Kampçılık ve Karavancılıkta Eşlerin Katılımı, Sorunlar ve Çözüm Yolları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,714
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Eşlerin Katılımı, Sorunlar ve Çözüm Yolları

Yine de fikri değişmezse karavanın plakası hazır :D :D :D

bo ku 7.jpg

Etiketler

İlkerciğim, (adın İilker herhalde)

Akıllı erkek herzaman bir çıkış yolu bulur azizim ;D ;D ;D

hep bu acil çıkış vardır tabi ama inşallah gerek kalmaz hiçbir zaman

Sevgili kyaz75,

Bana sorduğun şaka yollu soruya olması gereken ciddi bir cevap yazdım ve genelde bundan kadınların ekseriyeti maalesef anlamıyorlar. İnan gece uykum kaçtı ve sana tekrar yazmaya karar verdim.

Şimdi yazacaklarımı lütfen özelde algılama. Karavan sitesinde bu konu ne alaka diyenler çıkabilir ama birkaç mutlu azınlıktan başka çok sayıda senin durumunda olan arkadaşlarımızın olduğunu tahmin edebiliyorum.

Aşkmış,sevgiymiş bunlar çoğuna yabancı onlar. Tek istedikleri bol para ,alışveriş,dedikodu ve daha çok para ile yapılacak herşeye özlem. Evlenene kadar hertürlü sana uyum sağlayan o kadın amacına eriştikten sonra 180 derece dönecektir. TV deki evlilik programlarına baksana tek kriter para.

Karavana itiraz etmelerinin sebebi tatilde de yemek,bulaşık vs. çalışacaklarını düşünmeleri. Onların tatil anlayışı 5 yıldızlı otellerde laylaylom eller havaya bir tatil. Ama orada da rahat etmezler. Etrafta maalesef Rus fıstıklar vardır.Sağa baktın, sola baktın ya da "içine düşseydin bari" diye dır dır ederek tatili sana ve kendilerine zehir ederler.

Benim allah bağışlarsa ikiz oğullarım var.26 yaşındalar. Bir baba olarak tek isteğim var onlardan: "EVLENMEMELERİ"

Yine bu forumda yazdığım bir cevabı tekrarlamak istiyorum.

Bana göre ;

“Eşine, sevgilisine, kız arkadaşına dostluğu ve sevgisi haricinde hiçbir şey için ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürebilmeli bir erkek”

Bu prensiple bir kadının yapabileceği (cinsellik hariç sakata gelmeyelim :D) her şeyi bende yapmayı öğrendim. Ev işleri, yemek ütü,temizlik... vs hizmet anlamında ne varsa her şeyi en mükemmel şekilde yapabiliyorum. Kasaba minnet etmem, keser yerim.

Ben özel biri değilim. Sende aynısını gayet kolaylıkla yapabilirsin.

Hayallerini erteleme. Karavanını al. Gezi planlarını yap. Gelen gelir.

Seninle hayatı paylaşmayan biri seni seviyor olabilir mi ? Gençlikte elin ayağın tutarken sana köstek olanlar,yaşlılığında mı sana destek olacaklar ?

Medyada biz erkekleri pısırıklaştırmak isteyen kadın köşe yazarları ve yardakçıları nüfus kağıdında erkek yazan işbirlikçilerinin oyununa gelme.

Sen bir erkeksin, gereğini yerine getir.

Allah kolaylık versin...

Doğru söze ne denir....... tamamen katılıyorum.

Bizde de durum tam tersi. Ben karavan ile tatile gitmek isteyen bir KADIN. Ama kocam pek hevesli sayılmaz... Çekme karavanımızı sattıktan sonra şimdi de camper hayali kuruyorum.

Yazdıklarınızın altına ben de imzamı atarım. Gel gör ki bir kadın için "al karavanını düş yollara gelen gelsin gelmeyen kendi bilir" gibi bir durum söz konusu olamıyor maalesef :(

Sevgiler.

Haklısınız Sayın Özdener,
ama yine de bayanların kocalarını ikna etmesi ya da kandırması daha kolay. Biz erkelerin (ya da yalnızca ben) eşlerini kamp-karavancılık konusunda ikna etmesi çok zor. Nasıl başaracam bilemiyorum.

Sayın ozdener,

Bir KADIN olarak benimle aynı görüşleri paylaşmanıza ne kadar sevindiysem,eşinizin tutumuna da bir o kadar üzüldüm.

Maalesef hayat bu gibi konularda kadınlara eşit davranmıyor.

Aslında dost sizinle aynı zevkleri paylaşan mıdır, yoksa zevk aldığımız şeyleri yapabilmemizden mutluluk duyan mı… ?

Sizce eşiniz hangisi ? Ya da...?

Sevgiler

Şükürler olsunki eşim en az benim kadar hevesli kamp karavan işine ama yinede Ahmet abi yazdıklarınıza katılıyorum tesbitiniz çok yerinde.

Dostluk,uyum ve mutluluğunuz daim olsun Yusuf kardeşim.

Ahmet Bey,

Aslında 32 senelik şoförüm. Jeep, minibüs ve hatta traktör kullandım. Yani camper'ımı alıp 1-2 bayan arkadaşımla birlikte bal gibi yollara düşebilirim :smiley: Gel gör ki çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı rahat edemeyiz sanırım. :smiley: Ancak konvoy halinde bir kaç karavan ile yapılan bir gezide rahat edebiliriz diye düşünüyorum. Zaten gezenbilir'i araştırıp bulma nedenlerimden biri de bu sayılabilir :smiley:

Bu konu daha çoook uzun uzadıya konuşulacak bir konu aslında. Çevremde "karavanda nasıl da rahat ediyorsun/mutlu oluyorsun" diyen kadın sayısı oldukça fazla. Benim gibi düşünenler ise gerçekten az.... Bence erkeklerin % 90'ının içinde karavancı ruhu var ama kadınlarda bu oran tam tersi. % 10. Yani aynı futbol örneğindeki gibi (Benim eşim futboldan da anlamaz ve sevmez. İşte bu konuda şanslıyım :smiley:)

NOT: Bu fikir alışverişi yazışmalar "Karavan Örnek Model ve Resimleri" başlığına uymuyor. Yeni bir başlık açıp karavancılık konusunda erkeklerle eşlerinin fikir birliği ya da ayrılığı konusunda neler yaşadıklarını, eşlerini ikna etmekte ne kadar zorlandıklarını (ya da zorlanmadıklarını) öğrensek, tartışsak daha iyi olmaz mı? Ben hiç konu başlığı açmadım. Bu konuda acemiyim. Siz açarsanız seve seve katılırım.

Sevgiler.
Özden.

Özden hanım,

"Maalesef hayat bu gibi konularda kadınlara eşit davranmıyor" derken tamda sizin gibi düşündüğümü söylemek istemiştim.Yani kadın olduğunuz için yapamazsınız değil, gayet tabi yapabilirsiniz ama belirttiğiniz gibi çevreye rahatsızlık verirsiniz.
Size naçizane önerim sizinle aynı fikirde olmaktan öteye gitmiyor.Umarım bu sitedeki kuracağımız dostluklarla güzel geziler yapabilirsiniz.

Öneriniz üzerine konuyu yeni bir başlık altında açtım.

Sevgiler

Ahmet

Yeni başlık önerimi dikkate aldığınız için teşekkürler Ahmet Bey. Şimdi Özdal Bey'in konu ile ilgili yazıları bu başlık altına taşımasını ve sevgili gezenbilir'cilerin görüşlerini bekliyoruz artık.

NOT: Çocuklarınıza verdiğiniz "EVLENMEYİN" nasihatınızın altına da imzamı atarım.
Ben de aynı şeyi kızıma söylüyorum :smiley:

Sevgiler.

ben aradığım cevabı buldum ahmet abi saolasın
dost sizinle aynı zevkleri paylaşan mıdır, yoksa zevk aldığımız şeyleri yapabilmemizden mutluluk duyan mı… ?
benim hem dostum hem eşim benim yapabilmemden mutlu olur

Moda ile ilgili bir konuyu paylaşacakları veya 3.cü bir hanım ile ilgili konuşabilecekleri birini bulmaları durumunda, ister karavan - ister çadır isterse bivak kampı olsun farketmez.
Tecrübeyle sabittir :smiley:

Eşler bu durumda kendilerini biraz daha güvende hissedip biraz daha konforlu tatil yapmak istiyorlar.Suyu idareli kullanıp 40 lt. lik buzdolabıyla iki gün idare etmek evdekinden daha küçük bir yatakta kıvrılarak uyumak,alışkın oldukları çamaşır,bulaşık ve fön makinasından ayrılmak korkutuyor onları.Geniş bakış açısıyla...; Herkesin sosyal konumu,maddi imkanları ve zevkleri elvermez.Saygı duymak gerek.Çok zengin bir adam olsaydım belki ben de beş yıldızlı sahte cennetleri tercih ederdim.Neden itiş kakış kendime eziyet edeyim ki?Ya da hanginiz eşinizi Hymer 544 ile tatile davet etti de gelmediler?Tercih meselesidir.Yapmaya çalıştığınız şey karavancılık ya da evcilik oyunudur belki.O çocuksu heyecanları yeniden yaşamak...Kendinize özel,küçücük,sıcacık,içinde herşeyi olan mutlu bir yuva.Dilerseniz kalabalık bir şehir meydanında,dilerseniz kimsenin bulamayacağı kadar uzakta...
Bazen frekanslar birbirini tutmaz.Eşiniz oyun oynamak istemiyordur.Çok daha ciddi işleri vardır o an için.Para biriktirmek,çocukların eğitimini ve geleceğini düşünmek,evin mobilyalarını yenilemek,en yakın arkadaşının kötü giden evliliği,uzar gider...
Kendi görüşüme gelince: Doğru frekansı yakalayıp aynı duyguları paylaşabiliyorsak ne ala.Eşim sevgilim ve arkadaşım olan üçüncü tekil şahıs ve ortak mahsülümüz olan yumurcak olmasa,onlarla paylaşamayacağım gezilerimin ve sahibi olmayı düşündüğüm karavanın hayalini asla kurmazdım.
Hiç tek kişilik karavan gördünüz mü?En küçüğünde bile iki kişilik yatak var.Demek ki neymiş?Karavancılık paylaşım işiymiş.Ama bu eşiniz olur,sevgiliniz olur ya da arkadaşınız olur.İlla ki biri olur.Ama evliyseniz geziye arkadaşınız ya da sevgilinizle çıkmanız da biraz abes olur.O zaman neden hala evlisin diye sorarlar adama.Hevesiniz gezmek,doğayla iç içe olmak,sürekli yer değiştirmek gibi şeylerse bunun için karavana ihtiyacınız yok.Küçük bir sırt çantası ve çadırla,araba,motorsiklet ve hatta bisikletle dahi yapılabilir.Eşsiz,çocuksuz,arkadaşsız bir karavan hayali tuhaf geliyor.Karavan çok ailesel bir imaj bence.
Yine kişisel olarak model konusunda eşimi ikna turlarına devam ediyorum.Ancak biliyorum ki bunun olurunu ortak bir karar olarak almazsak hiç de sağlıklı olmayacak.Gerçekten bir karavan edinmeyi istiyor.Eğer aksini hissetseydim bu işe hiç kalkışmazdım.
Saygılarımla...

Not: Konu başlığını açan iflah olmaz saygıdeğer şahıs geri kazanımı mümkün olmadığından yazdıklarımdan müstesnadır :D
Henüz bıçak sırtının yasiko tarafına düşmemiş olanları yazıyı dikkate alabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR