Kamp Ocağı Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 224
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 190,801
valla taşımak sorun olmayacaksa piknik tüp en iyisidir. yanarda yanar dünyanın karını eritir yemeğini yapar. hemen hemen her evde bulunduğu için ucuzdur. ama o ağırlığı bir yerden bir yere götürmek büyük bir zahmettir. ben yapmadım ama kampa gidince çantasına yerleştirip getiren arkadaşım vardı. çok güzel işe yarıyordu yemek yap kar erit su ısıt çay yap her şeyi yapıyordu ve bitmek bilmiyordu. ama bu tüpü arkadaş bir hafta 10 günlük etkinliklere getiriyordu. her kampa piknik tüple gitmiyordu. hey gidi günler nelerle kamp yaptık diyorum başka bir şey diyemiyorum. yanlış anlamayın manyak olduğumuz için ya da türkiyede hiç bir şey bulunmadığı için bunlarla uğraşmıyorduk. kamp yapmayı seviyorduk gubumuzu oluşturmuştuk ama paramız yoktu :D . düzeltiyorum manyakmışız paranız yoksa ne işiniz var dağda :D . 5 ytl civarında polonya pazarında aldığımız tek kat çadırla ağrıdağında kış kapmı yaptık. :D tek kelimeyle büyük bir zevkti. o günlerden dağa niye gidiyorsunuz manyak mısınız öleceksiniz diye soranlara verdiğim cevap var halada veririm yeri geldiğinde. evet ama zevkten ölecez sizde bir gün öleceksiniz ama bu kadar zevk alacak mısınız?
 

Etiketler

tdf nin 2008 yaz temel eğitimine kendi şehrimizde olduğu için piknik tüpü götürdük komşular benzin ocağını ısttık yaktık ayarladık diyene kadar biz yemeği yiyor çayı içiyorduk ve 9 kişiye 1 hafta gitti ve evdede epeyce kullandık ağır olur diyorsanız osmanlı ocağı diye bişey var 3 ytl ye alkolle çalışıyor 2 kişilik çok hafif bir ocak -15 20 dereceye kadar kullanabilirsiniz cebinizde v.s ısıtırsınız. yok daha hafif bişeyer olsun diyorsanız yukarıda belirtmiş kutu kolanın kutusundan yapılıyor bide ayak uydurdunuzmu tam bir ocak google da grafiklerden "alcohol stove" aradığınız zaman görürsünüz ve 500 gr ocağı boşuna taşıdığınızı anlarsınız vede bişeyler yapma hevesi olanlar için çok zevkli uğraşması ben yaptım kullanıyorum trangianın alkol ocakları gibi merak edeniniz varsa resmini göndereyim. uludaz46@hotmail.com
 







selam,

dağcılık veya trekking gibi yükün hafifliğinin çok önemli olduğu yerlerde çok iyi olmasa da benim gibi büyük tur endurosuyla kampa gitmeye meraklılara hatta araba ve karavan kampçılarına çok tavsiye edeceğim ocak bu:

Coleman


yakıt olarak kurşunsuz benzin kullanıyor, yani ekstra yakıt taşımıyorsunuz, aracınızın deposuna ince bir hortum sallanırmak yeterli. ful dolu hazneyle 2 saat kesintisiz yanıyor, hatta bir keresinde yakıt ikmali yaparak 3 saat balık kızartmıştık (çok kalabalık bir kampı doyurduk) banamısın demedi. coleman türkiye distribütörü malesef topu attı, artık yurtiçinde bulmak zor ama yurtdışı bağlantınız varsa 70-80 USD gibi bir fiyata alabilirsiniz. çok sağlam ve güvenilir bir ocak. benimki malesef bir kamp sırasında çalındı. :mad: diyecek birşey bulamıyorum. yenisini almak istiyorum aklınızda bulunsun.

bora yurtören
ankara
 

Ocaklarla ilgili nacizane tavsiyemi ileteyim.
Bildiğiniz gibi özellikle kış kamplarında ve dağcılıkta çadır başına 2 ocak olması tavsiye edilir.
Siz bütan propan kartuşlu bir ocak edinin, benzinli ocak edinme ve kullanma yükünü çadır partnerinize atın :smiley:
Benzinli ocakların performansı özellikte düşük sıcaklıklarda çok daha iyi fakat yukarıda yapılan "ameliyata giren doktor gibi" benzetmesi çok yerinde. Kullanımının zor olması dışında olur da ocağınızla bir kış faaliyetinde sorun yaşarsanız tamir edene kadar çok işkence çekersiniz. Ben 10 seneden fazla benzin ocağı kullandım fakat 2001 de bir faaliyette benzin ocağımın yakıt tüpünün tıkanması ve -15 derece sıcaklıkta mecburen çıplak elle metal ocakla uğraşmam sonrasında faaliyet dönüşü benzin ocaklarımı dolabın bir köşesine kaldırdım. O vakitten bu yana 1-2 kere ödünç vermek dışında elime almadım neredeyse :smiley:
Bir süre Primus Micron (MSR Pocket Rocket ayarında bir modeldir) kullandım sonra da bir adet Jetboil edindim (fiyatı yüksek olsa da ısı performansı ve kullanım kolaylığı süper) çok mutluyum. Yüksek irtifa ya da uzun kış faaliyetleri düşünmüyorsanız size de benzin ocaklarını unutmanızı önerebilirim.
Bu arada Trangia alkol ocağım da var ve o da gerçekten pratik fakat alkolü ayrı bir şişede taşımak, bittiğinde ocağın soğumasını bekleyip tekrar alkol eklemek ve düşük ısı verimi yüzünden yine de tercihim Jetboil ya da Primus'un kartuşlu ocaklarından yana olur.
Bu arada kış dağcılığı yapıyorsanız ve illa benzin ocağı diyorsanız Primus ve MSR'ın neredeyse her modelini kullandım seve seve karşılaştırabilirim.
Sevgiler,
 

dost'ları bu köşede lüzumsuz meşgul etti isem çok özür,

mesajım yankı beye......

yankı bey, siz yıldız dağcılıktan değil miydiniz ?
doğru ise ben sizi tanıyorum; 1994 mü 95 mi ne ?
hani şu yıldız'dan rahmetli 2 dostu kurtarmaya bolkar'a gitmiştik..
memo, haldun a.gün filan da orada idiler;
lanet olsun, kar cukuru'nun üstüne kadar çıkmış idik;
can'lar 2 öte yüzde medetsiz'in güney aşağsında kalmışlar,
ama zaten rahmetli olmuşlardı :((((
yanımda da can dostum, rahmetli uğur uluocak vardi :(( çok özlüyorum canımı ...
ben ali gökhan bilgiç
2000 de ktm ile 4 ay komalık bir kaza yaptım, tabii şimdi öyle etkin bir dağ muhabbeti yok, denge yok !

sevgi ve saygılar,

gökhan (bilgiç)
agokhanbilgic@ttmail.com
 




Merhabalar,

"Primus Primus Gravity EF" bu ocak hakkında düşünceleriniz nedir acaba ? Bir de ortalama bir kullanışla bir kartuş sizce ne kadar süre gider... Düşününce havada bir soru gibi gözüküyor ama 5-6 günlük bir faaliyette çantada kaplayacağı yer aısından her güne bir kartuş almakmı gerekir acaba?
 

Ben yıllardır Coleman ocak kullanıyorum.Kurşunsuz benzin kullanıyor.Eski ispirto ocaklarının benzinlisi gibi.Isıtma falan gibi de ön hazırlık yok.300 gr.lık bir depo ile yaklaşık 7 saat yanıyor.Kaynatma süresi 3 dak 55 san. Ağırlığı 660 gr.(boş) İlk iki adres ABD adresi.Sonraki ikisi Avrupa adresi.Ben geçen yaz yeni modelini getirttim ABD'den.Ağrı 4200 metrede bile mükemmel sonuç aldım.Tavsiye ederim.Saygılar
http://www.coleman.com/coleman/colemancom/detail.asp?product_id=442-725&categoryid=2005
http://www.coleman.com/coleman/colemancom/detail.asp?product_id=550B725&categoryid=2005
http://www.coleman-eur.com/p-23735-unleaded-feather8482-stove.aspx
http://www.coleman-eur.com/p-22747-multifuel-stove.aspx
 

Kartuş sayısı kaç gün kalacağınızdan çok bir gün içinde o kartuşu ne kadar kullanacağınıza bağlıdır. Ayrıca ocaktan ocağa fark eder. Örneğin kar eritip su ısıtıp bir de yemek falan yapmayı düşünüyorsanız bir güne iki kartuş almalısınız. Sadece çay kahve yapacak çorba gibi şeylerde kullanacaksanız iki güne bir kartuş. tabi bu kartuşun gramajına göre değişiklik gösterir. Alacağınız ocağın bilgilerine ya da kullanma klavuzuna bakarak yaklaşık bilgi edinebilirsiniz. Gerçek ömrünü bir kaç gün evde deneyerek bulursunuz.
 

Merhabalar. Trangia nın setlerinden almak istiyorum ancak aklıma takılan sorular var. Kullanacağımız yakıtı sırt çantasında taşımak sıcak havalarda bir sorun yaratır mı? Kaliteli bir yakıt şişesi almak bu problemin çözümü olur mu?
 



Alüminyum sızdırmaz bir yakıt şişesi ile (Laken, Sigg, Primus, MSR) her hangi bir sorun olmadan yakıtı çantanızda taşıyabilirsiniz. Ayrıca Trangia'nın alkol taşımak için üretilmiş plastik kökenli bir yakıt şişesi var, yine bu da uygun olacaktır. Tabi hangi şişeyi kullanırsanız kullanın ağzını sıkı kapadığınıza emin olmanız gerekiyor. Alkol dökülmesi durumunda çok sıkıntı yaratan bir yakıt değil, hızlı buharlaşıyor ve koku bırakmıyor. (tabi yakıtsız kalmak yeterince sıkıntılı bir durum olacaktır)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,455
Mesajlar
1,518,134
Kayıtlı Üye Sayımız
172,108
Kaydolan Son Üyemiz
desiredesire

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst