yasarergun
Dünyayı değiştirebilirsin
konuyu hortlatmış olabilirim ama whisperlight ocakla -30 kusurlarda tişörtle çadırda oturmuş biri olarak hexan denen mucizevi sıvıyı ankaradan eski modern çarşıdaki kimyasal madde satan medikalcilerden çoook ucuza alıyordum. hexan olunca benzinde yaşanan ocak tıkanması ve ön ısıtmada illa da alkol ya da ispirto kullanımına da gerek kalmıyordu. belki 1 lt alınca ucuza gelmez ama sanırim 1 kutuda 6 tane 1 lt şişe olan kutudan bir tane alırsanız uzun süre kullanırsınız. tüple uçaga binemezsiniz ama hexan ile binmek mümkündür.Merhabalar;
MSR Whisperlite ocağını satınalacağım ancak şu white gas denen, Türkçede saatçi benzini olarak adlandırılan, bazılarının ise Hekzan dediği yakıtı hiçbir yerde bulamıyorum. Forumu altını üstüne getirdim. Ürünü satan yerlere sordum, Karaköydeki outdoor mağazaları dahil kimse satmıyor ve nerede satıldığını bilmiyor. Yine birinin önerdiği doğubanktaki genç-ay saatçiliğe sordum o da satmıyor.
Nurgazın Hekzan adı altında sattığı yakıt ise bana güvenilmez geldi çünkü kimya sektöründe çalışıyorum ve hegzan denen kimyasal bambaşka bişey.
Sonuç olarak bu memlekette benzin ocağı kullanan arkadaşlar siz bu yakıtı nereden alıyorsunuz. Direk adres verebilecek olan olursa sevinirim.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi