İzmir Yamanlar Karagöl Aşkı ve Kamplarım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wolkhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,732
Ynt: İzmir Yamanlar Karagöl Aşkı ve Kamplarım

TezzMertek' Alıntı:
Karagöl'den Gökkaya isimli fotoğrafta hata var gibi.
Zira Karagöl'den Tantalos Kayası adı verilen Gökkaya görünmüyor.

Tabii üst irtifalara çıkarsanız o başka.
:smiley:

evet doğrudur..az yukarıdaki trafo ve restoran arasındaki alandan gözüküyor...uyarınız için teşekkürler...

Etiketler

Hiç gitmeyenler için biraz bilgi;
Karşıyaka'dan Örnekköy üzerinden (Girne caddesinin kuzeyi ) gidiliyor. Yol her tür mevsimde normal araçların çıkabileceği nitelikte. Yer yer çukurlar ve bakımsız yerler var ama önemsiz.
Karşıyaka otoyoldan örnekköy iniş noktasından itibaren katagöl 25 km dir. Yaklaşık yarım saat sürer.

Off road merklıları için ise karagöle 5-6 rota var, bu hafta bunlardan bir kısmını deneyeceğiz ;)
Ulaşım haritasını ve bizim önceki kamplarımızdan birkaç foto paylaşıyorum :smiley:

karaglulam.jpg
100_4247.jpg
100_4262.jpg

Karagölde sabah, çadırdan göle bakış ;)
adrdansabahailkbak-karagl-a.jpg

sayın erdal yaman son fotoğrafın hemen hemen aynısından bende de var 1 tane..benimki gün batarken ama... ;)
[attachment=1]

EPSN0031.jpg

tüm yorumlar ve fotoğraflar harika.. özellikle arı'nın fotoğrafı gerçekten canlı gibi..

derleme tamamlansın 4 kasım 2009 fotoları da gelecek inşallah...

çok güzel resimler biraz daha anlatırsanız çok sevinirim

4 kasım 2009 karagöl kampımızdan birkaç kare eklemek istedim..diğerlerinin boyutu büyük olduğu için daha sonra yükleyeceğim..
2 gün süren yağmura rağmen yurtdışından da gelen arkadaşlarım olduğu için ertelemek istemedik ve herşeye rağmen yola çıktık.ve hatta karagöle ulaştığımızda yağmur hala devam ediyordu.ara ara kesilen yağmurda tek tek çadırlarımızı rekor sürelerde kurmak zorunda kaldık ;D.daha sonra da hemen gece için odun toplamaya koyulduk.sağolsun bekçi biraz yardım ettide yakın bölgelerden devrilmiş çam getirdik..hatta biz karagöle vardığımızda ormancılarda oradaydılar.neredeyse resmi izinle odun topladık yani ;).tabii birazz ıslaktı ama neyseki tutuşturmalık kuru bişeyler vardı yanımızda...
[attachment=1]
[attachment=2]
bu kadar zor şartlarda odun topladık ama kıvılcımların dansını izlemek herşeye değdi doğrusu...
[attachment=3]
ısınmak için her türlü tedbiri almıştık zaten... :D :D :D
[attachment=4]
herşey bu an için...yüzlerdeki ifadeler anlatır herşeyi....
[attachment=5]
kuzu şişlerimizde terbiye edildikten sonra günün yorgunluğu filan kalmayacak inşallah kimsede... :smiley:

2.jpg

3.jpg

4.jpg

S3010132.jpg

1.jpg

yazıların yerlerini tutturamadım kusura bakmayın..acemilik... :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Bu kampta bulunmaktan gurur duyuyorum. Daha nice yillara ...

Sn. Wolkhan
Güzel etkinlikler,
Güzel mekan, Güzel etkinlikler. Tebrikler.
Ama birşey dikkatimi çekti. Eşleriniz hiçbir etkinlikte size katılmamış. Neden?
Selamlar.

şu anda eşimle beraber bakıyorduk foruma...benim 3 yaşında doruk isimli bir oğlum var allah bağışlarsa..8 aylıkken bir hastalığı çıktı..çok şükür 6 ay kadar önce tedavisi sonlandı ve hastalık remisyona girdi..bakıma muhtaç bir halde deil ama annelik içgüdüsü hiç oğlumuzu ayırmadı onun yanından..tabii ki tek sebep bu deil.birazda tercih meselesi diyelim..ben çok seviyorum oralarda olmayı hanım pek istemiyor..sevmediğinden deilde o şartlarda olmak istemediği için...inşallah oğlum biraz büyürse onunla beraber gideriz..doruk gelirse hanımda gelir o zaman mecburen.. ;)

Sn Wolkhan,
Kamp yeri oğlunuz için de farklı bir ortam olduğundan yararlı olabilir belki. Bence ileriki yıllarda bir deneyin.
Yanlış anlamayın, Bu boyutta bir kamp grubu eğer ailelerden oluşsa ne güzel olur diye düşündüm içimden.
Tek aile kamp yapılmıyor çadırla bu tip yerlerde biliyorsunuz. eğer 6-8 aile olursanız özgürce her yerde kamp yapabilirsiniz. Hayalimde böyle birşey canlandığı için sordum. Yanlış anlamayın elbette ki sizin tercihinizdir.
Eşinizin sevmemesine gelince, Benim eşim de başlangıçta benim hatırım için gelirdi. Ama şimdi benden çok kamp yapmayı seviyor. Hanımlar şunu söyler: "Evde yaptığım işlerin fazlasını kampta da yapacaksam ne anladım bu tatilden" derler. Haklıdırlar da. Ama arkadaşlarınızlayken payınıza düşen yaptığınız işleri eşinizleyken de yaparsanız, emin olun zamanla o da sizden çok sevecektir kamp yapmayı.
Kamp ateşinizin daim olması dileğiyle,
Selamlar.

yücel bey dediklerinizde baştan sona haklısınız..ben bu karagöl sevdasına 99 yılında askerden döndükten sonra bulaştım..hani şimdi mutlaka şunu diyebilirsiniz..karagölden başka yerde kamp yaptınızmı.hayır.yani denizkenarında gecelk çadır kurmaları saymam kamptan..ben karagölde huzuru buldum desem yeri var..sanki başka yerde kamp yapsam bu kadar keyif alamayacakmışım gibi gelior.mesela 2 senedir bu dikilideki seyrattepe aklımda ama cesaret edip de gidemedim.
kampın boyutuna gelince.1999 yılında 3 kişi başladık en son bu sene 11 kişiyiz.bu sene katılanlar arasında biri ingiltereden biride fransadan lise arkadaşlarım vardı.diğer arkadaşlar ise izmir ve balıkesir-burhaniyeden katıldı.şimdiye kadar katılan arkadaşlardan kimse neden eşlerimiz katılmıo diye bişey söylemedi.yani kendiliğinden oluşan bir durum bu.yoksa özellikle eşler gelmesin demedik.biraz da bizim kamp organizasyonumuzla ilgili.biz tek elden yapıyoruz organizasyonu.yani katılan arkadaşlarım sadece kendilerini getiriyorlar kampa.. :smiley:..kişisel malzemeler hariç diğer bütün araç gereç yiyecek içecek ve diğer bütün harcamalar ben ve izmirden bir arkadaşım tarafından yapılıyor..kamp sonu fişler makbuzlar toplanıp kişi sayısına bölünüyor...mesela bu sene için söylüyorum 11 katılımcı eşler ve çocuklarla beraber herhalde 30 kişi olurduk.30 kişinin 4 gece kalınacak bir kampta yiyeceğini içeceğini hesaplamak zor taşıyıp orada muhafaza etmek zor...ha bu arada şunuda söyleyeyim biz çarşamba sabahtan gidip pazar akşamları dönüyoruz..biraz uzun kalıyoruz yani..bu yüzden de eşlerin gelmesi biraz zor..belki ilerleyen zamanlarda yani çoluk çocuk biraz daha büyüyünce hafta sonu siz değerli dostlarla doğada olmak mutlaka eşlerimizinde hoşuna gidecektir...
yorumlarınız için teşekkür ederim bu arada.herhalde gezenbilir sayesinde çok daha planlı programlı kampları hep beraber yaşayacağız...

Çok güzeldi.
Basılı programımızda Evka-6'dan Harmandalına gideceğimizi yazmıştık ama Kıbrıs'tan gelen bir misafirimiz Nif Dağına gitmeyi isteyince oraya giden Dedak ekibine katılmaya karar verdik.
Ulaşımı kendi aracımız ile sağlayarak Kaynaklara ulaştık.
Sabah 09:15 de başlayan yürüyüşümüz 13:00De Zirve ye ulaşarak devam etti.
Zirve de fotoğraf çekimlerinden sonra hemen daha alçak irtifaya inişe başladık.
Farklı dağcılık kulüpleri yanında küçük gruplarda Nif'e kar görmeye gelmişler.
Dönüşte ana gruptan ayrılarak kendi rotamızı oluşturarak 17'de Kaynaklara dönmüştük.
GPS verilerine göre 17,3 Km. yol kat etmişiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR