Emeklilik Hayalleri...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 250

Etiketler

Olur inşallah hocam, belki biraz erken, belki biraz geç.. ama inşallah olur..

ben de emekli olduğum gün, soguk bir kış akşamı, karavanimin önünde, ateş başında ayaklarimi uzatıp kahvemi içtiğim anın hayali ile yaşıyorum.. muhtemelen Şile 'de.. muhtemelen yanımda bana can yoldasi olacak bir köpeğim ile.. çoluğu çocuğu büyütmüşüz, telasşeleri bitmemiş ama ferahlamış.. Allah hepimizin gönlüne göre versin..

Olur inşallah hocam, belki biraz erken, belki biraz geç.. ama inşallah olur..

ben de emekli olduğum gün, soguk bir kış akşamı, karavanimin önünde, ateş başında ayaklarimi uzatıp kahvemi içtiğim anın hayali ile yaşıyorum.. muhtemelen Şile 'de.. muhtemelen yanımda bana can yoldasi olacak bir köpeğim ile.. çoluğu çocuğu büyütmüşüz, telasşeleri bitmemiş ama ferahlamış.. Allah hepimizin gönlüne göre versin..
Amin. Sağolun.

Emeklilik Hayalleri,
17 Yıl buhar olmuş geçmiş. Ben emekli olmuşum artık tam zamanlı özgürüm. Kendime beyaz bir alkovenli motokaravanımı almışım. Ülkemi özgürce turlamaya başlamışım. Ahh hayaller...
Bir gün gerçek olur mu?
Yücel hocam ,17 yıl ne ki?
Üniveristeyi bitirdiğimde 25 yıl nasıl çalışılır, emekli olabilirmiyim söylenirken.Yıllar akıp geçti, 2017 den bu yana emekliyim .
Emeklilik sonrası özgürce dolaşabilmek için, günümüz ağır ekonomik şartlarında emekli maaşınız yeterli seviyede olması yada ilave başka pasif gelirleriniz olması gerekiyor.
Siz kampcı olduğunuz için daha iyi bilirsiniz konaklama ücetlerin önceki yıllara göre artışlarını.Gıda,yakıt ve bakım masraflarını saymadım bile.
O nedenle emekliliğinize daha vakit varken pasif gelir elde edeceğiniz iş yada yatırımada yönelmeniz gerekir.
Tabi varsa bu yazdıklarımı dikkate almayın.
Hedefler, hayal kurmayla başlar ve çabayla sonuçlanır.(bu orhan altıkulaç sözüdür)

Sistemdeki sorundan dolayı mükerrer giden bu mesaj ,tarafımdan silindi
Ne güzel siz bir tepeyi aşmışsınız. Eğer hayalimdeki gibi bir motokaravanım olursa ayrıca ev tutmayı düşünmüyorum. Yine de ek gelirlere ihtiyaç var. Ben şimdilik bir iş yapmayı düşünemiyorum ama emeklilik için düzenli birikim yapıyorum ama bugünün şartlarında çok büyük meblağlar ayıramıyorum. Yine de emeklilik için yaptığım yatırımım var. Düzenli.
Günümüz şartları zor. Bakalım sağlık mağlık durumları el verecek mi? Ama hayal kurabilmek güzeldir.
Sevgilerle.

Kendime küçük bir oyuncak alkovenli karavan aldım. Şimdilik bu hayalimi böyle oyuncakla tatmin edeceğim. Beyaz bir alkovenli karavan benim en büyük hayalim. Ama buna çok uzağım. Ama emekli olurken belki alabilirim. İşte benim emeklilik hayalim bu motokaravan alma hayali ile birleşince benim içim bu kış gecesinde iyice ısınıyor. Benim çekme karavanım var şimdilik onunla idare olmaya devam edeceğiz. Yapacak bir şey yok...

Benim emeklilik hayalimdeki karavan mutlaka beyaz ve alkovenli bir karavan. Ama bütün aksesuarları gerçek karavan aksesuarı olmalı. Mesela dolabı Dometic olabilir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR