İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen.tr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 613
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,850

Etiketler

Ynt: İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

Hiç birinizin samimiyetimden şüphesi olmaz kanısındayım.
Lakin altı boş sadece birilerinin sözleri olduğu için tasdiklenen arkasından gidilenleri açmak kkurcalamak.
hoşuma gidiyor.
Harfi tarif yapmadan anlaşılmıyor
yapıncada çok uzuyor
Nasıl olsa muhabbet köşesi varsın uzasın diyorum. BAZEN.!!!

NİVACI' Alıntı:
Mustafacım gideceğini bilmiyordum linkleride inceleyemedim hoş geldin.

Teşekkür ederim, ancak ben İzmir'e henüz dönmedim, bir süre Antalya'da kalacağım. Antalya buluşmasındaki parkurun tamamı benim çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği yerler. Bir dahaki gezide sizlerle birlikte gelelim. Selamlar.

pandipieri' Alıntı:
Mustafa Bey pilotajınız muhtesem allah nazardan saklasın, biz yine iki izmirli arka arkaya idik mustafa beyle :smiley:
Estağfurullah Serkan Hocam, ben sadece sizin lastik izlerini takip ettim o kadar.

İNŞALLAH
Bir sonrakinde haberli olalım.
malum bizim şartlarımızda yanlız olmuyor.
dayanışmalı yapalım hem sayıca şehrimizi temsilde hemde eğlemcede.
paylaşımı çoğaltalım. iyi yolculuklar.

NİVACI' Alıntı:
İNŞALLAH
Bir sonrakinde haberli olalım.
malum bizim şartlarımızda yanlız olmuyor.
dayanışmalı yapalım hem sayıca şehrimizi temsilde hemde eğlemcede.
paylaşımı çoğaltalım. iyi yolculuklar.
Çok iyi olur.

beyler cümleten selamlar

şimdi beğenilerinizi unutup bana sunacağım araç ile ilgili kent ve bizlerin yol aldığı arazi koşullarında nasıl bir verimlilik elde edebileceğim üzre bilgilerinizi sunmanızı rica edeceğim.

araç bu :
big_3296697_pzl.jpg

araçla ilgili verilen bilgi 1997 model, motorunun sıfır olduğu, alttakımında ve arazi viteslerinde sorunun olmadığı yönünde
bu araç veya muadili aynı tarz bir araç üzerinde duruyorum

benim için önemli olan unsurları da ortaya koyayım

1- kent kullanım ağırlıklı olmasına karşın benim arazide hareket kabiliyetime ne oranda cevap verebilecektir
2- acemi bir sürücünün sürüş emniyetini kesinlikle tehlikeye düşürmeden; olası modifikasyonlar ve arazide iş görecek lastikler ne olmalı ?
3- aracın üstünün açık olması ısınma problemi olmasına yol açmakta mı ve nasıl giderilmektedir
4- elbette ki güvendiğim kişi yada kişilerin yada önereceğiniz bir ustanın kontrolüne sunacağım ama değerlendirmelerinizi almak isterim

ayrıca kısa vadede 5 liralık bir araca 3 liralık ek masraf yapmayacağımı da göz önünde tutup

değerli bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim

teşekkürler

Sevgili Nejat, Samurai arazide seni memnun edebilecek bir araç diyebilirim ama diğer sorularının yanıtını gruba genel sorsan çok iyi bilgiler alabilirsin. Samurai kullanan ve/veya kullanmış olan epeyce arkadaş var sanıyorum

Samuraı ile ilgili çok başlık var nejat bey genelde olumlu yönleri öne çıkan bir araç(forumdaki yazılanlar)ben 1-2 kez kullanmıştım keyifli sürüşü,ısınma problemi olmamıştı kaloriferi ısıtıyo brandasından çok soğuk almıyodu ama acemi kullanıcının dikkatli ve yavaş gitmesi gerekli ona emin olun bide yükseltirseniz virajlarda ve fırtınalı havalarda özellikle yolda tutmak zorlaşabiliyor ama benim şahsi fikrim olumlu

erdalyaman' Alıntı:
Sevgili Nejat, Samurai arazide seni memnun edebilecek bir araç diyebilirim ama diğer sorularının yanıtını gruba genel sorsan çok iyi bilgiler alabilirsin. Samurai kullanan ve/veya kullanmış olan epeyce arkadaş var sanıyorum

Erdal Abi yorumun için teşekkür ederim

ama daha önceki çeşitli araçlar için fikir alma sürecim
aynen "kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş" meseline dönüp çıkmaza girmişti

izmir'li olmayıp kullanan arkadaşlara özelden fikirlerini beyan etmelerini rica ettim

açılıma yanaşmamamın sebebi ise farklı ekonomik ve sosyal çevrelerin fikirlerinde uyuşumun olmayışını çıkmazın sebebi olarak algılıyorum bundan dolayı alanı daraltma fikrindeyim

teşekkür ederim.

Nejat Bey iyi akşamlar.

Düşündüğünüz aracın 85 modeli yirmi yıldır Antalya'da benim ailem de var. Yetmişli yaşlarındaki babam rahatlıkla kullanabiliyor. Bizdeki araç SJ410 modeli yani 1000 cc. sizin almayı düşündüğünüz SJ413 modeli 1300 cc. Bizdeki aracın boyası hala orjinal, Antalya gibi bir şehirde kullanıldığı halde. Şu ana kadar periyodik bakımları haricinde kapsmlı bir bakım yapılmadığı halde iyi durumda sayılır. Elden çıkarmayı filan kesinlikle düşünmüyoruz. Artık aileden birisi oldu.

Sözün Özü;
Bu araç arazide sizi kesinlikle tatmin eder, ancak konfor, bagaj hacmi beklemeyin. Ben şahsen tavsiye ederim. Selamlar.

nejat bey merhaba.
ilk önce aracınız 96 üzeri bir model olduğuna göre makaslı değil.makaslı olmayan modellerinde yükseltme yapmak isterseniz,basit get yöntemiyle yapmanızı veyahut biraz para harcayarak orj.3'' yükseltme yapmanızı tavsiye ederim.ayrıca aracınız sj 413 değil bildiğimiz samurai modelidir.enjeksiyonlu tip.günlük kullanım ağırlıklı fakat arada sırada araziyede gireceğim derseniz arkaya kilit takmayın ama asıl amaç arazi derseniz kesinlik le arkaya % 100 kilit şiddetle öneriyorum.diğer konu arazi şanzımanı günlük kullanımda ve hafif offroadda size kesinlikle yetecektir.ağır offroada girecekseniz sj 410 modelin arazisini araca taktırın.lastik olarak herkese insa turbo öneriyorum.arazide mükemmel performansı var.onlar üzerinde iken neler yaptığına siz bile inanamayacaksınız.

sormak istediğiniz ve yardımcı olabileceğim her konuda beklerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR