Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?
Helal olsun valla.dragut' Alıntı:herkesin tabi kendince bir sebebi var ama ortak paydamız sanırım hepimizin cj sevdalısı olup ufak çapta bir servet harcamış olmamızdır.
Ben kendi adıma durumumu şöyle özetleyebilirim. disco v8 den indim cj ye geçtim. discoların da hastasıydım ama cj daha çocuk yaşlarda gönlüme düşmüştü.
ve hala her oturduğumda çıcukluğum gelir aklıma. cj yi ilk görüşüm, yanımdan kükreyerek geçmesi ve fren yapıp durduğunda arabanın kıçının artislik bir patinajla kenara hafif atması. ( muhtemelen kampana frenlerin ayarı bozuktu ve bir teker tutup digeri tutmadıgından kıç atmıştı fakat ben aşık olmuştum) o dev gibi araca ben ayran budalası gibi bakarken benim hayalimi yaşayan şöförün araçtan inişi hala gözümün önündeö üzerinde jean ve deri ceket vardı zaruri olarak atlayarak inbmişti jipten şöyle bir etrafına bakıp beni görmüştü elini kaldırıp selam vermişti sanki akranım arkadaşım gibi. pis sakalları vardı belli ki otoriteye karşıydı kendisine gösterilen yolların dışında yollar da bulmak keşfetmek istiyordu.
hani şu aralar populer çekim yasası var ya bizim yıllardır bildiğimiz dua mantığı samimi olarak gerçekten isterseniz istediğiniz şey olur diye. Ben çocuk yaşta bütün samimiyetimle istemiştim ileride bir cj5 im olmasını. o yaşlarda bir çok şey istemiştim fakat yıllar saf kalbimizi hayatın gerçekleri ile limitlerken çoğu istek kaybolup gidiyor. CJ gitmedi ama küllendi o zamanki çekici özelliği ve amaç olma durumu kalmamıştı. Büyük araç ve arazi doğa sevdam discomla ve düzenli gittiğim kamplarda bir şekilde tatmin oluyordu.
Genbe kaderin cilvesi araziye çıkarken kışın ortasında cj ile birini gördüm. hava buz gibiydi yağmur vardı ben arkadaşlarla aracımda kıç ısıtma kalorifer + hangi müzik seçimi yapıyor bir yandan da iniş eğim kontrolü düğmesini tracktion controlorü açıp aracı vitesine geçiriyordum araçta 4 kişi falandık. cj de ise takdir ettiğiniz üzere iki spartalı vardı. biri inmiş tekerlerden kilitleri açıyor digeri tentenin orasını burasını düzerltmeye çalışıyordu. arkadaşları güldüler hallerine ben ise kıskandım. benim olmam gereken yerde onlar vardı ve bende o an eksik olan mutluluk pardon gördüğüm mutluluk değildi aidiyet tam anlamıyla bu bende eksik olan aidiyet duygusu onların her hallerinde vardı ve bunun ait olamananın verdiği eksikliği sigarasızlık başıma vurmuş gibi hissettim. o küllenmiş sevdam harlandı bir anda ve öyle güçlü sarıldımki o sevdaya bir daha kolay kolay bırakmayacağımı hissettim.
dağdan döndüm ve araştırmaya başladım fakat o kadar heyecanlı ve tez canlıydımki neredeyse ilk bulduğum ve tamamen cahil bir gözle temiz gördüğüm bir cj5 i yüksek bir fiyattan satın aldım. ve iki hafta içerisinde discomu sattım bu kalbe iki sevda fazla diye.
tabi ilk cicim haftaları kış ortası işe gidiyorum fitil arasından sular geliyor sabahları araç zor çalışıyor belli ki derdi var. sevgilimin derdine tabi ki sağdan soldan edindiğim bilgilerle yok elektrik ateşleme yok bilmemne ile başladım hala da devam ediyorum ona birşey yapmaktan haz duyuyorum. belki benzetme abartı gelecek ama size çocuguma hediye almak gibi jipime yeni birşley yapmak almak takmak. ve umidim bu sevdam hiç dinmesin çocuğuma kadar yaşatabilim aracımı ve o da haz etsin benim haz ettiğim kadar. ve birşeye gerçekten değer vermek için bazen cefayı da sevebilmek gerektiğini anlasın sabrı sevgide ögrensin ve bir duruşu olsun hayata karşı.
cj evet nihayetinde çok masraflı bir hastalık olan bir araç
lakin Aşık Mısri"nin dediği gibi "Derman arardım derdime, derdim bana derman imiş." bizim hastalığımız da, ilacımız da, doktorumuz da bu sevimli canavarlar.
ayrıca bu hastalık türklere has değil virüs her yerde
bu forumda real jeep diye başlık var amerikalıların jeep sevdasıyla alakalı ona da bir bakmanız eglenceli olabilir.