İzoff Değirmendere Kurtarma Operasyonu (26 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,057

dronder

www.hayatdis.com
Yer
kocaeli/merkez
Web
www.hayatdis.com
herkese selam...

dün akşam saat 23.50 de telefonum çaldı. arayan izoff dan umuttu. değirmenderenin dağında mahsur kalmış. saat 21.00 dan beri orhun çıkarmak için uğraşmış ama başarılı olamamış. bizden yardım istiyordu. tabi bizde üstümüze düşen görevi yerine getirdik.

00.00 sularında yapılan telefon trafiğinde cevat abi, mustafa abi ve ben hazırlandık ve yola koyulduk...

benim zj yi ve ben kalırsam çekmesi için cevat abinin ford f250 sini aldık...

orhun bizi değirmendere migrosta karşıladı. ve dağa çıkmaya başladık. önde ben arkada cevat abi umutun kaldığı yere geldik. son rampada f250 yi bıraktık...

yer gerçekten çok pisti. iki türlü eğim vardı. araç yolda durmuyor sürekli sağa yatmak istiyordu. benim umutun arkasına geçip arabayı ters döndürüp umutu arkadan çekmem gerekiyordu. ama araç sağa kaydığı için ilk önce sol lastik için iz açtık. azda olsa faydası oldu. umutu geçerkende araç kayıp çarpmasın diye zj yi vinçledik.

ben dönüp umutu vinçlemeye başladım fakat umut sürekli yolun kenarına kayıyordu ve en sonunda ağaca bir kaç cm kala durdu. daha fazla çekip hasar vermek ya da oluşan hasarı büyütmemek için vinçlemeyi durdurduk...

rampanın başında bıraktığımız f250 yi alıp umutu çaprazdan öne çekip ağaçtan kurtarmayı denemeye karar verdik. fakat cevat abi umutu vinçlerken aracın arkasını kaştan kaydırdı ve derilmesine ramak kaldı. sonra ben daha yukarı çıkıp çaprazdan cevat abiyi vinçledim. tabi koca f250 yi çekmek kolay değil ilk önce benim aracı ağaca bağlayıp sabit nokta yaptık ondan sonra cevat abiyi çektim. (bu arada vinç arayışında olanlara kesinlikle taboru tavsiye ederim. t-max in iki katı hızla çekiyor ve o kadar vinçlemeye bana mısın demedi. bu arada çektiği araç f250 3 tonluk bir yaratık.) cevat abi kaştan kurtulunca hasar vermeyi de göze alarak umutu vinçlemeye başladık. birazda bilek gücü desteği ile ağaçtan kurtardık. sonra umutu o bayırdan alıp yukarı koyduk. sıra geldi f250. yine benim zj yi sabit nokta yapıp f250 yi vinçlemeye başladık. tabor yine bana mısın demeden koca f250 çekti çıkardı. bu arada cevat abi de şafttan destekli mekanik vinç var ama halat terse dönünce sıkıştı ve iş göremez oldu. bu sebepten bütün yük tabora bindi...

kurtarma operasyonu bu şekilde tamamlandı...

öne umut arkasına ben en arkaya da cevat abi geçip dönüş yoluna çıktık... bu arada saat 4.30 oldu...

geldiğimiz yerden dönmek imkansızdı başka bir yol aramaya koyulduk ki mustafa abi son anda bir patika fark ett. umut ile ikisi yaya keşfe çıktı ve yolun sonu medeniyete çıkınca daldık yola, ve bizi üstümüzdeki çamurlar ile zor kabul edecek medeniyete ulaştık...

bu arada saat 5.00 olmuştu. gölcükte sabah çorbamızı içip evlerimize döndük...

yorucu, soğuk, ıslak, riskli, heyecanlı, dayanışmalı bir gece sabaha karşı sona erdi...

ben vaktin çoğunu direksiyonda geçirdiğim için hiç foto yok... cep telefonuyla çektiği 3 foto var...

görseller elime ulaştıkça paylaşacağım...

Etiketler
Ynt: İzoff Değirmendere Kurtarma Operasyonu (26 Mart 2009)

sol tekere iz açma çalışmaları...

Görüntü012.jpg

bu kurtarmadan çıkarılacaklar...

1. ekipman sağlam olmalı... vinç makaramız yoktu eğer olsaydı benim umutun arkasına geçmeme hiç gerek kalmayacaktı. benim gidip sabit nokta olduğum yere vinç makarasını koyacaktık ve ben ön çaprazdan umutu çekip çıkaracaktım. yoluda harab etmeyeceğimiz için işimiz en fazla bir saatte bitecekti...

2. yalnız off-road yapılmaz... evet yalnız off-road yapılmaz, yapılmamalı, hele gece hiç. ama dostlar sağlam ve bir telefon uzağında ise istediğin zaman yalnız off-road yapılır ;D ;D

3. araç çekilirken veya bir etab geçilirken sadece bir kişi aracı yönlendirmeli. her kafadan ses çıkarsa insan ne yapacağını şaşırıyor...

4. 3 tonluk f250 kaymaya başladıysa 5 kişi onu asla tutamaz. ama insan ne olursa olsun "tutun" diye seslenme ihtiyacı duyuyor ;D ;D

5. tabor vinç sağlam çıktı. bütün gece çalıştı ve ne ısındı nede tekledi....

6. çorbacıya çamurlu girince şaşkın ifadelere alışık olmak lazım. adamlar altımıza koymaya karton getirdiler :D :D :D

7. gecenin yarısı değirmendere de para dağıtsalar gitmezdik ama iş dostluk olunca ne saatin ne de konumun bir önemi kalmıyor. bu sebepten önemli olan para kazanamak değil dost kazanmak ve para sahibi olmak değil dost sahibi olmak...

böyle dostlara ve abilere sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum....

Akşam benim içinde unutulmaz deneğim oldu uzun zamandan beri tanışmayı planlamıştım ama kısmet dün geceyeymiş. Malum handikapım yüzünden çok fazla çamurlara girip çıkamadım ama geçeden düştüğüm not.
DOSTLUK, ARKADAŞLIK TABİYATIN ENZOR ENGELLERİNİ BİLE AŞAR....
DOSTU ARKADAŞI OLANBİLİR
BATAN BİLİR :smiley:
ARABADA DONAN BİLİR
EVE GELİNCE HATUNDAN FIRÇA YİYEN BİLİR :smiley:

İNAQUASANİTAS' Alıntı:
Akşam benim içinde unutulmaz deneğim oldu uzun zamandan beri tanışmayı planlamıştım ama kısmet dün geceyeymiş. Malum handikapım yüzünden çok fazla çamurlara girip çıkamadım ama geçeden düştüğüm not.
DOSTLUK, ARKADAŞLIK TABİYATIN ENZOR ENGELLERİNİ BİLE AŞAR....
DOSTU ARKADAŞI OLANBİLİR
BATAN BİLİR :smiley:
ARABADA DONAN BİLİR
EVE GELİNCE HATUNDAN FIRÇA YİYEN BİLİR :smiley:

tanışmak kaynaşmak en güzeli oldu ufuk dostum ...

tekrar görüşmek üzere...

çok güzel bir operasyon olmuş biraz daha resimler olsaydı çok daha eğitici olucaktı paylaşım için teşekkür ederim

gündüzler torbaya mı girdi ;D ...resim isterim den başka bişey diyemem..geçmiş olsun..çogunlukla ya batıp yada arıza yapıp dagda kalan biri olarak..bende yalnız offroad yapılmaz diyenlerdenim.. ama bir türlü tutamıyorum kendimi ;D

eko' Alıntı:
çok güzel bir operasyon olmuş biraz daha resimler olsaydı çok daha eğitici olucaktı paylaşım için teşekkür ederim

tuncaaayy' Alıntı:
gündüzler torbaya mı girdi ;D ...resim isterim den başka bişey diyemem..geçmiş olsun..çogunlukla ya batıp yada arıza yapıp dagda kalan biri olarak..bende yalnız offroad yapılmaz diyenlerdenim.. ama bir türlü tutamıyorum kendimi ;D

foto çekmeye pek fırsat olmadı ama mustafa abi güzel kareler yakalamıştı...

elime geçince hemen yüklerim...

Offroad dayanışmasının gücünü bir kez daha görmüş olduk, teşekkürler Önder bey

az evvel Umut Kaptan konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Gerçekten büyük çabanız var. Arazide mahsur kalma durumlarında en önemli şey tek vücut olup tek seferde hamle yapabilmektir. Bu noktada çok iyi bir deneyim kazanılmış ve bu deneyimi yaşayanlar kendilerinin + ve - lerini görebilmiş. İşte bu çok önemli ve kıymetlidir. Parayla kazanılmayacak bir bilgidir.
Geçmiş olsun herkese. Kazasız belasız atlatmışsınız.
Keşke daha çok foto olsa da eğitimsel bilgi olsa... :smiley:

ben gece 2 de geçtim ordan keşke haberim olsa 24 saat önce uyanıp izmire gidip tekrar geri dönerken bile o yorgunlukla kesin gelirdim :smiley:

Geçmiş olsun..Bununda tecrübesi ve keyfi başkadır. Alper arkadaşımızın dediği gibi ''off-road'çu off-road'çunun 10-11 anahtarına muhraçtır'' ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR