İzmir Yamanlar Karagöl Aşkı ve Kamplarım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wolkhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,732
Ynt: İzmir Yamanlar Karagöl Aşkı ve Kamplarım

serkan35' Alıntı:
ne yapılır bilmiyorum durup bi şey söylüyon adam veya kadın ters yapıyo sonra iş daha karmaşık bir hal alıyor,gerçekten bilmiyorum kavga etsek olmaz aslında olurda ,,,

mevzuu açılmışken anlatayım bari..geçen sene 14 nisan da karagöle giitiğimizde pazar günü sabah 11 den sonra piknikçiler akın akın gelmeye başladı...yanımıza yanaşan bir peugeot minibüsten yaklaşık 20 kişi indi( abartı yok)..daha geleli 5 dk bile olmamışken bagajdan çıkardıkları kuzuyu gölün kenarına indirmeleri kesmeleri kanını ve iç organlarını göle boşaltmaları herhalde 10 dk sürmemiştir...biz 5 kişiydik.dehşet dolu gözlerle izlerken korkudan ( elinde bıçak var adamın yani ;D) dilimiz tutuldu.hiç birşey diyemedik..zaten 2 dk sonra da içlerinden biri yanımıza gelip gidecekseniz şu masayı verinde biz oturah gibilerinden bişeyler deyince hemen volta olmamız gerektiğini anladık...yani aslında insanlar bu tip mesire yerlerine geldiklerinde böyle davranmıyorlar.adam zaten cahil yani şehirde de sokağa tüküren ne bileyim oraya buraya küçük su döken adam pikniğe geldiğinde de olduğu gibi davranıyor..eğitim şart...

Etiketler

Yok eğitimliside yapıyo janti kıyafetler araba pırıl pırıl abiler okumuş yazmış belli ama su içiyo hoooppp şişe camdan dışarı izmariti hiç demiyom zaten ,ne varsa tükettiği kalanı camdan yola piknik alanına nerdeyse oraya atıyo azıcık zekaları eksik bunların hani anlatsanda (ki anlatılmıştır ilk öğretimde falan ) anlamıyolar malesef,,,,

Bunların hepsi temelde eğitim kültür ama otorite de çok önemli. Hadi yolları kontrol edemiyoruz ama Karagölüde mezbaha-tabakhaneye çevirme özgürlüğünü kısıtlayan bir kolluk gücüde yok. milli parklar ve doğal hayat böyle korunur. Yıllar önce hatırlıyorum bir çizgi film vardı "ayı yogi" ; orada milli parkın bir korucusu vardı. Daha çocukken böyle bir meslek olduğunu öğrenmiş olduk. Fakat Türkiye de pratik uygulamasını hala göremedik....

LGipAzy73K.gif

MYWAY' Alıntı:
Bunların hepsi temelde eğitim kültür ama otorite de çok önemli. Hadi yolları kontrol edemiyoruz ama Karagölüde mezbaha-tabakhaneye çevirme özgürlüğünü kısıtlayan bir kolluk gücüde yok. milli parklar ve doğal hayat böyle korunur. Yıllar önce hatırlıyorum bir çizgi film vardı "ayı yogi" ; orada milli parkın bir korucusu vardı. Daha çocukken böyle bir meslek olduğunu öğrenmiş olduk. Fakat Türkiye de pratik uygulamasını hala göremedik....

aslında bu mezbaha tabakhane için kolluk gücü de var ama uğraştığın kişiler kolluk gücünü de pek takmayan tipler...kolluk gücü dediysem oranın sorumlusu kişiler var fakat bu kasaplar sorumlu kişileri bile sindirebilecek derecede cahil ve sorumsuzlar..örneğin bu kasaplara orada müdahale etse bu bahsi geçen sorumllu kişi anında ağzının payını alır..belki elindeki bıçakla kuzudan sonra bekçiyi bile kovalayabilecek kadar cahil insanlar..zaten bizimde müdahale edemememizin tek sebebi bu.aslında orada silahlı çatışma çıkarabilecek kadar ;D donanım bizde de var ama( aramızda işi dolayısıyla silah taşıyan da var ruhsatlı av tüfeğide yanlış anlaşılmasın.)iş oraya varacak diye gıkımızı bile çıkaramadan sessizce izledik...

Merhaba;
Konunun yönü buraya kayınca dayanamadım. Evet çöpler :smiley: Km lerce yol gidilir saatlerce alışveriş yapılır pikniğe varılır hiç üşenilmez odunlar toplanır ateşler yakılır yenilir içilir zevk'ü sefa eylenir eee.... dönücez ya ! Rakı,bira şişreleri ya efkardan kırıllır yada olduğu gibi bırakılır!! çöpler itinayla poşetlenip en yakjn çalılığa zula yapılır ! Ya kardeşim oraya belediye çöp aracı gitmiyor ki ! Öyleleri varki 20 mt. ilerdeki bidona gitmeye üşeniyor ! Eğitimlisi de ,cahilide,genci de (onlar genelde arbadan çıkmadan bira kutularını camdan atarlar) ayni şeyi yapar.! Yıllarca düşünmüşümdür bu nasıl bir psikolojidir ? Ve şuna karar verdim insanlar doğayı yeteri kadar tanımıyor,bilmiyor. Evlerinin içi onlarca çok önemli ama çevreyi bok götürse umurlarında değil ! Neden ? Çünkü çevre bilinci yok.Volkanın bahsettiği eli bıçaklılara zaten diyeceğim yok ! Ama diğerlerine noluyor! ee ne var bunda atan atar attığı yerede gider pikniğini yapar derseniz ben derim ki o pislik için de zevkle eğlenebilmek sağlıklı bi ruh hali değildir.!
Doğa hepimizin yaşam kaynağıdır.İçtiğimiz su yediğimiz ekmegin kaynağıdır ''DOĞA İNSANLAR OLMADAN YAŞAMAYA DEVAM EDER AMA İNSAN DOĞA OLMAZSA ÖLÜR'' Lütfen yarınlarımz için doğayı kirletmeyelim. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR