Jeep Cherokee XJ İle Alakalı Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,661
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Jeep Cherokee XJ İle Alakalı Sohbet

avercanugur' Alıntı:
bir sayfada arkadaşlardan biri xj lerde "power\comport" tuşu denen bir şeyden bahsetti bu nedir arkadaşlar. araçta nerede olması gerekir. ben aracımda böyle bir şeye rastlamadım henüz :smiley:

??? Bende böyle bir tuşa rastlamadım, dahası kullanma kılavuzunu okudum ama böyle bir şey ordada görmedim...

Bu arada başınız sağolsun Ercan Bey :-[

Etiketler

Aklıma gelmişken bir şey daha sorayım. Bor madeninden üretilen ve piyasada bulunan motor, şanzuman ve difiransiyal yağı katkıları mevcut, bunlar gerçekten işe yarıyor mu acaba, reklamlarında motorda yanlış hatırlamıyorsam %2 ye kadar güç artışı sağlıyormuş. bilgisi olan var mı?

Texaco.nun mühendislerinin verdiği bir yağ eğitimine katılmıştım. Yeni nesil yağların içinde her türlü katkı olduğunu ve sonradan eklenen katkıların yağların özelliğini bozduğunu yarardan çok zararlı olduğunu anlatmışlardı. Ar-Ge için milyonlarca dolar harcayan bir firmadan gelen bu bilgiye inanmanın mantıklı olacağını düşünmüştüm ki hemen sonrasında Castrol yağlarının üzerine yağ katkısı kullanmayınız diye etiketler yapıştırmaya başladı o dönem. Hiç bir yağ katkısını kullanmam bu nedenle. Ancak üretici tarafından önerilmesi lazım ki XJ.lerin arka diferansiyeli için Mopar'ın yağ katkısı var mesela.

Teşekkür ediyorum öncelikle başsağlığı için,
bir de on-line seni bulmuşken performans hava filtresi görmüştüm türkiyeden bir sitede fiyatı 95 ytl civarındaydı ve %4 e yakın performans artışı sağladığı söyleniyor. filtrenin ömrü de bayagı uzun süre,keza performans bujileride aynı

94 model xj'de "power/comfort" kumandası, aracın göğüs kısmında, göstergelerin sağında...
Sizinki gibi daha yüksek modelleri bilemiyorum, Yüksel arkadaşımız yardımcı olabilir belki.
Power kısmında araç, daha yüksek devirde çalışıyor, vites değiştirme aralığı artıyor ve doğal olarak daha seri yol alıyor.
Yarışlar hariç, genel off-road gezileri için bir avantajı yok.
Şehir içi seri kullanımlarda işe yarayabilir. Ben daha hiç denemedim...

"Performans hava filtresi"nin artış verileri çok inandırıcı değil...
Çok daha az % değerleri için -yarışan arkadaşlar- çok daha büyük bedeller ödüyorlar çünkü.

Off-road ağırlıklı kullanımlarda "KN" hava filtresi öneririm...

Kilitli diferansiyel için de mutlaka katkılı yağ kullanılmalı...
Amerikan, "limited slip" yazan bir yağ kullanıyorum ben.
(Cengiz, adını-sanını bilir Murat...)

Valla bende benim araçta henüz böyle bir tuşa rastlamadım.Belkide yoktur.Olsa muhakkak biz kullananlar görürdük.

Ben kullanma kılavuzunda da görmedim öyle bir tuş. Muhtemelen eski modellerde olan bir özellikti.

%4 ciddi bir rakam, anormal hava ihtiyacı duyan Honda Civic Type-R, Civic VTI gibi araçlar dışında açık hava filtrelerinin pek fazla bir şey vermediğini biliyorum, o araçlarda da ancak soğuk hava sağlayabilirseniz işe yarıyorlar, motorun içindeki sıcak havayı çekerse güç artışından ziyade güç kaybına sebep oluyorlar. Bununla birlikte ben dere heçişleri falan için orjinal filtre sisteminde kalmayı daha doğru buluyorum, snorkel olmadıkça orjinal daha iyi bence.

Mustafa Abi, Cengiz abideki yağı ben ön diferansiyelde kullanıyorum, aslında arka için almıştım ama aracın servis manualinde bulunan 75W-140 full sentetik yağ ve Mopar diferansiyel katkısı bulunca arkaya onları koydum.

Murat'ın katkı yağı konusundaki düşüncelerine katılıyorum. Aracımın el kitabında:'' Bu motor katkı yağına ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanmıştır, zarar görebilir'' ..Kullanma kılavuzları bence çok önemli ve okunmalı ,herkes aracın ancak böyle hakim olur :smiley:

Arkadaşlar bu konu başlığı altında 138 mesaj ile beraber 7 sayfaya ulaştığı için, yeni üye ve ziyaretçilerin hakim olamayacağı şekle gelmiştir.
Dolayısı ile bir çok değerli bilgi ve görüş ayıklanamaz hal almıştır.

İnceleyip birbirinden ayrı değerde bilgi var ise ayıklayacağım.

Hoş görünüze sığınarak Jeep Cherokee XJ ile alakalı soru ve önerileriniz için yeni bir başlık açmanızı rica edeceğim.

Aynı araç için birbirinden farklı sorularınız ve önerileriniiz için ayrı ayrı başlık açmamız konuya hakimiyeti kolaylaştıracaktır.

Saygılar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri