Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,922
Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

dragut' Alıntı:
herkesin tabi kendince bir sebebi var ama ortak paydamız sanırım hepimizin cj sevdalısı olup ufak çapta bir servet harcamış olmamızdır.

Ben kendi adıma durumumu şöyle özetleyebilirim. disco v8 den indim cj ye geçtim. discoların da hastasıydım ama cj daha çocuk yaşlarda gönlüme düşmüştü.

ve hala her oturduğumda çıcukluğum gelir aklıma. cj yi ilk görüşüm, yanımdan kükreyerek geçmesi ve fren yapıp durduğunda arabanın kıçının artislik bir patinajla kenara hafif atması. ( muhtemelen kampana frenlerin ayarı bozuktu ve bir teker tutup digeri tutmadıgından kıç atmıştı fakat ben aşık olmuştum) o dev gibi araca ben ayran budalası gibi bakarken benim hayalimi yaşayan şöförün araçtan inişi hala gözümün önündeö üzerinde jean ve deri ceket vardı zaruri olarak atlayarak inbmişti jipten şöyle bir etrafına bakıp beni görmüştü elini kaldırıp selam vermişti sanki akranım arkadaşım gibi. pis sakalları vardı belli ki otoriteye karşıydı kendisine gösterilen yolların dışında yollar da bulmak keşfetmek istiyordu.

hani şu aralar populer çekim yasası var ya bizim yıllardır bildiğimiz dua mantığı samimi olarak gerçekten isterseniz istediğiniz şey olur diye. Ben çocuk yaşta bütün samimiyetimle istemiştim ileride bir cj5 im olmasını. o yaşlarda bir çok şey istemiştim fakat yıllar saf kalbimizi hayatın gerçekleri ile limitlerken çoğu istek kaybolup gidiyor. CJ gitmedi ama küllendi o zamanki çekici özelliği ve amaç olma durumu kalmamıştı. Büyük araç ve arazi doğa sevdam discomla ve düzenli gittiğim kamplarda bir şekilde tatmin oluyordu.
Genbe kaderin cilvesi araziye çıkarken kışın ortasında cj ile birini gördüm. hava buz gibiydi yağmur vardı ben arkadaşlarla aracımda kıç ısıtma kalorifer + hangi müzik seçimi yapıyor bir yandan da iniş eğim kontrolü düğmesini tracktion controlorü açıp aracı vitesine geçiriyordum araçta 4 kişi falandık. cj de ise takdir ettiğiniz üzere iki spartalı vardı. biri inmiş tekerlerden kilitleri açıyor digeri tentenin orasını burasını düzerltmeye çalışıyordu. arkadaşları güldüler hallerine ben ise kıskandım. benim olmam gereken yerde onlar vardı ve bende o an eksik olan mutluluk pardon gördüğüm mutluluk değildi aidiyet tam anlamıyla bu bende eksik olan aidiyet duygusu onların her hallerinde vardı ve bunun ait olamananın verdiği eksikliği sigarasızlık başıma vurmuş gibi hissettim. o küllenmiş sevdam harlandı bir anda ve öyle güçlü sarıldımki o sevdaya bir daha kolay kolay bırakmayacağımı hissettim.

dağdan döndüm ve araştırmaya başladım fakat o kadar heyecanlı ve tez canlıydımki neredeyse ilk bulduğum ve tamamen cahil bir gözle temiz gördüğüm bir cj5 i yüksek bir fiyattan satın aldım. ve iki hafta içerisinde discomu sattım bu kalbe iki sevda fazla diye.

tabi ilk cicim haftaları kış ortası işe gidiyorum fitil arasından sular geliyor sabahları araç zor çalışıyor belli ki derdi var. sevgilimin derdine tabi ki sağdan soldan edindiğim bilgilerle yok elektrik ateşleme yok bilmemne ile başladım hala da devam ediyorum ona birşey yapmaktan haz duyuyorum. belki benzetme abartı gelecek ama size çocuguma hediye almak gibi jipime yeni birşley yapmak almak takmak. ve umidim bu sevdam hiç dinmesin çocuğuma kadar yaşatabilim aracımı ve o da haz etsin benim haz ettiğim kadar. ve birşeye gerçekten değer vermek için bazen cefayı da sevebilmek gerektiğini anlasın sabrı sevgide ögrensin ve bir duruşu olsun hayata karşı.

cj evet nihayetinde çok masraflı bir hastalık olan bir araç

lakin Aşık Mısri"nin dediği gibi "Derman arardım derdime, derdim bana derman imiş." bizim hastalığımız da, ilacımız da, doktorumuz da bu sevimli canavarlar.

ayrıca bu hastalık türklere has değil virüs her yerde
bu forumda real jeep diye başlık var amerikalıların jeep sevdasıyla alakalı ona da bir bakmanız eglenceli olabilir.
Helal olsun valla.

Etiketler

göktuğ bey merhaba kıbrıs dan gökhan aslan;
vallahi bir harikasınız gönlünüze sağlık ne güzel dile getirmişsiniz,bir ton para harcadım 0 dan arabamı topladım hala bitmiyor şöyle sorunsuz 1 haftam oldu dersem yalan olur ama yinede illede cj,ona binmek sürmek hoplaya zıplaya gitmek,herkesin bakışları arasından geçmek,100 binlerce lire verip jeep alıp arazide bile gitmeyen küçük bir tepe üstünü bile geçemeyen ama son model jeep i ben ne yapayım;jeep im ,jeep im benim güzel cj7 im...

Uğur bey sizede kesinlikle katılıyorum;
neden bu kadar bu masraf ve karşılığı yeniden masraf
ama olsun dediğiniz gibi;hesap vermemeyi,asıl olan benim demeyi ve liderlik = cj aşkı bu hepsine değiyor işte...

Yine cj ciler bir araya gelip cj ile ilgili herşeyin ne kadar mükemmel olduğunu en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorlar. Kolay gelsin.

:-X

cj cilerden çok şair çıkabilir ;D

concrete' Alıntı:
Yine cj ciler bir araya gelip cj ile ilgili herşeyin ne kadar mükemmel olduğunu en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorlar. Kolay gelsin.

:-X

cj cilerden çok şair çıkabilir ;D

En azından sevgimizi bir şekilde dışa vurabiliyoruz. Diğerlerine ithafen yazılmış bir dörtlük alalım o zaman ;D En çok sevilen defender mesela, defender aşıkları vursun o zaman sazın teline.. Bekliyoruz..

Katılıyorum Göktuğ abi.Birde onlardan duyalım =).

Jeepcj7' Alıntı:
Yavuz abi ;D
Rahat adama batar zaten ;D
Hayırlısı olsun mesajı aldım ;)

İğneada yolunda üstüm başım çamur, terle karışmış, boynuma yaprak yapışmış, 55lt depo benzini bitirmişim, 1. 25lt Jerry Cani doldurmaya çalışıyorum şişeden bozma huni ile...
Uğur Abi WK ile geldi camı açtı içerden serin temiz bir koku geldi hafif müzik sesi ile... çeyrek depo mazot harcamıştı... ::smiley:

AMA SONRA NE OLDU? CJ ALDI!!!! ;D ;D ;D ;D

Bak bunu hatırlatığın iyi oldu işte ;D ;D yani "rahat batması" nı, neden CJ den uzak durmam gerektiğini hatırlattı bana . Keşke Defenderları almadan öncede biri hatırlatsaydı. ;D ;D

Abi otokarinki ford transit, ingiliz olan RR classic biliyosun... Degistir kupalari rahat et :D :D :D ( Allah'tan aile içindeyiz şurda, yoksa landcilar peşime düşer yine ;))

Jeepcj7' Alıntı:
Abi otokarinki ford transit, ingiliz olan RR classic biliyosun... Degistir kupalari rahat et :D :D :D ( Allah'tan aile içindeyiz şurda, yoksa landcilar peşime düşer yine ;))

Zaten Rahat batması o noktada , bendekiler ingiliz, değişik ve daha konforlu kupalısıda zaten vardı ne halt yemeye aldım onu düşünüp duruyorum, rahat batmış işte basbaya ;D

Jeepcj7' Alıntı:

ünal demişdi dersiniz birgün orkunu arazide sıkıştıracak landcılar .)))) ama yaratık eminimki üstlerinden geçip gider orkun iyiki cj var :smiley:

ulusotomotiv' Alıntı:
ünal demişdi dersiniz birgün orkunu arazide sıkıştıracak landcılar .)))) ama yaratık eminimki üstlerinden geçip gider orkun iyiki cj var :smiley:

Ünal bey Land var Land var hepsi bastıbacak değil ;D ;D

bir de 'yavrusu kuzguna ceylan gelirmiş' derler, birazda o yüzden seviyoruz cj leri .

discovery-V8' Alıntı:
Ünal bey Land var Land var hepsi bastıbacak değil ;D ;D

tamam bastı bacak değilde lastik var yükseklik var .)) büyük olması iyi anlamına gelmez her daim :smiley: bu arada yaratıkda v8 li :smiley:)

Cj kullanmanın zevki,
Bundan iyisi ne ki?
Çok fazla düşünme dostum,
Defender alsaydın keşke...

;D

Defender Alsaydım Keşke

Bir nefeste afrikaya gidemedim,
9 avcı 14 köpek gezemedim,
Sol kolumu ona kurban edemedim,
Defender alsaydım keşke.

Küçük küçük pencerelerin sırrını çözemedim,
Kapıyı açarak camı indiremedim,
Rampada kalmak nedir bilemedim,
Defender alsaydım keşke.

;D ;D ;D

Dost bildiğime kandım,
10 liraya cj aldım,
40 lira harcadım ama,
13 liraya zor sattım.

Cj kolğuna oturdum,
Yanıma bir adam koydum,
Bagajlarımızı da,
Önden giden def'e koydum.

Aman cj, canım cj,
Varımı yoğumu yedin cj,
Hala tamam olamadın,
Belamı buldurdun cj.

;D ;D ;D

Dostlar kızmak yok... Ben de bir cj alma noktasına geldim yakın zamanda, inanın ''bela arama'' dedim kendi kendime ve vazgeçtim.

Selamlar,

Selamlar Arkadaslar,

Gecenin bir vakti ( 02/04/2009/02:01 ) Site ici oylesine sorf yaparken Dusununki o bu konuyu okuyacak basligi dikkatimi cekti ve nedendir bilmem alttaki dizeleri o anki Duygularla yazma ihtiyaci duydum.
Gel zaman git zaman sonunda gerekli maddi ve manevi guce ulasmadan bu Hasretligin bitmesi icin kisitli imkanlarla Askima yeniden Hayat vermeye hatta yillarca ayri kalmanin acisini cikarircasina eskisinden dahada heybetli ve cekici olmasini saglayacagima karsin Soz verdim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Ynt: Düşünün ki O Bu Konuyu Okuyacak?
« Yanıtla #118 : 02 Nisan 2009, 01:01:56 »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı

Bir zamanlar beraberdik, sensiz gunum gecmezdi.
Biran ayrilsan, gozelerim yollarini gozlerdi.
Buyuk bir tutku, gonulden ozlemdi, benimki.
Beraber duser, beraber kalkardik.
Beraber iner, beraber asardik,
Asilmaz engelleri, hatta olumune.
Lanetliyorum simdi, o ayrilik gunune.
Sen hala beklemekli, biraktigim o yerde.
Biraz mahsun, birazda virane.
Bense hep senin, o guzelliginle, bitmeyen hayellerde.
Bakma oyle, derinden ve manali.
Nadirde olsa yanindayim, yuregi yarali.
Unutmadim, unutamadim.
Nasil unuturum, sen degilmiydin benim mutlulugum.
Anliyorum kalmamis takadin, cokunce yillarin, tortusu ustune.
Ondandir sessizligin, ondandir buruklugun, su daglari deviren yorgunlugun.
Umutsuzlukta tek umudun, uzanacak, sicak bir eldir sana,
Ama bilmedigin, bilemedigin, bu eller mahkumdur yokluktan yana.

Ali Gulcer.
02/04/2009/02:01

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri