KAFKASYA GEZİSİ Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyku_hapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,733
Ynt: KAFKASYA GEZİSİ Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

gezi notları ve resimler icin teşekkürler
güzel bir gezi olmuş otostopla bu geziyi yapmanız ayrı bir güzellik
bende gecen sene arabayla gitmistim aynı yoldan burada yazılan bazı sorulara cevap vermek isterim
gürcü ve rus sınırlarında türkler icin hicbir sorun yoktur sadece rusya sınırda rusca bilmiyorsanız biraz zaman kaybetersiniz gürcü ve rus sınırları arasında mesafe uzak oldugundan yaya gecişine izin vermiyorlar cünki yürüyerek diger sınır noktasına gitmek yaklaşık bir saati alır
kafkasyanın rusya bölgesi özerk cumhuriyetlerle doludur kuzey osetya inguşetya cecenistan dagıstan kabardin balkarya cerkezya stravapol gibi kücük bir cogarafyada bu kadar özerk bölge oldugundan her bölge girişinde kontrol noktaları ve her şehir girişindede kontrol noktaları devamlı vardır yalnız rutin bir uygulama yapmazlar gecişler serbesttir arada sırada aracları cevirip evrak kontrolleri yaparlar eger böyle bir kontrole girerseniz tamamen tesadüfden olur trafik polislerine gelince kurallara uydugunuzda sizi kimse cevirmez örnek vermek gerekirse sollama yapılmaz cizgisinde inek bilr sollamayın
uyku hapına şunu sormak istiyorum ben gittigimde vizeler kalkmamıştı uygulama 2-3 gün icinde mutlaka kaldıgınız yerdeki yetkililer kayıt yaptırmanın zorunlulugu vardı yoksa cıkışta 100 dolar ceza bir sürü problem cıkıyordu siz böyle bir kayıt yaptırdınızmı

Etiketler
Ynt: KAFKASYA GEZİSİ Vladikavkaz Grozni Mahackale... Rusya... Tek Başına Otostop

Merhabalar ..

Onu bende sordum. Rus arkadaşlara da danıştım. Bu uygulama çok esnek . Kimisi 1 haftaya kadar kayıt gerekli dedi. ben 1 haftadan az kaldığım için hiç bir kayıt işlemi yaptırmadım.

Gelelim kurala. Kural turistler için geçerli değil. Bütün rusya federasyonu vatandaşları için geçerli. Mesela bir osetyalı Çeçenistana gitti. Ve burda 1 haftadan fazla kalacak. o zaman resmi kuruma gidip ben burada şu adreste kalıyorum demesi gerekiyormuş. Fakat bu bölgeler arasında sınır damga pasaport işlemi olmadığından sokakta belgelerin sorulduğunda bugün geldim dersen sorun olmuyormuş.

Fakat turistler için durum biraz farklı. bizim pasaportumuzda girdiğimiz tarih belli olduğundan 1 hafta sonra neden kayıt yaptırmadın denebilir. Fakat yine ben Osetya'daydım bu gün Çeçenistan'a geldim denilebilinir. Tabi olmayan rusçayla nasıl denir onu bilmiyorum.

Sadece sınırdan verilen geçici bir yapraklık pasaportta adınızın ve pasaport bilgilerinin rus harfleri ile yazılı olan ve damgalanan bir kağıdı pasaportumdan ayırmadım. Evrak istendiğinde bunu da istediler.

Bilgim bundan ibaret.

Saygılarımla..

uyku_hapı

1-akhan bey araç için sigorta ve ek ödenecek şeyler var mıdır?
2-Kayıt bürosunda kalacağım yeri kayıt mı ettirmem lazım? sonra 100 dollardan olmayalım. sonra kaldığıma dair belge alayım mı otelden?
3-Bir sorun olduğu zaman pasaportun kaybolması gibi sorunlarda en yakın büyükelçilik nerede?NOVOROSSİSK en yakın büyükelçilik sanırım o da hazardenizi kıyısına yakın bir yerde?
4-son olarak yön tabelaları latin harfi mevcut değil mi?

merhaba
1- arac icin sigorta yada herneyse 30-40 dolar arası bir para ödedim ama rusca bilen bir arkadaşım konuştugu icin ne kadarı sigorta bilemiyorum parada komik geldigi icin sormadım ne icin verdin diye
2-otelde kalırsan ayrıca kayıt yaptırmanıza gerek yok onlar mecburi yaptırıyorlar ama siz ne olur ne olmaz otelden fatura alınız
bir sorun cıkmaz
3-sehir tabelaları büyük şehirler haric tiril alfebesi ile yazılı zaten cok geniş bir cogarafya degil kaybolmanız imkansız

emin olmamakla birlikte önemli bilgi paylaşacağım artık giriş 1 tl değildir.. pasaportla giriş 15 tl kimlikle giriş 20 tl olmuştur amaç kumarın serbest olduğunu gürcistanda kumar oynamak için gidenleri caydırmak.. ama bence çözümde değil kumar ve fuhuş için giden kişi 20 tl değil 50 tl olsa gider.. burda yine olan ailelere oldu 5 kişilik bir aile artık 100 liraya gidecek.. bu iş kime yaradı acaba...

aytug61' Alıntı:
emin olmamakla birlikte önemli bilgi paylaşacağım artık giriş 1 tl değildir.. pasaportla giriş 15 tl kimlikle giriş 20 tl olmuştur amaç kumarın serbest olduğunu gürcistanda kumar oynamak için gidenleri caydırmak.. ama bence çözümde değil kumar ve fuhuş için giden kişi 20 tl değil 50 tl olsa gider.. burda yine olan ailelere oldu 5 kişilik bir aile artık 100 liraya gidecek.. bu iş kime yaradı acaba...

Bu bilgi KESİNLİKLE hatalıdır. Daha yeni geçtim. 1 tl ile kimlik ile geçmek mümkün. Pazartesi günü de bir gezi düzenledik öğrencilerimiz için. Bu yazıyı okuyunca hemen sarp emniyete telefon açtım. ! tl. uygulamasının devam ettiği bilgisini teyit ettim.

Saygılarımla

uyku_hapı

posof tarafında halen geçişler ücretsiz 20 tl diye bir şey yok.
geçen 8 mayıs pazar bende gürcüdeydim.öyle bir şey yok.

kızmayın ya tur şirketi olan arkadaşım dedi.. olacakmış=)

merhaba
sanırım daha önce gürcistan kazbegi üstünden vladikavkaza geçiş yaptınız. 11-13 haziran gibi bizde yola çıkmayı düşünüyoruz (2 kişi) nalçikde okuyan arkadaşlarımız var. otostop değilde otobüs kullanarak yolculuk etmek var aklımızda birkaç sorum olacak yardımcı olursanız cok sevinirim.gerçekten çok araştırdım ama sizden başka o tarafa karayoluyla giden bulamadım. genelde soçi üzerinden gidiyorlarmış.

1- gürcistana sadece kimlikle geçebliyormuyuz. uygulanan bi ücret varmı sınırda ve otobüsle gidenleri nasıl kontrol ediyorlar

2- trabzondan tiflise kadar giden otobüsler var ama tiflisden sonra stepantsminda yada kazbegine nasıl gidecegiz hadi oraya gittik ordan sınır kapısına nasıl gidecegiz

3- gürcüden rusa geçerken vize varmı bizim rusyada seyahat süremiz maksimum 5 gün ücret varmı. yaptırımlar neler.

4- sınırı geçtikten sonra vladikavkaz üzerinden gitmeyi düşünüyoruz orda otobüs varmı taksi varmı fiyatları nasıl?

5- biz vladikavkazdan kabardinyoya geçeçegiz nalçiğe bildiğim kadarıyla ayrı özerk bölgeler bu sınırlardan nasıl geçiliyor.

6- bu güzergah boyunca otobüs bulmak kolaymı fiyatlarından haberiniz varmı.

yardımcı olursanız çok sevinirim. ve biraz acil. şimdiden cok tesekkurler.

musab hoş

merhaba musab hos
1-gürcistana pasaportsuz gecebiliyorsunuz yalnız rusya gececekseniz pasaportla gecmelisiniz 15 tl yurt dışı cıkış harcı var
2-gürcistan vladikavkaz arasında otobüs yok daryal sınırına kadar tiflisden ulaşabilirsiniz oradan gecen arabalara rica ederek vladi kavkaza gecebilirsiniz yaya gecişine izin vermiyorlar
3-vladikavkazdan nalchike minibüs var taksi fiyatlarıda uygundur vladikavkaz nalchik arası maksimum 1500 ruble oda 40-50 dolar arasıdır
mesafe 120 km civarıdı
4-rusya icin vize yok sadece girişde bir belge dolduruyorsunuz nereye gittiginiz üzerinizde ne kadar para olduguyla ilgili
5- daryal sınırından rusyaya gectikden sonra özerk bölgeler arasında polis noktaları rutin kontreller yapıyor büyük olasılıkla durdurmazlar durdursalarda evrakları kontrol edip bırakırlar hicbir sorun yoktur
6-5 gün kalmayı düşünüyorsunuz ama her ihtimale karsı nalchikde üniversite karsı caddesinde kayıt yaptırın cıkarken sorun olmasın
7-soracagınız başka birşey varsa bildigim kadarıyla yanıtlarım şimdiden hayırlı yolculuklar

Vladikavkazdan bir görünüm

f72469193350682.jpg

Kazbegi milli parkı civarı

e2a137193350754.jpg
635bfc193350834.jpg
a1b683193350907.jpg
3c1088193350992.jpg

Gürcü Tarafından Lars sınır kapısı

959d2c193351075.jpg

Yeşil bölgedeki tünellerden biri

683712193351159.jpg

Vladikavkaz

a7424c193351233.jpg

Grozny televizyon binasından bir görünüm. Grozny de her yeni binada olduğu gibi bunuda Türk mühendisler inşaa ediyor.

6458b5193352250.jpg

Grozny

91eb16193352444.jpg

Şantiyede Adana kebap keyfi.

05076d193352621.jpg

Vladikavkaz

Vladikavkaz

Vladikavkaz

6376c3193352906.jpg

Kafkasya'da şehirler arası yollar

6f90ec193353043.jpg

Kafkasya'da şehirler arası yollar

eb57ce193353261.jpg

Grozny

7ee640193353406.jpg

Grozny

659777193353602.jpg

Merhabalar;

Bu arada yeni gezi planım Baku. Ancak kara sınır kapılarından vize verilmediği için azerbaycan'a gitmek henüz mümkün olmamıştı. Yeni aldığım teyit edemediğim bilgiye göre Batum'daki Azerbaycan konsolosluğu 15 dakika gibi kısa bir sürede cüzi bir miktar dolara Azeri vizesi veriyormuş. Dediğim gibi teyit edemedim. Doğru ise haziranın sonunda Azerbaycan'a gitmeyi planlıyorum.

Saygılarımla

uyku_hapı

uyku_hapi' Alıntı:
Merhabalar;

Bu arada yeni gezi planım Baku. Ancak kara sınır kapılarından vize verilmediği için azerbaycan'a gitmek henüz mümkün olmamıştı. Yeni aldığım teyit edemediğim bilgiye göre Batum'daki Azerbaycan konsolosluğu 15 dakika gibi kısa bir sürede cüzi bir miktar dolara Azeri vizesi veriyormuş. Dediğim gibi teyit edemedim. Doğru ise haziranın sonunda Azerbaycan'a gitmeyi planlıyorum.

Saygılarımla

uyku_hapı

kars'ta da konsolosluk var.bildiğim kadarıyla vize ücreti istemiyorlar.ben de bakü tarafına gitmeyi düşünüyorum.Daha önce nahçivan a gitmiştim.Benden önce gidersen gezi yorumlarını bekliyorum ayrıca azeride bazıları adım başı durduk yere rüşvet istediklerinden bahsetmişlerdi gidersen bu konuyla alakalı yorumunu da bekliyorum.Nahçivan da rüşvet sıkıntısı yaşamamıştım.Ama azeri bu güven olmayabilir.

Merhabalar

Kars 3 gün bekletiyor. Sırf bu duruma kızıp oradan vize almıyorum.

saygılarımla

uyku_hapı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR