Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 167,091
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

enverdede' Alıntı:
''Kahvaltımızı da gözlem alanımızda yaptık.

Cümleyi okumaya başladığımda kafamda böyle bitirdim.''Kahvaltımızı da gözlem alanında gözleme ile yaptık'' .Sizleri izleyen Küheylan dan başka araç aramaz ,yavaş yavaş kafama giriyor kia.
Cavid Hocamın da dediği gibi küçük demezseniz özellikle kısa geziler için yeterli bir araç. Cavid Bey'in ki Mitsubishi, Kenan Bey'in ki de Hyundai. Temiz bir ikinci el bulursanız tavsiye ederim. VW transporter'in avantajı aksesuarlarının çok bol olması, tavan yükseltebilme olanağı vs.

Etiketler

fsirin' Alıntı:
Cavid Hocamın da dediği gibi küçük demezseniz özellikle kısa geziler için yeterli bir araç. Cavid Bey'in ki Mitsubishi, Kenan Bey'in ki de Hyundai. Temiz bir ikinci el bulursanız tavsiye ederim. VW transporter'in avantajı aksesuarlarının çok bol olması, tavan yükseltebilme olanağı vs.

3 kişi iseniz oldukça zor, lakin 2 kişi gezecekseniz, hyundai ve kia bence büyük şehirde gündelik araç kullanacaklar için çok ciddi bir seçenek...

Gerek Mitsubishi sahibi Cavid abi+eşi ile Hyundai sahibi Boludan Kenan abi ve gerekse Kia sahibi Ferhatlar senelerdir bu forumdaki çoğu katılımcıdan katbekat fazla gezmişlerdir... İnanın hayranım onlara...

Şunu çok iyi anladım ki, aslolan gezebilecek zamanı ve maddi durumu bir araya getirmek, hangi araç olduğu aslında detay olarak kalıyor diğerlerinin yanında...

Sadece yazın 3 hafta, yıliçinde ise 2-3 haftasonu gezebileceğim bir full+full Hymerin olacağına , 3 kişi zar zor sığıp yaz kış (ki özellikle kışın) gezebileceğimiz webastolu bir Kia yada Hyundai aracı 1000 kere tercih ederim...

Gözlem gezisinden birkaç fotoğraf daha ekleyeyim.
Gözlem alanına giden yol.
[attachment=1]
Ağva'da diraklerin çakılması.
[attachment=2]
Plajda yalnız koltuklar.
[attachment=3]
Şiledeki park alanı. Bu da bir çeşit teleskop mu acaba. ;)
[attachment=4]
Şile sahili.
[attachment=5]

IMG_9826.jpg

IMG_9872.jpg

IMG_9889.jpg

IMG_9908.jpg

IMG_9933_stitcha.jpg

taiga' Alıntı:
3 kişi iseniz oldukça zor, lakin 2 kişi gezecekseniz, hyundai ve kia bence büyük şehirde gündelik araç kullanacaklar için çok ciddi bir seçenek...

Gerek Mitsubishi sahibi Cavid abi+eşi ile Hyundai sahibi Boludan Kenan abi ve gerekse Kia sahibi Ferhatlar senelerdir bu forumdaki çoğu katılımcıdan katbekat fazla gezmişlerdir... İnanın hayranım onlara...

Şunu çok iyi anladım ki, aslolan gezebilecek zamanı ve maddi durumu bir araya getirmek, hangi araç olduğu aslında detay olarak kalıyor diğerlerinin yanında...

Sadece yazın 3 hafta, yıliçinde ise 2-3 haftasonu gezebileceğim bir full+full Hymerin olacağına , 3 kişi zar zor sığıp yaz kış (ki özellikle kışın) gezebileceğimiz webastolu bir Kia yada Hyundai aracı 1000 kere tercih ederim...
Teşekkürler Haldun. :smiley:
Dediğin gibi araç bahane gezmek şahane. ;)

Daha henüz Küheylan yoktu. Yıl sanırım 94-95, 126 BIS'imiz vardı. Hedefimiz Antalya idi. Aracımız sorun çıkartınca onu tamire buraktık. Çadır ve sırt çantalarımızı alıp otobüse atlayıp Antalya, oradan da Kemerdeki Kındılçeşme'ye gitmiştik. Faselis, Çıralı vs birçok yeri de gezmiştik. Hey gidi gençlik hey. :smiley:

Bir de şu belimize büken motorin fiyatları olmaza. :mad:
Bütün gezilerimizde hep yakıt fiyatı açık ara önde gidiyordu en son 3.5TL olunca makas iyice açılacak. Virüsü çoktan kaptık. Gezmekten vazgeçemeyeceğimize göre, bu gidişle gezilere çıkmadan önce en kısa rotalıları seçmek gerekecek.

Bu da gözlem gezimizin son fotoğrafı olsun. Şile mendireği.
[attachment=1]

IMG_9941.jpg

fsirin' Alıntı:
Bir de şu belimize büken motorin fiyatları olmaza. :mad:
Bütün gezilerimizde hep yakıt fiyatı açık ara önde gidiyordu en son 3.5TL olunca makas iyice açılacak. Virüsü çoktan kaptık. Gezmekten vazgeçemeyeceğimize göre, bu gidişle gezilere çıkmadan önce en kısa rotalıları seçmek gerekecek.

Bir süredir yakın yerleri tercih ediyorum ben de... Yakında "kırsal motorin" kalkıyor, "kırsalın da kırsalı" da kalkıyor mu acaba; en son bir hafta önce 2,7 TL'den almıştım?.. 3,5 TL bizi çok üzer!... :mad:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Bir süredir yakın yerleri tercih ediyorum ben de... Yakında "kırsal motorin" kalkıyor, "kırsalın da kırsalı" da kalkıyor mu acaba; en son bir hafta önce 2,7 TL'den almıştım?.. 3,5 TL bizi çok üzer!... :mad:
Cavid Sezen
2.7TL'den bulmuşken depoyu dolu tutun derim. :smiley:
İstanbul'da kırsal motorin zaten bir aydır yok. Umarım "en kırsal motorin" de uzun zaman satılır. ;)

düşüncem hakkındaki görüşlerini belirten arkadaşlar,ilginiz için teşekkürler.Ferhat bey şubat başında böyle güzel havayı yakalayıp değerlendirmiş olmanız şansınız olmuş.

Ferhat bey gündüzünüzü-gecenizi iyi değerlendirmişsiniz. Böyle özel bir hobinizin olması çok hoş. Kia hakkındaki düşüncelerinize ben de katılıyorum. Özellikle 2 kişilik ailelere hep sizi örnek gösteriyorum. İnanın ben de küçük panelvanlara çok niyetlendim, ama biz 2+2=4 kişilik bir aileyiz, bu nedenle pek şansımız yok!
Güzel geziler diliyorum :smiley: :smiley: :smiley:

Dün haberlerde izlemişsinizdir.
Kılıçdaroğlu "biz motorini 1.50 liradan vereceğizzz" diye bas bas bağırıyordu meydanlarda..
Bence ülke karavancılığına bilmeden en büyük desteği verecek görünüyor. :D
Haydiii..oylar Kemal'e... ;D

RÜZGAR' Alıntı:
Dün haberlerde izlemişsinizdir.
Kılıçdaroğlu "biz motorini 1.50 liradan vereceğizzz" diye bas bas bağırıyordu meydanlarda..
Bence ülke karavancılığına bilmeden en büyük desteği verecek görünüyor. :D
Haydiii..oylar Kemal'e... ;D
Aynen katılıyorum(Bu destek çiftcilere). Birde ÖTV işine el atsa ya ;D ;D ;D

Keşke izin dediğiniz gibi olsa!... Sözü edilen yalnızca çiftçinin kullandığı akaryatın ötv'sinin alınmayacağı ile ilgili; bize burdan bir iş çıkmaz!... :D

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Keşke izin dediğiniz gibi olsa!... Sözü edilen yalnızca çiftçinin kullandığı akaryatın ötv'sinin alınmayacağı ile ilgili; bize burdan bir iş çıkmaz!... :D

Cavid Sezen

Ruhsata Motokaravan-Traktör yazdırabilir miyiz acaba... ;D

Bu arada aşağıdaki haberde süpermiş...

Yapsınlar İstanbulda da böyle indirim, kuyruk İpsalaya kadar uzar... ;D

http://haber.gazetevatan.com/bedava-dagiltilsa-bu-kadar-olur/362081/2/Ekonomi

Benzine yüzde 25 indirim yapıldı, 4 kilometre kuyruk oluştu

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Turgutreis Beldesi’nde yeni açılan akaryakıt istasyonunda benzinin litresini 3 lira 5 kuruş, mazotun litresi de 2 lira 60 kuruştan satılınca, yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. 1 günde 80 ton benzin 40 ton mazot satıldı.

Turgutreis D-Marin Marina içinde dün açılan Full Benzin İstasyonu, 1 güne mahsus 12.00- 24.00 saatleri arasında benzinin litresinin 3 lira 5 kuruş, mazotun litresinin de 2 lira 60 kuruştan satılacağını duyurunca araç sahiplerinin hücumuna uğradı. Turgutreis D-Marin Marina Gümrük Kapısı’ndan Yalı Mevkii’ne kadar yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. Ellerinde damacana bidonlarla kuyruğa girenler de oldu. Trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı. 1 günde 80 ton benzin 40 ton mazot satıldı.

taiga' Alıntı:
Ruhsata Motokaravan-Traktör yazdırabilir miyiz acaba... ;D

Sanıyorum şöyle bir uygulama yaparlar:
Her çiftçinin işlediği toprak ve ürettiği ürün belli olduğu için, tarım bakanlığı, bir çiftçinin ne denli motorin harcayacağını bilir. Harcaması oranında bir ötv geri ödemesi yaparlar diye düşünüyorum... ;) :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Sanıyorum şöyle bir uygulama yaparlar:
Her çiftçinin işlediği toprak ve ürettiği ürün belli olduğu için, tarım bakanlığı, bir çiftçinin ne denli motorin harcayacağını bilir. Harcaması oranında bir ötv geri ödemesi yaparlar diye düşünüyorum... ;) :smiley:

Cavid Sezen
Ben de tam, biri gelir yolları yapar, diğeri gelir mazotu ucuzlatır, biz de keyfini süreriz ne güzel, diyecektim. ;D
Dediğiniz gibi bu indirim büyük ihtimalle sadece çiftçiler için olacaktır. :'(
Sonuçta mazot 1.5TL benzin 4TL olursa, o da garip olur. ;)

Bu haftasonu Küheylan'a hadi kalk biraz dolaşalım dedik. :smiley:

Cumartesi öğleden sonra önce lastikçiye gidip iki yeni lastik aldık. Arada Küheylan'ı da sevindirmek lazım.

Ardından Aydos göletini ziyarete gittik.
Aydos göleti mesire alanı içinde kalıyor. Girişten 8TL aldılar. Hava serin ve yağmur olasılığı olduğu için pek fazla da kalabalık yoktu. Mesire alanının kuzeyindeki kapıdan girdik. Buranın 6 adet kapısı varmış. :eek:

Girdiğimiz kuzey kapısının koordinatları. N40.9612 E29.2264

Burası geniş bir alan. Göle gider levhasını takip edip göl kenarına ulaştık.
Güzel ılıman ama ara sıra da biraz serin esen bir hava vardı.
Ördekleri, kazları ve deniz bisikletleriyle bir küçük Poyrazlar gölü gibi.
[attachment=1]
Çayımızı demleyip biraz keyif çattık.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
Bizden yaklaşık 100m kadar uzakta birisi de sahile oturmuş arabasından çalan müziğe benzer sesi dinliyor.
Güzel de çaldığı şey neredeyse kulağımın dibinde gibi :mad:

Çaylarımızı yudumlarken, önce bir gök gürültüsü ardında yağmur geldi. Tentemiz görevini başarıyla yerine getirdi. :smiley:

Bu arada müziğe benzer ses de yağmurun sayesinde, kapılarının kapanmasıyla arabasının içine hapsoldu. ;D ;D
Yazın sıcak günlerinde buralara herhalde hiç gelinmez.
[attachment=5]
Daha sonra burada bir keşif gezisine çıktık. 5 Numaralı kapısından dışarıya çıktık. GPS: N40.9425 E292173

IMG_1035.jpg

IMG_1047.jpg

IMG_1048.jpg

IMG_1049.jpg

IMG_1050.jpg

Pazar günü Emirgan'a laleler açmış mı? diyerek kontrole gittik. Biraz geç kaldık ama neyse hava yağmur olasılıklı olduğu için otoparkında yer bulduk. Oraya gittiğimizde saat 12 olmuştu.
Çiçek heykel.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
Beyaz köşk yakınlarında resim yapanlar vardı ve fasıl yapan bir gurup da vardı. Biraz onları dinledik.
[attachment=4]
Henüz lalelerin hepsi açmamış ama açanları da var. Nergisler zaten açmışlar.
[attachment=5]

IMG_1060.jpg

IMG_1062.jpg

IMG_1067.jpg

IMG_1081.jpg

IMG_1114.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.