Italya'dan vize alma ihtimali hakkinda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Faruk Ozturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,096

Faruk Ozturk

Yeni Üye
Selamlar. Bu yil icerisinde 8 gunluk bir Italya turuna katilmayi planliyorum. Yalniz vize konusunda canimi sikan bir konu var. Buraya soruyu yazmadan once gunlerce internnette dolastim ama daha once verilmis bir cevap bulamadim. Ozel bir sirkette calisiyorum ve firmada herkesin sigortasi asgari ucretten yatiyor. Bu yuzden schengen vizesine basvururken (ilk basvurum olacak) verecegim maas bordrosu asgari ucretten gozukuyor olacak. Calistigim firma 40 yila yakin zamandir faaliyet gosteren bir firma, firma ile ilgili evraklari ve 1 yildir burada calistigimi belgeleyebilirim. Buna karsilik uzerime tapu falan yok. Benim gibi maasi asgari ucretten gozukupte schengen vizesi alabilen ya da red alan varmi? Italya nispeten daha kolay verir diye okudum forumlarda. Tur firmasinin tutun satin alindigini ve otel-ucak rezervasyonlarini gosterecek olmasi biraz isleri kolaylastirabilir diye dusunuyorum. Vize reddedilirse bir daha almamin cok zor olacagindan korkuyorum. Acaba calistigim firmanin varligini, 1 yildir burada calistigimi, daha onceki geriye donuk ssk dokumlerini ve banka hesabinda para gostermem yeterli olabilir mi? Bir diger sorumda turla vizeye basvurup herhangi bir nedenle red alan var mi?
Simdiden tesekkurler.

Etiketler
Ynt: Italya'dan vize alma ihtimali hakkinda

merhaba ,

bi sikinti olmaz , zaten turla gideceginiz icin ve bordrolu calisan oldugunuz icin %99 alirsiniz korkmayin hic , hatta kusura bakmayin okurken guldum biraz bu kadar sikinti yapmaniza :smiley:
cok garanti olsun , kafaniz takilmasin istiyorsaniz , 5.000tl niz oldugu bir hesap ekstresi verirseniz , tamamen garantilemis olursunuz . Simdiden iyi gezmeler :smiley:

Rahatlattiniz beni biraz:smiley: Eger gercekten durum boyleyse cok iyi! Uzerime tapu falan olmadigi ve bordronun asgariden gozuktugu icin terddutte kaliyorum. Hesapta para gosteririm.. Buna benzer bir durumda vize alabilen varmi bilmiyorum... Cok tesekkurler ilgilendiginiz icin.

Mehmet_Can' Alıntı:
1 yıllık schengen'im var ve üzerime kayıtlı gözüken hiç birşeyim yok ayrıca hesap ekstreside vermeden aldım
Turist vizesi mi aldiniz? Bordronuzda aldiginiz gercek maas mi gozukuyor yoksa bendeki gibi asgari mi?

italyadan bir kere işsiz , 2 kerede asgari ücretli olarak vize aldım son aldığım 6 aylık

italyanın sağı solu belli olmuyor. 2500 tl ücretli 5 yıldır aynı kurumsal firmada çalışıyorum bi sürü evrak koydum araba ruhsatı 8.000 tl bakiyeli cüzdan herkese 6 aylık 1 yıllık verirken bana 3 aylık verdiler. bazılarına ilk başvuruda 2 yıllık vermişler şaşırdım. sıfır bakiyeli cüzdan ile vize alanlar da var ama bu mülteci sorunundan sonra zannetmiyorum öyle bol keseden vize olayı yok artık. herkese 1 aylık 2 aylık veriyorlarmış.

Ben italya yı ılımlı anlayışlı buluyorum hesabımda 3000 tl para vardı 1 senelik işsizlikten sonra 2 aylık yeni bir işten çalışırken başvuruda bulundum
sonuçta verdiler ama 10 günlük ve mülakata çağırdıktan sonra :smiley:
Mülakatta sordukları soruda mülakatta yeni işe başladınız neden italya ya gidiyorsunuz.Olmuştu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR