Jeep Cherokee XJ İle Alakalı Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat bey merhaba;
Ben 3-4 aydır 98 xj kullanıyorum.aldığımda normal asfalt arabasıydı.Şu anda 4.5'' rubicon express yükseltme kiti,Tampon,(kendim yaptım)xd 9000i vinç,kalın dodikler.lastik,10'' jant ve şapka(adı herneyse ben şapka diyorum)takarak off-road için yeterli sayılabilecek modifikasyonlar yaptım.Bu parçaların hepsini (vinç ve tampo hariç) Maslakta master servis tarafından getirtip.tüm montajlarınıda orada yaptırdım.Aracımıda oradan aldım.Uğur abi (jeep34) Faruk(frkbdr) araclarımızın bakımlarınıda orada yaptırıyoruz.Haliyle gide gele bir samimiyet oluştu.Hatta okadar samimi oldukki servis sahiblerinden olan Mehmet abiyede bir wrangler rubicon almasına vesile olduk. ;) Yakındada bizlerle birlikte gezilere katılacak.

Uzun lafın kısası Master servise gidebilirsin.Orada Adem abi var.(servisin diğer sahibi)Gezenbilir den olduğunu ve bizlerinde selamını söylersen göstermek istediğin aracı düzgün bir şekilde bakarlar.Yanlış yapacak insanlar değildirler.Bakma isminin master SERVİS olduğuna adamlarde servis zihniyeti yok tamamen esnaf zihniyetli kişiler.Aynı zamanda Türkiyenin ilk chrysler yetkili servisidirler.

Saygılar;

Reklamları izlediniz :D :D

Etiketler
Çok teşekkürler, ben yarın sabahtan akşama Maslak'ta olucam bir toplantı için, araç sahibini arayacağım eğer o müsaitse öğlen yemek arasında buluşup bu iki servisten birine götürürüm. ;)

BolbuzJack' Alıntı:
Sanırım ilk etapta bir yükseltme kiti ve lastik koyabilirim üzerine, orta derecede offroad için bu ne kadar yeterli olur bilmiyorum. Bu arabalar gerçekten sorunsuz ise bir baktırayım en iyisi arabaya, sizin XJ kaç model, kaç km.de? Maslak sanayide tanıdık bildik bir servis varmı?

Bir de vinç koyarsan her türlü offroad yapabilirsin. Olmazsa olmaz dediğimiz ana malzemeler bitmiştir. Gerisi senin göze alacağın risklerle ilgili. Benim aracım 94 model, 155.000 km'de almıştım. Aracı alırken, Yüksel'in söylediği Master Servis'e gösterebilirsin.

Araç sahibi gelirse yarın baktıracağım, umarım bir sorun çıkmaz araçta neyse kısmet artık. Gelişmeleri yazarım artık yarın akşam.

Murat tanıştığıma memnun oldum...Seni serviste bir gördüm sonra kayboldun..Ne yaptın aracı merak ettim ?

Bende memnun oldum tanıştığımıza, ben dün maslakta sabahtan akşama süren bir toplantıdaydım, öğlen yemek arasıda arabaya baktırmıştım zamanım malesef yoktu, yoksa kalıp sizlerle muhabbet etmeyi çok isterdim, bir daha ki sefere artık. ;)

Ordan çıkıp Maslak'ta ki kaportacıma gittim, arabaya baktılar ayrıntılı olarak. Aynı şeyleri söylediler, arkadan vurulmuş arabaya, kaputu bile değiştirmemişler çok büyük bir şey değil ama parça değiştirmeyelim derken macuna boğmuşlar heryanını dedi. Gerekirse temizleyip düzeltiriz baştan boyarız ama gerekte yok dedi kaportacım, uygun fiyata veriyorsa al zaten ormana girip çizicen her yanını dedi ( benim hrv.yi yeni boyadığı için :smiley: )

Aracın sahibi aracın bakımın yapıldığı servise gidelim dedi oraya da gittik, iyi şeyler söyledi onlarda doğal olarak hiç bir sorunu yok mekaniğinde olursa gel biz hallederiz, sözümüze güven falan türünde şeyler.

Bende master servis müdürü Uğur beydi sanıyorum, söylediği rakamı teklif ettim, al ama çok uygun olursa demişti, daha %100 anlaşmadık, bir iki milyarlık fark var aramızda kapora falan vermedim ama anlaşacak gibiyiz. Yarın belli olacak kesin olarak, anlaşırsak notere gidicez alıcam arabayı. Kısmet artık, kesin satış yapılmadan pek konuşmak istemiyorum, ben almaya karar verdim ama onlar cayabilir.

Sizlere teşekkür ederim bu arada, sayenizde gezenbilir diyince servistekiler baya ilgilendiler. Bu arada senin araba süpermiş nazarım değmesin maşallah diyeyim ;)

Ben lastik bakayım bugün arabaya, 2" - 3" yükselterek kaç ebat lastik takılabilir bu XJ'e ?

Murat'cım hele bir aracında anlaş....İnşallah olur...Ben görüntüsünü çok beğendim..Renkte süper..iç döşemeleride..

Yükseltme konusunda hepimiz sana yardımcı oluruz..Site XJ 'den geçilmiyo...Yapan arkadaşlar yazsa daha iyi olur..Ama kabaca ilk bilgileri ben aktarayım:

2'' hiç düşünme..değmez..
3'' en çok yapılan yükseltmedir..sıkıntı yaşamadan 31''/10.5 lastik kullanabilirsin..
4'' veya 4.5'' Bu aracının diferansiyelini değiştirmeden kullanacağın son limit.32'' lastik süper olur..Örneğini Yüksel'de(yuysal).. 4.5'' Rubicon Express kullandı muhteşem oldu..
6'' hiç düşünme...Tüm aksamları değiştirmeden başarılı olamaz..Bir araç parası gider :smiley:

Kolay gelsin..Bilgi alışverişine devam ederiz...

Ok, sağolun. Önce bir aracı alayımda kafamda öncelikle 3" var, gördüğüm kadarıyla maliyeti baya düşük. Gelecek kışa 4.5" ve vinçle girerim. Tabi önce arabayı almak lazım, umarım bir aksilik çıkmaz ;)

Uğur iyi açıklamış... Ama yanlış anladığını zannettiğim bir konuyu düzeltmek isterim:
Ne kadar yüksek inch, o kadar çok maliyet değil. Örnek; Yüksel'in 4.5" kiti, benim 3" den daha ekonomik.
Maliyetler; kitin içindeki parçalar, markalar ve belki de getirme şeklinle de ilgili...
İnternetten incelediğinde göreceksin, tüm yüksekliklerin (3", 4", 6", 8") birden fazla alternatifi mevcut.

Ebay.de gördüğüm kadarıyla 3" kitler 4.5" lerin yarı fiyatına, arabayı alabilirsem ayrıntılı araştırıcam artık...

Farklı markalarda farklı fiyatları bulabilirsin. Yüksel'in kit markası hakkında bilgim yok.

http://www.quadratec.com/products/product_search.php?cv=1000&kw=flex+lift++kit&pg=1
http://www.kaiserwillys.com/skyjacker-body-lift-kits.html
http://www.truckaddons.com/Catalog/subpages/skyjacker/skyjacker-jeep-10.htm
http://www.jeep4x4center.com/cherokee/skyjacker_suspension_lift_kits.htm
http://rustysoffroad.com/mm5/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=rustys&Category_Code=sus_xj_kit

Linkler için teşekkürler, biraz dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi oldu benim ki :smiley: Yarın bir aksilik çıkmazda arabayı alabilirsem çok başınızı ağrıtırım zaten ;)

Modifikasyonda; önce idare edecek bir şey yapayım, sonra uygun hale getiririm diye bir şey yok!

Hedef tespit edip, adım adım ilerlemekte yarar var...

Arkadaşlar dün itibari ile aracı aldım, henüz resim çekmedim, sahibindendeki resimleri aşağıda.

ch1un5.jpg

ch2vh2.jpg

ch3gl2.jpg

ch4jy6.jpg

ch5zm1.jpg

Alışamadım henüz arabaya, fazla Amerikan geldi, birde belki arabadaki bir sorundan ama sert frende falan araba hafiften kendinden geçiyor, çok stabil değil. Önce sorunlarını halledip sonra ufaktan diğer işlere girişicem. Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri