İzmir Kemalpaşa ; Karabel Geçidi Hitit Kabartması Keşfi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edis2209 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,157
Ynt: İzmir Kemalpaşa ; Karabel Geçidi Hitit Kabartması Keşfi.

Erdal Bey, derler ya hani "Terzi'nin çeketi sökük olurmuş". Haklısınız burnumuzun ucunda olup ta aman boşver dediğimiz veya bilmediğimiz o kadar çok yer var ki :smiley:
Teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

Etiketler

Çokça fotoğraf ve anlatımlarıyla güzel bir paylaşım ortaya koymuşsunuz; ellerinize sağlık.

Ne var ki kabartmayı gördüğümde şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Sanki kasıtlı tahrip edilmiş gibi bir hâli var. Yılların vereceği yıpranmaya karşı zaten göğsünü siper edercesine açık ve bir o kadar da savunmasız bir eserken, bizler de bu eseri korumak adına "yolunu bozuk bırakmaktan başka" bir şey yapmamışız göründüğü kadarıyla.

Üstündeki beyazlık da ayrıca dikkat çekici. Sanki sonradan boyanmış da o boya yağmur sularıyla akmış gibi... Eserin aslını merak ettim; araştıracağım.

Paylaşım için tekrar teşekkürler... Yıl bitmeden İzmir'e uğrama niyetim var. İzmir'i daha önce hiç görmemiş birine, küçük bir hafta sonu kaçamağında, nereleri görmesini önerirsiniz?

İzmir'de görülmesi gereken yerler;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14104.0

Kusura bakmayın gözümden kaçmış :smiley:

İmzanızda kısayolunu verdiğiniz deretepe.org'daki programı da inceledim. 27 Aralık'daki "Yamanlar Zirve-Doğançay" yürüyüşüne yetişirsem katılabilir miyim? Şayet mümkünse katılım şartlarını öğrenmek isterim ::smiley:

Maymun iştahımı mazur görün; aylardır dağa-taşa çıkıp yürümüyorum da, lafını duyduğum yerde bitim kanlanıyor ;D Biraz aklımı başıma toplayınca fark ettim ki listedeki gezilecek yerleri -içlerinden seçsem bile- bir cumartesi gününe sığdırmak zor. Şehir gezim büyük olasılıkla pazara sarkar. Yine de teşekkürler... Belki başka sefere :smiley:

tebrik ederim ilk defa duydum ve senin sayende hem görmüş hem duymuş hemde öğrenmiş oldum tebrik ederim gezi yazılarının devamını bekleriz

Bu güzel geziye bizleride misafir ettiğiniz için çok teşekkürler devamını bekleriz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR