KAFKASYA GEZİSİ Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyku_hapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,733
Ynt: KAFKASYA GEZİSİ Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

uyku hapı
bu azeri vizesini ne zaman alacaksın.batumda azeri konsolosluğu olduğunu bilmiyordum.tifliste varmış orada veriyorlarmış.bende ay sonunda düşünüyorum almayı.dagestandan dönüşü azarbaycan üzerinden yapmak istiyorum.

Etiketler
Ynt: KAFKASYA GEZİSİ Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

Merhabalar

Bilgiyi teyit etme fırsatım oldu. Batum'daki Azeri konsolosluğu 1 gün bekleterek ve Türk vatandaşlarına ücretsiz vize vermektedir.

Ben de 20-21 haziran günleri vize almayı düşünüyorum. Yola çıkışım ise kesin olmamak ile birlikte 25 haziran. 7-9 günlük bir gezi planlıyorum. Bu sefer sıcaklıklarında yükselmesiyle çadır ağırlıklı bir gezi yapmak daha ağır basıyor.

Saygılarımla

uyku_hapı

toful' Alıntı:
uyku hapı
bu azeri vizesini ne zaman alacaksın.batumda azeri konsolosluğu olduğunu bilmiyordum.tifliste varmış orada veriyorlarmış.bende ay sonunda düşünüyorum almayı.dagestandan dönüşü azarbaycan üzerinden yapmak istiyorum.

Batumda iran ermenistan ve azerbaycan konsolosluğu gördüm.. tarif etmek gerekirse medea heykeli var elinde altından post tutan heykel diyelim.o meydanın kuzey tarafında zaten baknca azeri ve iran bayraklarını görürsünuz.Türk konsolosluğu sahilde plaja giden yolda zaten.

Ynt: Kafkasya Gezisi Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

Sayın uyku_hapi,

1 haziran da kısmet olursa Kafkasya'ya motosikletle eşimle birlikte gitme planımız var. Daha önce Ukrayna, Gürcistan ve Ermenistan'a gittim. Eski Sovyet kültürünü az çok çözdük diyebilirim fakat Grozni ve Mahaçkale mutlaka gidilmesi gerek bir yer mi tam emin olmadım. Buralara gitmeyincede gezinin adı Kafkasya gezisi olur mu onu da bilemedim :smiley:

Senin bu konudaki yorumun nedir ?

Ynt: Kafkasya Gezisi Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

Merhabalar,

Gezinizin şimdiden keyifli geçmesini dilerim. Bence Vladikavkazdan doğuya dönmek zamanı olamayan bir gezgin için çok gerekli değil. Ancak illa Hazar kıyısına kadar gideceğim diyorsanız 2-3 gün de (motor ile seyahat sürelerine aşina değilim) Grozny ve Mahackale aradan çıkarılır diye düşünmekteyim. Akaryakıtın ucuz olduğu düşünüldüğünde. bence Gidebilirsiniz.

Zamanınız yoksa hemen vazgeçin.. ) Sizi şaşırtacak acayip bir şeyler bulmak pek mümkün değil.

Saygılarımla

uyku_hapı

Cevap için teşekkürler,

Aslında benim endişem özellikle güvenlik, bu bölge için ya durum gerçekten ciddi, ya da macerayı seven Türk insanımız bire beş koyarak anlatıyor. Örnek vermek gerekirse vatandaşa sınırda pasaportunu sormuşalr, o bunu ''sorma abi KGB'nin elinden zor kurtuldum'' diye anlatıyor.

Daha önce İran'a motosikletle gittim, o zamanda İran'a sakın gitmeyin kapıdan gireni asıyorlar tarzı ve benzeri bir sürü şey söylediler. kendi gözümüz ile görünce Türkiye'den görünen İran'ın ciddi bir abartı olduğunu daha iyi görmüştük.

O bölgeye iki üç gün ayırabilirim gibi geliyor, Hazar Denizini bile görmek bence birşey :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR