Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,365
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Teşekkürler arkadaşlar. Kan değerlerim yavaş yavaş normale geliyor. Sanırım atlattım gibi. :smiley:

Esinti35' Alıntı:
Ferhat bey, geçmiş olsun. Bu konuyu burada belirtmeniz çok iyi olmuş. Zira heryerde kişiler şifalı yada olmaz birşey diye bilmedikleri yerlerden daima su içerler, ileride başlarına ne geleceğini o anda düşünemeden hareker ederler. Güzel bir uyarı teşekkürler.

Ben de öyle yapmıştım. ::smiley:
Yayla gibi yerlerde bir sorun olacağını düşünmüyorum. Genel olarak evler daha aşağıda ve yerleşim yerlerindeki çeşmelerden akan doğal kaynak suları tehlikeli olabiliyor.

Etiketler

Geçmiş olsun Ferhat. Zor bir hastalıktır bilirim. Parmağını kıpırdatamaz insan. Ben 20 yaşındeyken geçirmiştim. Bayağı ağır geçmişti. Bir ay devamlı yattım. Doktor günde 10 bardak bol meyve şekerli komposto içmemi yada serum taktırmamı önermişti. Bir ay devamlı komposto içtim ve yattım. Bir ayda 58 kg dan 68 kg a çıktım. Bütün metabolizmam bozuldu. Ondan sonra rutin olarak kilo almaya başladım.

Ferhat bey büyük geçmiş olsun. Diyarbakırda 1 ay cıvarında görevli olarak bulunduğuma eşimde bir süreliğine gelmişti. Bir araç kiralayıp Mardin-Midyat dahil o bölgeyi bir aile refakatinde gezmiştik. Ucuz atlatmışız şimdi düşünüyorumda. Yiyip içtikleriniz bile problem olabiliyor ve bazen seçmek doğru seçimlerde bulunmakta çok kolay olmayabiliyor.

Geçmiş olsun dileklerini ileten bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
yugun' Alıntı:
Geçmiş olsun, Hakikaten insan böyle çeşmeden de su içer, Ne güzel çeşmeymiş..
Ben de ona aldandım zaten. Sonra biri geldi o su içilmiyordu dedi. :-\
aslanahmet' Alıntı:
Geçmiş olsun Ferhat. Zor bir hastalıktır bilirim. Parmağını kıpırdatamaz insan. Ben 20 yaşındeyken geçirmiştim. Bayağı ağır geçmişti. Bir ay devamlı yattım. Doktor günde 10 bardak bol meyve şekerli komposto içmemi yada serum taktırmamı önermişti. Bir ay devamlı komposto içtim ve yattım. Bir ayda 58 kg dan 68 kg a çıktım. Bütün metabolizmam bozuldu. Ondan sonra rutin olarak kilo almaya başladım.
Evet önce halsizlik ve iştahsızlık. Şimdi ise yemekten 2 saat sonra acıkıyorum. Ben de anlamadım. Doktora sordum kan değerleri halen düşük de ondan diye söyledi. Böyle giderse kilo almak kaçınılmaz olacak. ::smiley:
gemiadami' Alıntı:
Ferhat bey geçmiş olsun.Çeşmede tas varmıydı bu tasımı kullandınız ?
Çeşmede tas vardı ama hiç bir çeşmedeki tası kullanmam. Avucumla içerim. :smiley:
Yine de çeşmenin günahını almayayım. ;) %100 oradandır demiyorum, ama en şüphelendiğim yer.
[attachment=1][attachment=3]

cesmetas.jpg

tas.jpg

Ferhat bey geçmiş olsun. Neyse ki ucuz atlatmışsın. Ancak bu haberi duyanlar Güneydoğu'ya gitmek ten korkacaklar. Hepatit gibi enfeksiyon hastalıkları ne yazık ki ülkemizde çok yaygın olarak mevcut. Benim sizlere önerim genel olarak her ortamda bilinen hijyen kurallarına uymanızdır. Çünkü bu hastalıklar hemen kapımızın önünde de bizi bekliyor ola bilir ;) :smiley: :smiley:

merhaba Arkadaşlar

Aslında gezmek ve görmek çok güzel. Bu güzelliğin içine girince aklımıza hiç sağlıkla ilgili konular gelmiyor. Lakin bunu es geçmememiz gerektiğini bir örnek ile öğrenmiş olduk. Hatta gezenbilir içinde " gezerken dikkat etmemiz gereken sağlık kuralları" adı altında bir başlıkta, karşımıza çıkabilecek sağlık problemleri ve bunlara yakalanmamak için, dikkat etmemiz gerekenler şeklinde bir bölüm oluşturulabilir. Buraya tecrübeler ve içimizde doktor arkadaşlar varsa ilk yardım bilgileri gibi , bilgiler eklenebilir. geziye çıkarken o bölgenin önemli hastalıkları nelerdir diyede bu sayfalara bakılıp, gerekirse aşı olup gitmek iyi olıur . Biraz karışık cümle kurdum ama konuyu anlattığımı umarım.

Birde Haftasonu istanbul modern müzesinde " Vücut Dünyası "body world"" sergisine gittik. Gerçekten deriden sonraki iç yapımızı tanımak açıısndan çok yararlı. Hele 4 haftalık emriyo dan başlayıp , gelişen hayat hikayemiz ve anne karnındaki gerçek bebek boyutları ile , değişik yaşlarda ve meslek icra edenlerin vucut yapıları , organlarımızı bilmek açısından çok çarpıcı. hele sigara içenlerin kendilerine ne büyük zarar verdiğini siyahlaşmış akcigeri görünce çok daha iyi anlıyorsunuz. http://www.bodyworlds-istanbul.com/ SAğlıklı olmak için aklımızı kullanmak ise bizim en büyük tercihimiz olacaktır. Buda bilgiyle doğru orantılıdır. O nedenle bilgiyi paylaşmayı öneriyorum bilgilerinize sunar, sağlıklı yaşam dlerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR