Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 167,091
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Ferhat bey geçen hafta indirdiğim Güneydoğu yolculuğunuzu ancak okuyup bitirebildim.Verdiğiniz emek için teşekkürler.Bozcaada gezisi yazınızı da okumuş ve 5 gün boyunca sizin rehberliğinizde Bozcaada'yı gezmiştik. :smiley: Güneydoğu şimdilik bize biraz uzak,ama zaman neler gösterir bilinmez dimi ama.. ;D ;D

Etiketler

Ferhat bey merhabalar;

Umarim biraz daha iyisinizdir. Biraz daha iyi oldugunuzu dusunerek size bir soru sormak istiyorum. Kampervan olarak VW, Ducato vs PSA grubu araclar vs. gundemde ve sayfalar boyunca konusuluyor. Benim merak ettigim ise sizin kuheylan. Aslinda bu basligi kampervan olarak Kia araclar diyerek acmak istedim fakat belkide cok ilgilenen olmayabilir diyerek burdan sormayi uygun buldum. Sizin aracinizi ve performansini merak etmemin sebebi su ana kadar benim gordugum kimsenin pek dusunmedigi bir arac. Fakat internetten arastirdigimda gordugum 10-15 bin tl arasina VW grubu araclarin ancak 90 li modelleri alinirken Kia pregio nun 2004-2005 modellerini almak mumkun. Biraz ufak tefek olmasi, bana sehir iclerinde park ve kullanim kolayligi saglarmis gibi geliyor.

Kisaca bizlere araciniz hakkinda biraz bilgi verirmisiniz?

melihbozkurt' Alıntı:
Ferhat bey merhabalar;

Umarim biraz daha iyisinizdir. Biraz daha iyi oldugunuzu dusunerek size bir soru sormak istiyorum. Kampervan olarak VW, Ducato vs PSA grubu araclar vs. gundemde ve sayfalar boyunca konusuluyor. Benim merak ettigim ise sizin kuheylan. Aslinda bu basligi kampervan olarak Kia araclar diyerek acmak istedim fakat belkide cok ilgilenen olmayabilir diyerek burdan sormayi uygun buldum. Sizin aracinizi ve performansini merak etmemin sebebi su ana kadar benim gordugum kimsenin pek dusunmedigi bir arac. Fakat internetten arastirdigimda gordugum 10-15 bin tl arasina VW grubu araclarin ancak 90 li modelleri alinirken Kia pregio nun 2004-2005 modellerini almak mumkun. Biraz ufak tefek olmasi, bana sehir iclerinde park ve kullanim kolayligi saglarmis gibi geliyor.

Kisaca bizlere araciniz hakkinda biraz bilgi verirmisiniz?

Melih, artık hemen hemen eski sağlığıma ulaştım.

Benim Küheylan'ı 2001 yılında sıfır olarak almıştım. Genel olarak gayet memnunum. Turbosu olmaması ve beygir gücünün 83HP olması nedeniyle çok performanslı sayılmaz. Ancak 2.7lt motoruyla yokuşlarda yeterli performansı veriyor. Şu an neredeyse 180 000Km'ye geldi. Bugüne kadar da hiç yolda bırakmadı. Yanılmıyorsam 2004 yılı ve sonrasında 2.5lt turbolu modeli getirmişlerdi. Performansı daha iyi ama yakıt tüketimi bildiğim kadarıyla daha fazla. Genel olarak 7.5-8.5lt/100Km civarında yakıt tüketimi yapıyorum. Boyutları VW ile karşılaştırmak gerekirse, kısa şaseden daha uzun Uzun şaseden daha kısa bir iç uzunluğa sahip. Arkadan çekişli olduğundan, tavan yüksekliği biraz daha alçak. Kia'da karavan dönüşümü için altında birçok uygun yer olmasına rağmen, hazır aparat depo vs. bulmak mümkün değil, ama her türlü VW için birçok şeyi bulabilirsiniz. Tavanı yükseltmeye kalksanız her şeyi kendiniz planlamalısınız. Kia pregio modeli artık üretilmiyor. Yazın günlük olarak kullanıyorum. Kia'ların manevra yeteneği çok iyi. Dönüş yarıçapı 5.3m. Boyu da 4.85m'dir. Dışarıdan karavan olduğunu küçük bir etiket ve yandaki Omnistor ele veriyor. Çoğu kimse karavan olduğunu anlayamıyor. Birçok yerde fazla dikkat çekmeden konaklayabiliyorsunuz. Bazen de polisler bu da ne diyerek, gece yarısı kapıyı çalıp sorabiliyorlar. ;)

Küheylanla ilgili aşağıdaki bağıntıdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25953.0

Karavancılıkla ilgili olmadığı için burada yayınlamayı uygun buldum.

18 Ocak tarihinde (yarın) Türkan Saylan Kültür Merkezinde saat 20:00 "Küheylan" adlı bir tiyatro oyunu var. ;D

Elimde 2 adet fazla bilet var gelmek isteyen arkadaşlara verebilirim.

http://www.haberler.com/kuheylan-istanbul-turnesine-cikiyor-2479349-haberi/2479349/
http://www.haber3.com/buyuksehir-tiyatrolarinin-istanbul-turnesi-639593h.htm

fsirin' Alıntı:
Karavancılıkla ilgili olmadığı için burada yayınlamayı uygun buldum.

18 Ocak tarihinde (yarın) Türkan Saylan Kültür Merkezinde saat 20:00 "Küheylan" adlı bir tiyatro oyunu var. ;D

Elimde 2 adet fazla bilet var gelmek isteyen arkadaşlara verebilirim.

http://www.haberler.com/kuheylan-istanbul-turnesine-cikiyor-2479349-haberi/2479349/
http://www.haber3.com/buyuksehir-tiyatrolarinin-istanbul-turnesi-639593h.htm
Oyun gayet güzeldi. Gidememiş olan arkadaşlara öneririm.

5 Şubat 2011 gecesi astronomi gözlemi vardı. Gündüz işlerin nedeniyle geç saatte yola koyulup "Kalk Gidelim Küheylan" dedik. Gündüzden Gökbilim gurubundan arkadaşlar gözlem alanı beğenip yerleştiler. Bize de yol tarifi yaptılar. Ağvaya gelirken sağa dönülecek 3-4Km gidilecekmiş. Halbuki 10-15km gittik. Tarifle nerede olduğunu pek anlayamadık ama neyse ki koordinat bilgisi almışız. Koordinata göre onlara ulaştık. Gidince biz de teleskobumuzu kurup gözleme katıldık. Getirdiğimiz bir büyük termos dolusu sıcak çay gecenin soğukluğunda gözlem yapan arkadaşlara ilaç gibi geldi.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
Gece satürn doğduktan, orion ise battıktan sonra, saat 2'de göz kapaklarımızı kapatmaya başladık. Bazı arkadaşlar sabaha kadar devam ettiler.
Sabah olduğunda 6'da 3 araba kalmıştı biz dışarı çıkınca sonuncu arabayı da gönderdik. Pırıl pırıl bir güneş gözlem alanında bizi karşıladı.Şubatın altısında böyle bir hava.
[attachment=4]
Kahvaltımızı da gözlem alanımızda yaptık.
Çay buyurmazmısnız. ;)
[attachment=5]

IMG_9754.jpg

IMG_9758.jpg

IMG_9767.jpg

IMG_9818_stitch.jpg

IMG_9825.jpg

Uykusuz kalan bütün arkadaşlar evlerine uyumaya gittiler. Biz uykumuzu aldık, bu güzel günde en iyisi dolaşmak. Kısa bir yolculuktan sonra Ağva'ya ulaştık.
[attachment=1]
Kadiler bile çöp kutusunun üzerinde de olsa, şubat güneşin tadını çıkartıyorlardı.
[attachment=2]
Ağva'da bir şahmerdan koskoca demir boruları dere boyuna çakıyordu. Su gelince kıyıya zarar veriyormuş, korunak amaçlı olacakmış. Sanırım rıhtım gibi bir şey olacak. Bir süre onun çakılmasını seyrettik. Yanımıza gelen bir köpek simitten istedi. Verince doğruca yavrusuna götürdü. Biz de Küheylandan ekmek getirip geldikçe ona verdik.
[attachment=3]
Şile'ye doğru hareket ettik. Yolda boş bir plaj görünce girdik. Biraz daha keyif çattık.
[attachment=4]
Şile'ye ulaştığımızda fenerin orada bir park yapıldığını gördük.
[attachment=5]

IMG_9841.jpg

IMG_9849.jpg

IMG_9870.jpg

IMG_9880_stitch.jpg

IMG_9901.jpg

Öğlen saatlerini geçmişti. Hala hava çok güzeldi. Şile'de de bir çevre gezisi yaptık ve güneşli ama rüzgar nedeniyle serin olan bu kış gününde içimizi ısıtacak bir çorba yapıp deniz manzaralı içtik.
[attachment=1]
Buralara gelmişken hedefimize Karyat'ı da kattık. Acaba yerine ne yapılıyor. Defalarca Karyat'ta konaklamıştık. Son durumunu görünce de hüzünlenmemek elde değil tabiiki. Bütün ağaçları kesilmiş. Geniş bir temel atılmış, eskiden kamp yaptığımız alanın yerinde artık bir site yükseliyor.
[attachment=2]

IMG_9924_stitch.jpg

IMG_9956.jpg

''Kahvaltımızı da gözlem alanımızda yaptık.

Cümleyi okumaya başladığımda kafamda böyle bitirdim.''Kahvaltımızı da gözlem alanında gözleme ile yaptık'' .Sizleri izleyen Küheylan dan başka araç aramaz ,yavaş yavaş kafama giriyor kia.

Demli çayda gözüm kaldı; soğukta sıcakta her türden havada pek de güzel oluyor doğrusu, hele sıcakta...

Ne güzel bir kısa gezi olmuş. Serin ve çok soğuk olmayan havalarda gezi yapmayı oldum bittim severim; çok diri oluyor insan. ;) :smiley:

Enver Bey, ben de bunun kardeşi bir aracı kullanıyorum; artıları eksileri var kuşkusuz diğer araçlar gibi. En çok iki kişi; pantolon giymek çıkarmak ve hacim çok küçük demez iseniz neden olmasın?

Cavid Sezen

Ah be Ferhat hocam...
İçim gitti şimdi...
Biliyorsun bizde katılacaktık etkinliğe, lakin o tarihlerde güneye yollara çıktık...
Kısmet başka bahara...

Not: O fotodaki havan topu Burak'ın Orion mu? ;D

Cavid hocam,içimizde bu gezme ateşi sürdükçe ,bizim arayışımız sürecek gibi.Hele bu forumu takip edince insan,hergün başka bir dala konuyor.Önce çekme karavanımı alkovanlı yapmalıyım la başladım,sonra ducato camper yeter dedim,sonra çekmenin rahatlığından vaz geçemedim,kış sezonunda İstanbul ve çevresini gezmek için ne yapmalı diyorum,derken daldan dala dolanıp duruyoruz biraz da içişleri bakanımız yüzünden.Baharla birlikte seyyahlığımız başladığından kışın pek sıcak bakmıyor,evinde vakit geçirmek daha cazip geliyor .Bilyorki kapı önünde böyle bir şansım olsa hadi,hadi diyeceğim .Ancak bir gün bir bir yerde tamam diyeceğiz kısmetse.

Enverdede zaten cekme karavanin var ve bundan vazgecemiyorsan, yaz ve bahar aylarinda cekme karavan ile seyahat edeceksen sadece kis ve bahar aylari icin buyuk araclar arama bence. Cunku hem sehir icindede kullanimi daha zor, hem daha pahali. Kialarin cok daha yeni modellerini Hem PSA grubundan hemde VW grubundan cok ucuza alabiliyorsun. Arac ufak oldugu icin icinede cok masraf yapmiyacaksin. Cok az maliyetle kis ve bahar aylarinda kullanmak icin bence guzel arac olur. Kaldiki Ferhat bey bunun ile yaz kis geziyor. Zaten bir kac sayfa oncesinde bende Ferhat beye bu aracin kullanisli olup olmadigini sormustum bence cok iyi bir alternatif. VW T4 alcak tavandan tek onemli farki fiyati. :smiley:

taiga' Alıntı:
Ah be Ferhat hocam...
İçim gitti şimdi...
Biliyorsun bizde katılacaktık etkinliğe, lakin o tarihlerde güneye yollara çıktık...
Kısmet başka bahara...

Not: O fotodaki havan topu Burak'ın Orion mu? ;D
Bülent'inde niyeti vardı. İkiniz de kaçırdınız. Ne diyeyim bir dahaki sefere. ::smiley:

Evet, o havan topu Burak'ın ki. Özellikle sönük cisimlerde harika sonuç veriyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.