İzmir Kemalpaşa ; Karabel Geçidi Hitit Kabartması Keşfi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edis2209 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,158

edis2209

Dal rüzgarı affetse bile, kırılmıştır bir kere ..!
Yer
Kemalpaşa - İzmir
Efendim Merhabalar.
4 yılı geçkin süredir Kemalpaşa 'da ikamet etmekteyim.
Ya arkadaşlar şu Hitit kabartmasına bir kez olsun gidelim dediysemde kime söylediysem burun kıvırdılar.
Karar verdim afedersiniz cehennemin dibi de olsa tek başıma bineceğim uyduruk Bisikletime gideceğim "Hitit kabartmasına" dedim.
Ve nihayet bu gün yani 08 Ekim 2009 Perşembe günü saat 12.30 'da Kemalpaşa-Torbalı karayolunu kullanarak başladım pedal çevirmeye.
Yol genişletme çalışmaları nedeniyle zaman zaman zorlanarakta olsa güneşin sonbahar mevsimindeki fazla bunaltmayan etkisiyle inişli-çıkışlı asvalt yolda ilerlemeye başladım.

karabel08ekim2009edipgu.jpg

Kemalpaşa Pakmaya Ülkü Hızal Anadolu Lisesi

Yol'daki arada sırada geçen araçlar haricindeki ıssız ve sessizliği bozan bir zil sesi ile neşelendim. Öğleden sonra derse girmek için okul önünde toplanan Pakmaya Ülkü Hızal anadolu Lisesi öğrencilerinin cıvıl cıvıl sesleri arasında Torbalı istikametine doğru gözden kayboluyorum.

Etiketler
Ynt: İzmir Kemalpaşa ; Karabel Geçidi Hitit Kabartması Keşfi.

Su Perisi Motel ve bazı yazlık siteleri geçtikten sonra hemen karşımda Nazarköy (Boncukköy) 'den itibaren oldukça eğimli bir rampa karşılıyor.. Bisikletli olununca afedersiniz tabiri caizse insan biraz tırsıyor :D tabii bende rampayı görünce tırstım. ;D

Rampaya başlamadan yolun sağında adeta ben burdayım diyen aşağıdaki pano karşılıyor.

Yani diyor ki ; Hoş Geldiniz ! Burası, boncuk üretimi ile ünlü, boncuk ocaklarının bulunduğu renga renk boncukların imalatının yapıldığı mutlaka görülmesi gerekli bir yer diyor. Girmezseniz çok şeyi kaçrmış olursunuz diyor.. Şunun şurasında 2 dk. lık bir yol diyor.. :D

Zaten birazcık rampaya sarıp sağa baktığınızda Nazarköy'ün ne kadar kısa bir mesafede olduğunu görecek ve tüüüüüüh ya keşke uğrasaydık diyeceksiniz :D bir daha kimbilir gelebilecekmiyiz diyeceksiniz.
Ve işte "Nazarköy (Boncukköy) ;

karabel08ekim2009edipgub.jpg

Nazarköy (Boncukköy)

Efendim nazarköy'den sonra rampayı o sıcakta çıktım ama gelin birde bana sorun :D Hele bir de Bisikletin semeri pek rahat vermeyince kabus gibi geldi bana rampalar. :D rampadan sonra rampa aşağı kendi haline salıverince bisikletimi aman allahım ızdırap veren bisikletim 1960 'ların "Cadillac"ı gibi gidiyordu. Yiiiiiiiiihuuuuuuuuuuuuuuuuu... tabii içimden dedim. ;D

Her yokuşun bir de inişi olmasını unutmamak lazım demek ki :D

İnişi tamamladığım yerin hemen sağında nihayet iki yaşlı Dereköylü'nün teğet geçen krizde ;D kendi üretimi olan emeğini satıp evine üç-beş kuruş götürmek üzere derme çatma çardaklarında sinek avlarken buldum... :D İkiside çok can ciğerdi. Bir merhaba dan sonra "can, ciğer kuzu sarması oluverdik" :D İşte bu unutmaya yüz tuttuğumuz hoş sohbet insanların sıcaklığı ile hemen konuya daldım. Ama önce siz değerli dostlara onları müsaadenizle tanıtayım ;

karabel08ekim2009edipguw.jpg

Karşıdaki şapkalı Dereköylü Halil Barut Abi, yanındaki kardeşle pek tanışamadık. Müşteriydi galiba ?​

Dereköylü Lütfü Aktaş Dede :smiley:

Aman allahım Lütfü dede başladı anlatmaya ;
Askerliğini Ankara mamakta yapmış. :D Malum erkek milleti ilk tanışma faslı askerlikle başlar ;D derken ; Balı'nın çam balı olduğunu :D anlamışsınızdır artık. Ne yapsın garibim bir şeyler satacak ya.. Olsun beeeee... dostlar.. Hiç olmasza insanları kandırmadan doğruluk ve dürüstlükle ürettiğini pazarlamaya çalışıyor.. üzerlerini boyamadan, süslü püslü ambalajlar yapmadan, doğal üretimiyle ve sıcaklıklarıyla üç-beş kuruş evine nafaka götürmenin telaşı içinde tabii ki olacaktır böyle güzellikler... Ve eyvallah diyorum bu güzel insanlara amacımı söylüyoru.. Güzel güzel yerini de tarif ediyorlar... Bisikletini buraya bırak yürüyerek git fazla yolun kalmadı diyorlar.. Ve dediklerini yaparak 10 dakikalık bir yürüyüşe geçiyorum.

Lütfü Dede ile Halil Abi'nin yanına Bisikleti bıraktıktan sonra yürüdüm ve Karabel Hitit Kabartmasına döneceğim yerden geldiğim güzergaha böyle bakınca yeni dostlarım görünmüyordu. :D

karabel08ekim2009edipgur.jpg

Karabel Hitit Kabartmasına anayolun hemen yanındaki bu merdivenlerden çıkarak başlıyorsunuz zevkli kısa bir tırmanışa :D

karabel08ekim2009edipgur.jpg

İlk defa uzun süredir görmeyi çok arzu ettiğim Hitit Kabartmalarına bir an önce ulaşamak için 15-20 adetten oluşan bu eğreti merdivenleri bir solukta çıkıp geriye baktığımda anayolun görünümü ve de merdivenlerin bitim noktası. buradan öteye çalılar arasında taş parçacıkları ve patikaya zamanla uyum sağlamış kayalar üzerinden tırmanarak devam ediyoruz. :D

karabel08ekim2009edipgup.jpg

Bu kısacık tırmanışta doğa'nın Sonbahar otantikliliğine de bazen Gazel olmuş çınar yapraklarının hüznüyle,
bazen de ;

karabel08ekim2009edipguq.jpg
Sonbahar'ın son gülen yüzleri olan ismini bile bilmediğim muhteşem çiçekleriyle heyecan içinde devam ediyor patika da ki tırmanışım..

Patika yol ; çalılar ile örtülü olduğundan sanki zaman tünelinde ilerliyomuşsunuz gibi sadece taş, çalı ve toprak zeminleri izledikten sonra tünelin ucunda :D ilk karşılaştığım görüntüyü sizlerle paylaşıyorum. İşte uzun zamandır arzu ettiğim o tarih kokan yapıt.. Belki bu günün şartlarına göre çok basit gibi görünen bu şaheser karşısında yoğun bir duygu karmaşıklığı yaşadıktan sonra ; bu muhteşem anı çekebildiğim kadar değişik açılardan çekmeye çalıştım.
Buyurun izleyelim ;
(Çekimlerim amatörce olduğu için lütfen mazur görün)

Kemalpaşa-Torbalı karayolunun hemen üzerinde açık renk görünen kayaların olduğu yerde bulunuyor "Karabel Hitit Kabartması"

Saygılarımla, Sevgiyle kalın.

Bu arada merak eden dostlarım için :D

Çambalı 15 ytl, Zeytin yağı 1 Kg 6 ytl ;D

Her şey gönlünüzce olsun.

Paylaşım için Teşekkürler.
Anlatımınız çok güzel.
Fotoğraflarla süslenmiş olması da ayrı bir güzellik katıyor hikayenize

TezzMertek' Alıntı:
Paylaşım için Teşekkürler.
Anlatımınız çok güzel.
Fotoğraflarla süslenmiş olması da ayrı bir güzellik katıyor hikayenize

Murat Bey teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

Kemalpaşa-Torbalı Yolu, sevdiğimiz yollardandır. Genişletme çalışmaları başladığından bu yana geçmedim. Her yerde, her köşede bir öykü bulunur yazılacak, yazdıklarınız ve görüntüler için çok teşekkürler..

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Kemalpaşa-Torbalı Yolu, sevdiğimiz yollardandır. Genişletme çalışmaları başladığından bu yana geçmedim. Her yerde, her köşede bir öykü bulunur yazılacak, yazdıklarınız ve görüntüler için çok teşekkürler..

Cavid Sezen

Cavid Bey teşekkür ederim,
Sevgiyle kalın.

Burnumuzun ucunda :D olup ta bilmediğimiz bir eseri bize tanıttınız, çok teşekkürler.
İlk fırsatta görmek istiyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.