları/fikirleri okuyunca şöyle bir genelleme çıkıyor sanki;

Evlerinde fazlasıyla ev işi yapan kadınlar, tatile karavan ile çıktıklarında -işler yine kendilerine kalacağı için haklı olarak- bu fikre sıcak bakmıyorlar. Ancak kendilerine gerçekten her konuda yardımca olan eşleri var ise durum değişebiliyor :smiley:

Ancak gezginci/maceracı ruhlu kadınlar tatile çıktıklarında -ne kadar konforlu da olsa (5 yıldızlı otel, tatil köyü v.s.)- tek bir yer ile yetinmek istemiyorlar. Daha çok yer görmek/gezmek onlar için yapılacak işlerden daha öncelikli. Bir de gezmekten zevk alan ve kendilerine her konuda yardımcı olan kocaları varsa kaymaklı ekmek kadayıfı :smiley:

Ne dersiniz?

aslında yardımcı olacak eş de istemiyolar ev işlerinden bıktıkları için hiç bi iş yapmak istemiyolar helede çalışan bayanların karavanmış çadırmış tüylerini ürpertiyor

Aslında hepimiz "neden" bu konuda sorunlarımız olduğunu tartışıyoruz. Çözüm önerilerimizi yazsak nasıl olur dersiniz ?

Bizlerin, kadınlar ya da erkekler olarak kendimizce haklı - haksız o kadar çok sebeplerimiz var ki, farkında olmadan bunlara yoğunlaşıyoruz. Konuyu tekrar okuduğumda bende aynı hataya düştüğümü gördüm.

Tartışmaya açtığımız "karavancılığı gönül vermiş kadın- erkek biz gezginlerin, karavan fikrine karşı olan eşlerimizi nasıl ikna etmeliyiz" sorununa çözüm önerilerinde bulunmaya çalışmamızın daha doğru olacağını düşünüyorum.

Cem ve Bilbo kardeşim eşlerimize yardım etmeliyiz ve beraber kararlar almalıyız diyor. Ben erkek olmanın avantajıyla gelen sağlar bizimdir diyorum. Özden hanım eşini üzmeden nasıl bir çözüm bulacağını araştırıyor. Sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar...

Not: Ben bu kafayla gidersem sanırım sonum böyle olacak :D :D :D

kendi camperini kendin yap.jpg

otele yakın biyere camperi parketmek de bir çözüm olabilir yada arada bir sağlam arkadaşları alıp kaçmak

Sevmeyen hanim camperi sevmez. Icinde sicak suyu ve tuvaleti, sabit duran yatagi, her esyayi alacak dolaplari olan bir karavani her hanim sever kanaatindeyim. Esim gezmeyi cok sevse de camperde ozellikle ikinci cocugumuz olduktan sonra cok daraldi. Hele kis aylarinda paltolari kaldirip yatagi acmak eziyetti. 90 model karavanimiz tatil anlayisimizda bizi bulusturdu.
Darisi herkesin basina.

Sevgili karavan dostları, bu topiği bir süredir takip ediyorum, ama bir kaç satır yazmak için biraz bekleyip konunun varacağı noktaları görmek ve zamanı geldiğinde konuya katılmak istedim.Belki içinizde beni tanımayanlar vardır diye kendimden bahsedeyim, karavanı ilk gördüğümde 10 yaşında bir çocuktum (şimdi 43 yaşındayım) hayllerimi hep süslemişti, karavan benim en önemli oyucağımdı,bir gün eşimden olur alıp karavan aramaya başladım. Tanıştığım karavancılar ya çok eskiydiler yada hayatlarının bir bölümünde karavan kullanıp sonrasında bırakmışlardı. Bırakmalarının iki ana nedeni vardı, ilki ekonomik nedenler, ikincisi ve asıl önemlisi ise eşinin ve çocuklarının istememesiydi. Eski karavancılar da iki gruptu, ilki yaşlı,çocuklarından ayrı yaşıyan karı-kocalar, ikincisi ise eşleri olmayan erkekler...
İlk karavanımız bana göre çok güzel sağlam bir araçtı, ama konfor namına fakir olduğu için eşim ve çocuklarım karavana ısınamadılar, kullanması da zor olduğundan uzun yolculuklar kabusa dönüştü, sonrasında ise malum isteksizlikler, kavgalar başladı, eşim ve çocuklarımın kurduğu cephe galip geldi ve güzelim karavanımı sonunda satmak zorunda kaldım.
Ama karavan sevdamdan vaz geçemedim, bir kaç ay sonra eşim ve çocuklarım önce yumuşadılar sonra da kabul ettiler, kullanımı rahat teknolojik olarak donanımlı, seyahat etmesi zevkli bir karavan alınacaktı. Yeniden araştırmaya başladım,aradım ve bence buldum. Busefer hepsi beğenmişlerdi, karavanımızı uzun mutlu ve gezilerde kullandık, hatta 6 ay boyunca eğitim için bulunduğum İzmir'de karavanımda yaşadım. Sonra bir gün aynı muhalefetle karşılaştım, nedenini bilmemekle birlikte eşim ve çocuklarım bir çok bahane sunarak karavanın satılmasını istiyorlardı, o sinirle hayatımda ilk kez tansiyonum fırladı, ve satılık ilanı verdim.Bir süre satılmadı, ben de içimden satılmamasını dileyerek günler geçirdim, satılmayacağına kanaat getirdiğim bir anda alıcı çıktı, satmamak için binbir bahane uydurmama rağmen adam kafaya koymuştu ve gelip karavanımı elimden resmen aldı gitti...
Şimdilerde eşim yine karavan özlemi duyuyor, bense alırsam bir daha asla satmam diyorum, kıssadan hisse eşler gerçekten aynı histe değilse ve içinde bir de çocuk faktörü varsa karavancılık oldukça zordur.Eski bir karavancı "en iyi karavan iki kişilik olandır" demişti. bunun dışındaki pozisyonlarda karavanda ısrarcı olunmaması aile saadeti için önemlidir. Gezilerinize ailecek çıkıyorsanız özellikle tv, vcd-dvd player, laptop bilgisayar ve çocuklara arkadaş olabilecek ailelerle birlikte olmanızı, karavan işlerinde eşinize yardımcı olmanızı, rotayı belirlerken onların beklentilerine kulak vermenizi, gezilerinizi gereğinden fazla uzatmayıp,tadında bırakmanızı şehir merkezlerinde alış veriş ve lunapark gibi oyun alanlarına uğramanızı ve zaman geçirmenizi öneririm.
Benim kesin kanım ağzınızın tadıyla, özgürce gezmek ve görmek istiyorsanız karavandan ideali yoktur.Titiz ev hanımları sorarım size hangi otelin çarşafını, havlusunu,tabağını kaşığını içiniz sinerek kullanıyorsunuz? hanginiz kahvaltıda küçük oğlunuz yada kızınız için istediğiniz kıvamda pişmiş yumurta, yada sıcak süt bulabiliyorsunuz? Karavanın sizlere sunduğu güzelliklerden sadecebir kaçını anlattım...
Herkesin hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle, kimbilir belki bir gün bir kampingte yada gezide karşılaşırız...

Arkadaşlar,benim bu konuda en küçük bir sorunum yok.Eşim ile karavan yaşamında tam bir uyum içindeyiz.Çoluk çocuk sorunuda yok,hepsi kendi hayatlarını kurmuş durumdalar.Anlayacağınız her konuda sadece ikimizin memnuniyeti yeterli oluyor.Yinede kişilerin zevk ve tercihlerinin yarattığı kaosları zaman zaman yaşamış ve şahit olmuş birisi olarak konuyu merkla izliyorum.Ahmet oral arkadışımızın önerdiği gibi KARAVAN FİKRİNE KARŞI OLAN EŞLERİ NASIL İKNA EDEBİLİRİZ'e yogunlaşılırsa daha faydalı sonuçlar alınabilir.Örneğin bu konudaki sıkıntılrını aşmış kişiler başından geçenleri,eşlerini nasıl ikna ettiklerini anlatsalar,belki bazılarımız için faydalı olur.Teknik konulardaki sınırsız yardımlaşma bu konuda da gösterilirse sanırım eskilerin İKİ GÖNÜL BİR OLUNCA SAMANLIK SEYRAN OLUR lafına gelinir.Samanlıkta mutlu bir birliktelik yaratılmasınamı,saraylarda mutsuz yaşam yaratacak katkılarınız olmasınımı tercih ederseniz.O zaman eşlerini karavancılık konusunda nasıll ikna edebildiğini anlatsın yaşayarak tecrübe sahibi olmuş arkadaşlarımız.Bu konuda sıkıntısı olanlarda kıssadan hisse sahibi olsunlar.Bu sayede genç çiftlerde işi inatlaşmaya kadar götürüp sarılamayacak yaraların oluşmasını önlemiş oluruz.Eveeet bu konuda yaşayarak çözüm üretmiş ve şimdi o günleri gülerek anımsayan arkadaşlar sizlerin önerilerinizi bekliyoruz.Rahmetli babamın her zaman andığım bir sözü ile bitirmek isterim.BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAYDIR,EVLENDE GÖRELİM NASIL BOŞANIR...anlayacağınız eşlerini karavan konusunda ikna edebilen arkadaşların,ikna turlarında yaşadıklarını ve neticelerini dinlemek sanırım hisse sahibi olmamızı sağlayacaktır. Sevgi ve saygılarımla...

Benim eşim karavan almama yada yaptırmama izin veriyor ama "365 gün içinde yaşarsın diyor" :smiley:

Sorun ne o zaman? :D
(Ben de katilmak istedim su maskulen muhabbete.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR