Jeep Cherokee XJ İle Alakalı Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,642
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ergin Bey XJ çok optimum bir araçtır, "yeteri" kadar yeriniz, "yeteri" kadar luksunuz, "yeteri" kadar arazi ve "yeteri" kadar asfalt performansınız vardır... bunların hepsi "yeteri" kadardır.... yani CJ'deki gibi sıfır luks yada sıfır asfalt performansı yada Grand Cherokee'deki aşırı luks ve buna karşılık karışık elektronik gibi şeyler yoktur...kutu gibidir...Motoru efsanevidir, düşük devirde max torque verir 1970'lerden beri kullanılır ( önce 3.8 sonra 4.2 ve en son 4.0lt, hepsi aynı bloktur). Genelde otomatik şanzımanlısı bulunur. Hepsinin ön helezon arka makastır... 91 ve sonrası (diye hatırlıyorum) HO motor (Highoutput) tercih edilmeli.. Bu araçların beygirleri eski modellere göre 40hp fazladır... Benden bu kadar... gerisini yıllardır XJ kullananlar anlatsın...
selamlar...

Afiyet olsun, doğru seçim ;D

Bu arada her türlü dizel XJ'den uzak durulmalıdır... 2 çeşit dizel var;
2.1 Renault dizel ( şu anda Renault Traffic'de ki ile aynı blok) - hararet ve performans problemi
2.5 VMI motori ( TR'de çok az var) yedek parça ve performans problemi

Bir de bu XJ'lerin Country, Sport, Limited, Classic gibi değişik modelleri var. Bunlar arasında ne fark var acaba?

ayt' Alıntı:
Bir de bu XJ'lerin Country, Sport, Limited, Classic gibi değişik modelleri var. Bunlar arasında ne fark var acaba?

Sadece iç donanım farklarıdır..Alt yapısı aynı..Yüksel(yuysal) Country modelini ..yani içi lüks olanını Faruk(frkbdr) ise sport olanını Mustafa(MK51) sport olanını kullanıyor...Birbirlerinden bir farkları yok..Ama bulabilirseniz Country serisinin torpito ve deri döşeme koltuk uyumu mükemmel..Kiremit renkli deri döşeme alırsanız çamuruda gizler :D

Bu araçlarda kilit standart değil. Almadan önce hiçolmazsa liftte kaldırıp bir denemek lazım. Tekerler aynı yöne dönüyorsa kilit var demektir.

Aslında gönlümde Discovery 1 V8 almak vardı, ancak içime sinen bir araç buldum oda Discovery MPI.dı ve fiyatta anlaşamadık... Bu akşam bir RR Clasic için gidicem, belki anlaşırız ama almışken daha yeni model bir şey alıp satmamak var işin ucunda. Uzun zamandır da araba arıyorum ve çok sıkıldım artık. Daha önceleride niyetlenmiş ve sonrasında paramı bir arsaya yatırmıştım, aynı şey şimdi de olsun istemiyorum. İki tane temiz XJ buldum biri 97 diğeri 98 model. Araçlar standart. Almadan bakmam gereken neler var, birde orta düzeyde offroad için neler yapmam gerekir, yükseltme kiti, kilit v.s. gibi ekstralar ne civarlarda maliyet tutar?

Murat arkadaşım, ne araç alırsan al, otomatik şanzıman, motor, kaporta ve alt takımlarını ilgili ustalara göstermen gerek.
XJ için; bulduğun modeller yıl olarak çok iyi. Km'sine bakmak gerek. Standart olması da iyi, araziye fazla girip hırpalanmamışlardır.
3 - 4,5 inch yükseltme kiti, uygun lastik, eğer yoksa arka diferansiyele kilit koyarak off-roada başlayabilirsin. Vinç, tampon, çeki demirleri, üst bagaj, aydınlatma, alt korumalar, şinorkel, hijack, rocksliders, telsiz, strep, kazma, kürek... diye yapılacaklar devam eder.
Fiyatlar yapacağın işin marka/cinsine göre değişir. Araştırman lazım.
kolay gelsin...

98 model olan araç 140 bin küsür km.de, mil değil dikkatlice baktım, orjinal olduğunu düşünüyorum çünkü öyle km. düşürecek tipler değil çok düzgün insanlar ve araç kendini belli ediyor. Sahibi bir bayan, market arabası olarak kullanılmış, pırıl pırıl. Direksiyon pompasından tam tur çevirince hafif bir inleme benzeri ses geliyor, sanırım revizyondan geçmesi lazım. Direksiyonunda çok hafif bir boşluk var gibi belkide amerikan konforunun hissizliği emin değilim. Birde 2H-4H-4L seçicisi oldukça sert, zor geçiyor ve sesli oluyor geçişleri hiç kullanılmamış öyle dediler, uzun süre kullanılmayınca ilk geçişlerde bu normalmiş bir jeep galerisini söylediği kadarıyla ne kadar doğru bilmiyorum. Genel olarak oldukça iyi görünüyor, ben XJ.leri basit yapıları nedeniyle çok sağlam olarak biliyorum, tabi kullanlar daha iyi bilir; bu araçların kronik sorunları varmı, zayıf yönleri nelerdir?

Şu anda bu aracı almamak için tek bahanem; Discovery kullanırken hissettiğim ferahlık ve oturuş pozisyonunun olmaması. Bir kaç Disco1 kaldı bakmadığım onlarıda görüp kararımı vereceğim. Tabi bu arada satılmazsa :( 97 model olan satıldı çünkü, vergisinin 2008.de 2677 YTL olması nedeniyle 98 modele pek yanaşan olmaz diye ümit ediyorum...

4l geçişleri kullanılmadığı için öyledir...benim aracımda (5,2 zj) ilk aldığımda hiç geçmiyordu arızalı diye düşünmüştüm ...şimdi ise kendisi geçmek istiyor.... :smiley: :smiley: :smiley:

BolbuzJack' Alıntı:
Direksiyon pompasından tam tur çevirince hafif bir inleme benzeri ses geliyor, sanırım revizyondan geçmesi lazım. Genel olarak oldukça iyi görünüyor, ben XJ.leri basit yapıları nedeniyle çok sağlam olarak biliyorum, tabi kullanlar daha iyi bilir; bu araçların kronik sorunları varmı, zayıf yönleri nelerdir?

Direksiyondaki ses bende de var. Normal dediler. Sekiz aydır xj kullanıyorum, %30'u off-road'da 10.000 km yaptım, kronik sorun ve zayıf bir yönünü söyliyemiyorum.

BolbuzJack' Alıntı:
Şu anda bu aracı almamak için tek bahanem; Discovery kullanırken hissettiğim ferahlık ve oturuş pozisyonunun olmaması..

Bir önceki aracım -ki hala bende- olan V8 Jeep Grand Wagoneer'deki ferahlık, rahatlık ve gaz pedalına dokunduğumda aracın verdiği tepkiyi hiç bir araçta bulabileceğimi düşünmüyorum. Fakat xj Cherokee'nin off-road'daki performansı, ataklığı, boyutları, modifiyedeki imkanları ve ekonomik oluşu bana geçmişi unutturdu ve çok çabuk adapte oldum.

Sanırım ilk etapta bir yükseltme kiti ve lastik koyabilirim üzerine, orta derecede offroad için bu ne kadar yeterli olur bilmiyorum. Bu arabalar gerçekten sorunsuz ise bir baktırayım en iyisi arabaya, sizin XJ kaç model, kaç km.de? Maslak sanayide tanıdık bildik bir servis varmı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri