Faruk Ozturk
Yeni Üye
Selamlar. Bu yil icerisinde 8 gunluk bir Italya turuna katilmayi planliyorum. Yalniz vize konusunda canimi sikan bir konu var. Buraya soruyu yazmadan once gunlerce internnette dolastim ama daha once verilmis bir cevap bulamadim. Ozel bir sirkette calisiyorum ve firmada herkesin sigortasi asgari ucretten yatiyor. Bu yuzden schengen vizesine basvururken (ilk basvurum olacak) verecegim maas bordrosu asgari ucretten gozukuyor olacak. Calistigim firma 40 yila yakin zamandir faaliyet gosteren bir firma, firma ile ilgili evraklari ve 1 yildir burada calistigimi belgeleyebilirim. Buna karsilik uzerime tapu falan yok. Benim gibi maasi asgari ucretten gozukupte schengen vizesi alabilen ya da red alan varmi? Italya nispeten daha kolay verir diye okudum forumlarda. Tur firmasinin tutun satin alindigini ve otel-ucak rezervasyonlarini gosterecek olmasi biraz isleri kolaylastirabilir diye dusunuyorum. Vize reddedilirse bir daha almamin cok zor olacagindan korkuyorum. Acaba calistigim firmanin varligini, 1 yildir burada calistigimi, daha onceki geriye donuk ssk dokumlerini ve banka hesabinda para gostermem yeterli olabilir mi? Bir diger sorumda turla vizeye basvurup herhangi bir nedenle red alan var mi?
Simdiden tesekkurler.
Simdiden tesekkurler.