Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Birgi'den çıkışta Ödemiş'e doğru giderken Bozdağ Kestane Şekeri fabrikası var, kesinlikle uğrayıp birkaç kilo kestane şekeri alın, emin olun yediğiniz en iyi kestane... Ödemiş'te "Hurşit Kebap" a uğrayıp mükemmel ötesi kebaplarımızı yedik...
Fatih Hocam bekleriz artık yeni vitaranla, iyi gezeriz valla... Yeni rotalar keşfediyorum zaten ben bu arada, kayıtlara geçiriyorum, ya bayramla beraber 2 haftalık bir tatil daha yapacağız ya da seneye kalacak yeni rotalar...
Devam edelim... Ödemiş'te harika kebaplarımızı yuttuktan sonra Tire üzerinde Selçuk'a doğru yola koyulduk... Önce Şirince'ye uğradık. Oldukça kötü bir hal almış köy, tamamen turizme yönelmiş, eski güzelim evlerin terkedilmiş bir görünümü vardı, sorduk hala yaşayanlar varmış ama sadece görüntü, yaşam Şirince'de bitmiş...
Şirince'den aşağı doğru Efes'e bir geçiş yaptık... Bu arada bir müzekart edinin mutlaka, bir yıl boyunca 20 tl vererek tüm müzeleri dolaşabiliyorsunuz...
Efes'te inanılmaz bir kalabalık vardı... Bir de öğlen sıcağı eklenince çekilmez bir Efes turu attık... Yediuyurlar ve Meryem Ana Kilisesi'ni de ziyaret etmeden olmaz tabi...
Oradan Didim ALtınkum'a geçtik, geçmez olaydık... Bunaltıcı bir kalabalık, sıkıcı bir deniz... Ve eğer yanlışlıkla Didim'e giderseniz 3. resimdeki otelde kalmayın (bence), bir sürü para istiyorlar ama neresine 5 yıldız vermişler bir fikrim yok...
Didim'e fazla takılmadan doğru Ölüdeniz yollarına düştük... Sonunda güzel bir yer... Biraz acemiliğimize geldiği için gezilecek görülecek yerleri dolaşamadık ama denizin, sakinliğin ve manzaranın tadını çıkardık...
Eğer Fethiye'ye giderseniz (yine bence) bu otelde kalın, Villa Beldeniz... Çoğunlukla İngiliz turistler kalıyor ama, hem eğlencesi hem yemekleri, hem misafirperverlikleri şahane, fiyatı da diğer otellere göre bedava...