Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,923
Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

atilla ustanın oraya zj mi götürünce bana da bulastı bu virüs:smiley:
bakalım önce zj yi yapıyorum sonra kısmetse cj:smiley:
uğur bey biraz sizin gibi olacak galiba:smiley:
 

Etiketler
Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

sayın abilerim bişeyi daha fark ettim
bu CJ ler insanı biraz da şair yapıyor galiba :D
sayın göktuğ bey 10 numara şiiriniz için teşekkürler
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

arkadaşlar çok güzel dile getirmişiniz hepsini okurken nekadar doğru..işte bundan diyerek salladım durdum kafamı.bende duygularımı yazmak paylaşmak istedim.öncelikle sizin olduğunu hissediyorsunuz sanki o arazide giderken sizde birlikte yürüyorsunuz yoruluyor terliyor,tabiyata değiyorsunuz o içinde olmaktan zevk aldığınız koşullar sizi kucaklıyor(bir savaş aracı olarak yapılması bir talihsizlik olmalı:smiley:.)tam anlamıyla sanki o çok sevdiğiniz atınızlasınız,araba kullanmaktan çok ata binmek gibi...burnu kanayan köpeğimizi onun sırtında taşıdık her yerimiz kan oldu o ve bizler bundan hiç rahatsız olmadık bir duşla hepsi geçti.düşünsenize bunları bir arabayla yapabilirmisiniz?dost şimdi iyileşti haftasonu gezisini bekliyor herkeze sevgiler...

konuda adı geçenlerin resmi
 


Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

evet sevgili cj sever dostlar.Yorumlarınız birbirinden güzel ve o kadarda samimi ve içten.Gerçektende bizleri adeta büyüleyen cj nin o panjurumudur, yoksa sürerken seyrettiğimiz o kışkırtıcı kaput çizgilerimidir,yada branda tavanlı oluşumu,manifolt sesimi ben şahsen anlıyabilmiş değilim.Rahmetli ve efsane İlhan ustada bu araçlara ömrünü adıyacak kadar aşıktı ve onlarsız yapamazdı.Demekki bu araçlarda bazı insanları büyüleyen bir şeyler var.Bu araçları yaratan ve çizimlerini yapan ekip sanki başka bir gezegenden gelmiş gibi, öyle bir iş çıkartmışlarki ortaya,yıllardan beri o dizayn ve o tarz devam ediyor.Bizler ise çoğalarak bu araçlardan haz almaya devam ediyoruz.Çok enteresan.Zahmetine katlanırken ise hiç bir şeye göstermediğimiz sabrı gösteriyoruz.Çok ilginç doğrusu..hoşçakalın,
 



Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

her CJ kendi sahibinin özelliklerini taşır kendinden iz bırakır ,insan nasıl kendinden vazgeçebilir :'(
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

Herşey para ile ölçülmez diye bir laf vardır. Bu tam da CJ için söylenmiş diyebiliriz. Yaptığımız masrafları, çektiğimiz eziyetleri düşününce; ulan gidip hazırını alsan, bilemedin daha modern bir 4X4 alsan çok daha karlıydın diye içimizden geçiriyoruzdur. Onunla uğraşmak bir aşk diye düşünüyorum.
Bu hastalığın nedenine gelince, başta güzellik olduğunu söyleyebilirim. İkinci neden ise hazır araçlarda bizim hiçbir payımızın olmamasına karşın, bu araçlarda ise kendi uğraşımızın sonuçlarını görerek mutlu olmamız bizi CJ lere bağlıyor diye düşünüyorum. Kolay elde edilen şeyler insana pek haz vermezken, zor olanlar ise insanı peşinden sürükler. Parayı bastırıp Hummer alabilirsiniz fakat bir CJ gibi onunla uğraşamazsanız ki bu mümkün değil, Cj nin vermiş olduğu hazzı alamazsınız.

Sonuç; bu bir aşktır ve aşkın nedeni aranmaz. Gönül bu, CJ yede konar, Hummer a da konar.
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

CJ5 aşkı çoktan beri içimde ama bu jeepleri hiç bilmeyen bile binip bir kaç tur atsın ozaman anlarlar bu sevdaya nerden kapıldıklarını kısmetse 2 ay sonra cj5 alıp o masrafların içinde olmak istiyorum. ;)
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

hasanfb' Alıntı:
CJ5 aşkı çoktan beri içimde ama bu jeepleri hiç bilmeyen bile binip bir kaç tur atsın ozaman anlarlar bu sevdaya nerden kapıldıklarını kısmetse 2 ay sonra cj5 alıp o masrafların içinde olmak istiyorum. ;)
bekleriz kardeşim. hayırlı teskereler. Bu arada askeriye de iken bol bol cj-5 parçası toplamaya çalış. Özellikle mika hardtoplar ve dana44 lerde olsun gözün. Sonra çok pişman olursun. Aman ha yanlış anlaşılmasın yasal olarak elinde imkan olabilir diye dedim :D
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

Bekliyorum aslında gitmeden 15 adet jeep var elimizde 3-4 jeep çalışır durumda ihaleye verseler hemen yapışıcam.Tabiki sıfırdan toplamamız gerekiyor.:smiley:
 



Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

güzel bir konu açılmış ve bize söyleyecek birşey kalmamış.

bu sevginin akıl ve mantık sınırları içinde doğru bir açıklaması yok, olması da gerekmiyor zaten. bana macerayı, özgürlüğü, ve sıradışı olmayı da hatırlatıyor.
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

cj mi satalı daha iki gün oldu ve inanın bana çok ÖZLEDİM... bu sevgiliye duyulan hasretten daha beter.. bu sayfayı okudum ve gözlerim doldu..ne pis bişeymiş bu dedim..şu yazdığımı eşim okusa kıskanır valla..cj5 im için son veda sözüm şudur...AYRILIKTA SEVDAYA DAHİLDİR...ÇÜNKÜ AYRILANLAR HALA SEVGİLİ.....
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

herkesin tabi kendince bir sebebi var ama ortak paydamız sanırım hepimizin cj sevdalısı olup ufak çapta bir servet harcamış olmamızdır.

Ben kendi adıma durumumu şöyle özetleyebilirim. disco v8 den indim cj ye geçtim. discoların da hastasıydım ama cj daha çocuk yaşlarda gönlüme düşmüştü.

ve hala her oturduğumda çıcukluğum gelir aklıma. cj yi ilk görüşüm, yanımdan kükreyerek geçmesi ve fren yapıp durduğunda arabanın kıçının artislik bir patinajla kenara hafif atması. ( muhtemelen kampana frenlerin ayarı bozuktu ve bir teker tutup digeri tutmadıgından kıç atmıştı fakat ben aşık olmuştum) o dev gibi araca ben ayran budalası gibi bakarken benim hayalimi yaşayan şöförün araçtan inişi hala gözümün önündeö üzerinde jean ve deri ceket vardı zaruri olarak atlayarak inbmişti jipten şöyle bir etrafına bakıp beni görmüştü elini kaldırıp selam vermişti sanki akranım arkadaşım gibi. pis sakalları vardı belli ki otoriteye karşıydı kendisine gösterilen yolların dışında yollar da bulmak keşfetmek istiyordu.

hani şu aralar populer çekim yasası var ya bizim yıllardır bildiğimiz dua mantığı samimi olarak gerçekten isterseniz istediğiniz şey olur diye. Ben çocuk yaşta bütün samimiyetimle istemiştim ileride bir cj5 im olmasını. o yaşlarda bir çok şey istemiştim fakat yıllar saf kalbimizi hayatın gerçekleri ile limitlerken çoğu istek kaybolup gidiyor. CJ gitmedi ama küllendi o zamanki çekici özelliği ve amaç olma durumu kalmamıştı. Büyük araç ve arazi doğa sevdam discomla ve düzenli gittiğim kamplarda bir şekilde tatmin oluyordu.
Genbe kaderin cilvesi araziye çıkarken kışın ortasında cj ile birini gördüm. hava buz gibiydi yağmur vardı ben arkadaşlarla aracımda kıç ısıtma kalorifer + hangi müzik seçimi yapıyor bir yandan da iniş eğim kontrolü düğmesini tracktion controlorü açıp aracı vitesine geçiriyordum araçta 4 kişi falandık. cj de ise takdir ettiğiniz üzere iki spartalı vardı. biri inmiş tekerlerden kilitleri açıyor digeri tentenin orasını burasını düzerltmeye çalışıyordu. arkadaşları güldüler hallerine ben ise kıskandım. benim olmam gereken yerde onlar vardı ve bende o an eksik olan mutluluk pardon gördüğüm mutluluk değildi aidiyet tam anlamıyla bu bende eksik olan aidiyet duygusu onların her hallerinde vardı ve bunun ait olamananın verdiği eksikliği sigarasızlık başıma vurmuş gibi hissettim. o küllenmiş sevdam harlandı bir anda ve öyle güçlü sarıldımki o sevdaya bir daha kolay kolay bırakmayacağımı hissettim.

dağdan döndüm ve araştırmaya başladım fakat o kadar heyecanlı ve tez canlıydımki neredeyse ilk bulduğum ve tamamen cahil bir gözle temiz gördüğüm bir cj5 i yüksek bir fiyattan satın aldım. ve iki hafta içerisinde discomu sattım bu kalbe iki sevda fazla diye.

tabi ilk cicim haftaları kış ortası işe gidiyorum fitil arasından sular geliyor sabahları araç zor çalışıyor belli ki derdi var. sevgilimin derdine tabi ki sağdan soldan edindiğim bilgilerle yok elektrik ateşleme yok bilmemne ile başladım hala da devam ediyorum ona birşey yapmaktan haz duyuyorum. belki benzetme abartı gelecek ama size çocuguma hediye almak gibi jipime yeni birşley yapmak almak takmak. ve umidim bu sevdam hiç dinmesin çocuğuma kadar yaşatabilim aracımı ve o da haz etsin benim haz ettiğim kadar. ve birşeye gerçekten değer vermek için bazen cefayı da sevebilmek gerektiğini anlasın sabrı sevgide ögrensin ve bir duruşu olsun hayata karşı.

cj evet nihayetinde çok masraflı bir hastalık olan bir araç

lakin Aşık Mısri"nin dediği gibi "Derman arardım derdime, derdim bana derman imiş." bizim hastalığımız da, ilacımız da, doktorumuz da bu sevimli canavarlar.


ayrıca bu hastalık türklere has değil virüs her yerde
bu forumda real jeep diye başlık var amerikalıların jeep sevdasıyla alakalı ona da bir bakmanız eglenceli olabilir.
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

Valla duygulandım :smiley:

Beş sene sonra Yavuz Abi'den de böyle bir mail alacağız eminim.... ::smiley:
Bir kere insan oturmaya görsün şu koltuğa.... burnunuzdan egzos kokusu gitmez bir daha....
 

Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

Jeepcj7' Alıntı:
Valla duygulandım :smiley:

Beş sene sonra Yavuz Abi'den de böyle bir mail alacağız eminim.... ::smiley:
Bir kere insan oturmaya görsün şu koltuğa.... burnunuzdan egzos kokusu gitmez bir daha....

;D ;D ;D aman aman ben almıyim sağolun diyecektim ki Ufuk abi acaba CJ yi bana satarmı ::smiley: ;D ;D
 



Ynt: Jeep CJ Serisi Amansız Bir Hastalık mı? Neden Bu Masraflar ?

Yavuz abi ;D
Rahat adama batar zaten ;D
Hayırlısı olsun mesajı aldım ;)

İğneada yolunda üstüm başım çamur, terle karışmış, boynuma yaprak yapışmış, 55lt depo benzini bitirmişim, 1. 25lt Jerry Cani doldurmaya çalışıyorum şişeden bozma huni ile...
Uğur Abi WK ile geldi camı açtı içerden serin temiz bir koku geldi hafif müzik sesi ile... çeyrek depo mazot harcamıştı... ::smiley:

AMA SONRA NE OLDU? CJ ALDI!!!! ;D ;D ;D ;D



discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D aman aman ben almıyim sağolun diyecektim ki Ufuk abi acaba CJ yi bana satarmı ::smiley: ;D ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Mesajlar
1,523,932
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst