Dün akşam 8-9 yıl aradan sonra ilk defa kar yağdı hatayda . Yani tam anlamıyla yağdı ve yüksekliği max 20-25 cm e yükseldi . Bu gün sabah çıktığımda her taraf bembeyazdı bu bir akdeniz bölgesi insanı için ne kadar mutluluk verici bilemezsiniz . Neyse yapacağım ilk iş aracımın kardaki performansını denemekti . Gittim aracımın yanına . Üzerindeki karları kısmi olarak temizledim .
Bindim arabaya kontağı çevirip kızdırma ışığının sönmesni bekledikten sonra çalıştırdım . Gayet rahat çalıştı . ( Gerçi -19 -20 lerde çalıştıranlar var ama işte malum ilk defa karlar altında araba çalıştırmanın şaşkınlığı var )
Neyse 30-40 sn ısıttıktan sonra taktım geri vitese ( ön yüzü sokak başındaki bir apartmana dönüktü ) . Fazla gaz vermeden yavaş yavaş çıkartayım derken baktım patinaj yapıyor . Gazı biraz daha kıstım yavaş yavaş çıktım ufak ufak patinajlarda var tabi . Şimdi sırada arabanın burnunu hafif yukarı eğimli bir başka sokağa verip orayı tırmanmaya geldi . Daha önce başka araçların geçmiş olduğu teker izi var oraya girmek istedim ama yemedi . Uğraştım uğraştım hala yemiyor benim araç . Birz daha uğraşayım diğince yan taraftaki park hainde duran araca totosunu verdi . Arada 30-40 falan kaldı . Ben de taktım 2. vitese hafif gaz vererek totoyu düzelttim . En sonunda baktım ki bu çıkmayacak , binbir zorlukla bu sefer arkasını vererek aynı yere park ettim ve hüsranlı bir şekilde evimin yolunu tuttum .
Aracımın lastikleri sanırım kış lastiği çok iyi bilgim yok hiç merak etmedimde ama yumuşak lastik A/T yazıyor bunun da anlamını bilmiyorum :
. Ağırlık falan yoktu . Yinede bu aracın karda gidememsi beni hayal kırıklığına uğrattı . İlk karda sürüş deneyimimi gerçekleştiremedim :'(