İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen.tr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 613
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,737
Ynt: İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

pandipieri' Alıntı:
aynen Ademicim kesinlikle katılıyorum ben LC nin japonyadan ingiilzce tamir kılavuzu istettim yolda geliyor yoksa izmirde tamirci yok, istanbulda temservis suat usta var ona gidiyorum... off-road demek arabanı kendinin tamir etmeyi ogrenmen demek

Serkan abi senin arabanın tamir edilecek bir şeyi olacağını hiç sanmıyorum uzun yıllar boyunca. kullanım klavuzunda yazan periyodik bakımlarında değişecekleri zamanı gelince değiştirtirsen çok uzun yıllar bu araçtan iyi anlayan ustaya gerek duyacağını sanmıyorum. Sonuçta bakımda değişenler normal araçlarda da değişen şeyler, yağlar, filtreler, bujiler, balatalar, keçeler vs böyle gider sanırım. Maşallah arabanıza nazar değmesin..

ben size manualini buldum hiç sipariş edip masrafa girmenize gerek yoktu :smiley:

http://**.com/files/52017445/PdfTown.com-1998-2007LandCruiser.zip

zip şifresi : pdftown.com

Maintenance, Engine Mechanical, Emission Control, SFI, Cooling, Lubrication, Ignition, Automatic Transmission, Propeller Shaft, Suspension & Axle, Brake, Supplemental Restraint System (SRS), Electrical Wiring Diagram, Collision Repair Manual

baya güzel tam workshop manual..

Etiketler

izmir off road grubuna sökeden selamlar!
Burhan abiye özel selam! Abi, işlerim çok yoğundu fakat artık hafifleyecek; umarım en kısa zamanda uygun bir gezide görüşebiliriz

Mahallenizin Sanatçısından Merhaba :smiley:

evet arkadaşlar artık benimde aslan gibi kaplan gibi traktörlere sol çeken beni yolda hiç bırakmayacağına inandığım 1973 model orjinal LAND ROVER SERİES 3 canavarım var :smiley: aracımın özelliklerinden bahsedeyim.. 1973 model km ye göre 58000 km de olan alüminyum kasa herşeyi mekanik bir LR sahibi oldum :D aracı bugün aldım şuan Ankara'dayım bayramın 1. günü nasipse yola çıkıp İzmire geliyorum Bayramın 3. günü ise dağdayım :D

Bu aracı almak için ciğerimin yarısını Ankara'da bıraktım diğer yarısınıda zaten izmire getiriyorum :D

yolgezen' Alıntı:
Merhaba Nejat Bey, istemiyorsanız abi demem :smiley:

size de merhaba

insan bir zaman sonra abilere amcalara ablalara denk düşüyor belki ama ne ben ne de eşim alışamadık ???

Serkan Yayla' Alıntı:
Mahallenizin Sanatçısından Merhaba :smiley:

evet arkadaşlar artık benimde aslan gibi kaplan gibi traktörlere sol çeken beni yolda hiç bırakmayacağına inandığım 1973 model orjinal LAND ROVER SERİES 3 canavarım var :smiley: aracımın özelliklerinden bahsedeyim.. 1973 model km ye göre 58000 km de olan alüminyum kasa herşeyi mekanik bir LR sahibi oldum :D aracı bugün aldım şuan Ankara'dayım bayramın 1. günü nasipse yola çıkıp İzmire geliyorum Bayramın 3. günü ise dağdayım :D

Bu aracı almak için ciğerimin yarısını Ankara'da bıraktım diğer yarısınıda zaten izmire getiriyorum :D

Swrkan hayırlı olson LR. Allah sattırmasın ama satarsan ciğerinin tamamı İzmirde olur ;D

akşam Emine'ye bu sayfalar bize ait, yazanlar tanıdıkların hepsi dostlardan oluşuyor deyince birlikte okuduk

Ademi'nin benim için fazla bekleyemez o demesine karşılık nadas'a çekilme niyetim olmasına karşın kulağıma suyu kaçırdı :mad:

şuan an için herhangi bir araç araştırma vb yapmamama karşın öğrenmek istediğim şeyler var

mesela bir aracın yüksek kilometrede olması halinde motorunun bitik yada problemli olduğu nasıl anlaşılıyor
servislerde aracı cihazlara bağlıyorlar ama bu cihazlar verileri değerlendirirken kapalı kutunun içinde olan biteni nasıl anlıyor
kısaca şanzıman vb kapalı kutuların içini görmeden aksamların problemli olup olmadığı nasıl anlaşılıyor

bunları sadece öğrenmek istediğim için soruyorum

teşekkürler, selamlar

Nejat' Alıntı:
akşam Emine'ye bu sayfalar bize ait, yazanlar tanıdıkların hepsi dostlardan oluşuyor deyince birlikte okuduk

Ademi'nin benim için fazla bekleyemez o demesine karşılık nadas'a çekilme niyetim olmasına karşın kulağıma suyu kaçırdı :mad:

şuan an için herhangi bir araç araştırma vb yapmamama karşın öğrenmek istediğim şeyler var

mesela bir aracın yüksek kilometrede olması halinde motorunun bitik yada problemli olduğu nasıl anlaşılıyor
servislerde aracı cihazlara bağlıyorlar ama bu cihazlar verileri değerlendirirken kapalı kutunun içinde olan biteni nasıl anlıyor
kısaca şanzıman vb kapalı kutuların içini görmeden aksamların problemli olup olmadığı nasıl anlaşılıyor

bunları sadece öğrenmek istediğim için soruyorum

teşekkürler, selamlar
O kadar çok hilesi varki motor bitikken bile motor koruyucuları basıp kısa bir süreliğine motor iyiyimiş gbisatan kişlere şahit oldum. u güne kadar 10 araba olmuştur alıp sattığım birincisi iyi bir usta bakacak diğeri kalbini ferah tutacaksın... ç kimseye göstermediğim araçlarda bile sorun yaşamadım.. birde herkes araba alıp satıyor herkes galerici olmuş böyle olunca en güzeli sahibinden almak.. ve iy bir servise ustaya göstermek.

ÖNCELİKLE HERKESİN BAYRAMINI CANİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.
Birçok arkadaşımızın tanıdığı niva tr den YUSUF malesef kanser nedeniyle ameliyat geçirmiş.
Ve kemo terapiye başlıyacakmış.
Üzülerek aktardığım bu haber benide alalk bullak etti.
Arkadaşlar önce sağlık.
Sabri :Aleykümselam.
Serkan: çok sevindim demek lr cilerin safına geçtin.Demekki batıcılar çoğaldı.
Buluşma konusu uygundur.Ademi hocaya sorsaydın Bir arabalık sökme tama yeri versin.
Off road cu yetiştiren ilk üniversite ünvanına erilşirdi.

oncelikle tum izmir off-road grubunun bayramını kutluyorum...

ozgurcum LC manuali icin cok tesekkur ederim, artık bir sorun olursa birlikte hallederiz :smiley:

Hepinizin kurban bayramını kutlar, kurbansız, bol bağışlarla hayırlara vesile olmasını dilerim.

Selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR