İzoff Değirmendere Kurtarma Operasyonu (26 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,052
Ynt: İzoff Değirmendere Kurtarma Operasyonu (26 Mart 2009)

dronder' Alıntı:
tanışmak kaynaşmak en güzeli oldu ufuk dostum ...

tekrar görüşmek üzere...

En kısa zamanda görüşmek üzere sabah nasıl olduğunu anlamadım. gerçekten azmin, tecrübenin, dosluğun paylaşımın olduğu mücadeleydi ben umut kaptanın arabanın altında bezi bağlarken olan resmini merak ediyorum :smiley:
bide üç çamurlu adam ve çorbacının :smiley: olduğu 05:00 resmini merakla beklemekteyim..

Etiketler

Umut usta ve diger arkadaş ve abiler geçmiş olsun
Önder şuna açıkça macera çııttıda diyebiliriz ;)
hadiiii Mustafa abiiiiii fotoları nerde ;D ;D ;D

Herkese Selamlar ...
Dün akşam evimde oturup kurtlar vadisini izlerken Umut kardeşimden bir telefon aldım.Bana telefonda arabasını bir yerde batırdığı ancak çıkarttığı sadece biraz çekilmesi gerektiğini söyledi.Hatta kaldığı yerde çamur falanda olmadığını söyledi.Giyinip evimden çıktım.Git git tarif ettiği yere bulana kadar tam bir gece offroad u yaptım.Yanına geldiğimde iğrenç vıcık kıvamda bir çamur , ciğerleri donduran bir soğuk , ve hiç kesilmeyen yağmur vardı.Tarif le gerçek arasında hiçbir alaka olmadığını hemen belirteyim.Vinçle uğraşıp Umut'u biraz çektikten sonra benim aracımda noktalama yapmadığım için beter bir pozisyonda kaldı.şansımı daha da zorlamadan hemen girdiğimiz bu alandan çıkıp birkaç arakadaşımızı da arayıp yardım istemenin en mantıklı olan yol olduğuna kara verdik.ama girdiğimiz o yerden çıkmak dün geceyi yaşanlar bilir tam bir kabus oldu.Ben çıkarken umutun kaldığı alana ve aracının üzerine düştüm.vinçleme yaptımız ağaç bizi son ana kadar tutup çıkmamıza 1 karış kala kökünden söküldü.Bunda sonrasını nasıl çıktığımı bende bilmiyorum.Ardından Umut ile Ufuk' u orda bırakıp İZOFF ekibi ile buluştuk.Ondan sonrasını zaten Önder güzel anlatmış.
Bu kadar zorlu bir kurtarma çalışması yapmamıştım.Gece 22.00 dan sabahın 05 ine kadar süren her anı dolu dolu bir operasyon.Kaç kere vinçleme kaç kere halat bağlama yaptık hatırlamıyorum.En korkunç anda Cevat abinin fordun o uçurumdan aşağı dayanması oldu.Gecenin o kör karanlığını gökyüzüne dikilen ford un lambaları aydınlattı.))))Offf hatırlamak bile istemiyorum.İnsanın dostu olsun gerisi önemli değil.Bu bir ekip çalışması idi.Başka bir şey olamaz.Buradan tüm arkadaşlara bu samimi dostlukları için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ama umut seni affetmiyorum))).Beni sabahıın 5 inde karım kapının önüne bir kova atıp üstümdeki herşeyi çıkarttırıp doğru banyoya dediğinde kulaklarını çok çınlattım.
))))))
Resimle veya video görüntüleri dün geceki çalışmayı anlatamaz.sadece yaşanır dı ve yaşandı.
SONUÇ : OFFROAD ASLA YANLIZ YAPILMAZ.HELE GECE SAATİ VE HELE DE HİÇ DURMAYAN YAĞMURUN ALTINDA ....

Olayın içerisinde bulunan herkese çok geçmiş olsun ,paylaçım için de ayrıca teşekkürler...... :smiley:

cok guzel bır dayanısma ornegı,tecrube paylasımları ıcın tesekkurler.

insanların deyer yargılarını yitirdiği yüzyılda global kriz denilen naletin insanların hayatını daralttığı şu günlerde düşünmeden insanların eşlerini, ailelerini, sıcak yataklarını, hatta kuretlar vadisi :smiley: dizisini bırakıp teredüt etmeden o soğuk ve yağışlı akşamda iş birliğinin dayanışmanın paylaşımın dostluğun örneği yaşandı sabaha kadar insanlık dostluk belgeseliydi yaşamak ve yaşatmak dileyiyle....
Yalız bağcı muhtemelen bağa gel bostana gel vay vay parçasını söylemiştir arkamzdan

İşte off road ruhu ve kardeşliği.Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.İnsanın zorda kaldığı durumlarda yetişecek dostları varsa,insan Ağrı dağına bile off road yapmaya tek gidebilme cesaretini gösterir.Göstermiş olduğunuz ekip ruhuna,dayanışmaya,mücadeleye şapka çıkartıyorum.Saygılarımla

Ne iyi dostlar biriktirmişim.

Kaldığımız andan irtibaren umudumu hiç yitirmedim.Dostlarımın beni gelip kurtarcağımı biliyordum.

Ama arazi aracıda kapının önünde durduğu gibi durmuyor insanın kendini dağlara atası çamurlara batası geliyor. ;D

HERKES GERİ DÖNECEK

Buda İZOOF'un sloganı olsun

Cevat abi, Orhun ,Mustafa, Önder tekrar çok teşekkür ederim.

umutkaptan' Alıntı:
Ne iyi dostlar biriktirmişim.

Kaldığımız andan irtibaren umudumu hiç yitirmedim.Dostlarımın beni gelip kurtarcağımı biliyordum.

Ama arazi aracıda kapının önünde durduğu gibi durmuyor insanın kendini dağlara atası çamurlara batası geliyor. ;D

HERKES GERİ DÖNECEK

Buda İZOOF'un sloganı olsun

Cevat abi, Orhun ,Mustafa, Önder tekrar çok teşekkür ederim.

ne demek umut her zaman ;D ;D ;D

evet güzel slogan oldu izoffa " HERKES GERİ DÖNECEK "

ya da " GERİ DÖNEMEYENİ İZOFF GETİRECEK " ...

:D :D :D :D

böyle dostluk böyle arkadaşlık herkese örnek olmalı bütün yardıma giden arkadaşları tebrik ediyorum

dronder' Alıntı:
bu kurtarmadan çıkarılacaklar...

1. ekipman sağlam olmalı... vinç makaramız yoktu eğer olsaydı benim umutun arkasına geçmeme hiç gerek kalmayacaktı. benim gidip sabit nokta olduğum yere vinç makarasını koyacaktık ve ben ön çaprazdan umutu çekip çıkaracaktım. yoluda harab etmeyeceğimiz için işimiz en fazla bir saatte bitecekti...

2. yalnız off-road yapılmaz... evet yalnız off-road yapılmaz, yapılmamalı, hele gece hiç. ama dostlar sağlam ve bir telefon uzağında ise istediğin zaman yalnız off-road yapılır ;D ;D

3. araç çekilirken veya bir etab geçilirken sadece bir kişi aracı yönlendirmeli. her kafadan ses çıkarsa insan ne yapacağını şaşırıyor...

4. 3 tonluk f250 kaymaya başladıysa 5 kişi onu asla tutamaz. ama insan ne olursa olsun "tutun" diye seslenme ihtiyacı duyuyor ;D ;D

5. tabor vinç sağlam çıktı. bütün gece çalıştı ve ne ısındı nede tekledi....

6. çorbacıya çamurlu girince şaşkın ifadelere alışık olmak lazım. adamlar altımıza koymaya karton getirdiler :D :D :D

7. gecenin yarısı değirmendere de para dağıtsalar gitmezdik ama iş dostluk olunca ne saatin ne de konumun bir önemi kalmıyor. bu sebepten önemli olan para kazanamak değil dost kazanmak ve para sahibi olmak değil dost sahibi olmak...

böyle dostlara ve abilere sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum....

Benzer durumda iki arac olarak yanimmizdaki iki makarayi da kullanip ciktik. Makara sadece vincin isini kolaylastirmak icin kullanilan bir ekipman zannedilebiliyor. aslinda esdeger amaci hareketin yonunu degistirmek. En onemli sonuc bu bence...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,701
Kayıtlı Üye Sayımız
166,544
Kaydolan Son Üyemiz
Carlitto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR