İstanbul'dan Ege ve Akdeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,947
Ynt: İstanbul'dan Ege ve Akdeniz Turu

Birgi'de emeğimiz büyük bir uğrayıp evlerin son durumlarına baktık, Ulucami ye kadar çıkıp dostlarımıza selam verdik....

DSCN7608.jpg

DSCN7609.jpg

DSCN7612.jpg

DSCN7613.jpg

DSCN7615.jpg

Etiketler

Birgi'den çıkışta Ödemiş'e doğru giderken Bozdağ Kestane Şekeri fabrikası var, kesinlikle uğrayıp birkaç kilo kestane şekeri alın, emin olun yediğiniz en iyi kestane... Ödemiş'te "Hurşit Kebap" a uğrayıp mükemmel ötesi kebaplarımızı yedik...

DSCN7616.jpg

DSCN7617.jpg

11072011048.jpg

11072011046.jpg

bidahakine beraberiz kadeşim güzel yerler gezmissiniz resimlere tam net bakamıyorum vın pek cekmiyo burada istanbula geldiyimde bakıcam

kuzne' Alıntı:
bidahakine beraberiz kadeşim güzel yerler gezmissiniz resimlere tam net bakamıyorum vın pek cekmiyo burada istanbula geldiyimde bakıcam

Fatih Hocam bekleriz artık yeni vitaranla, iyi gezeriz valla... Yeni rotalar keşfediyorum zaten ben bu arada, kayıtlara geçiriyorum, ya bayramla beraber 2 haftalık bir tatil daha yapacağız ya da seneye kalacak yeni rotalar...

Devam edelim... Ödemiş'te harika kebaplarımızı yuttuktan sonra Tire üzerinde Selçuk'a doğru yola koyulduk... Önce Şirince'ye uğradık. Oldukça kötü bir hal almış köy, tamamen turizme yönelmiş, eski güzelim evlerin terkedilmiş bir görünümü vardı, sorduk hala yaşayanlar varmış ama sadece görüntü, yaşam Şirince'de bitmiş...

DSCN7627.jpg

DSCN7628.jpg

DSCN7630.jpg

DSCN7632.jpg

DSCN7633.jpg

İşte turizmci Şirince, bu sokaklarda pencereler sarkan, gözleme yapan teyzelerin, top oynayan çocukların olduğu zamanları hatırlıyorum...

DSCN7634.jpg

DSCN7635.jpg

DSCN7636.jpg

DSCN7638.jpg

DSCN7639.jpg

En azından şarapların tadı değişmemiş... Şirince'ye giderseniz meyve şaraplarını mutlaka tadın, aklınıza gelecek her meyvenin şarabı var...

DSCN7643.jpg

DSCN7644.jpg

DSCN7647.jpg

DSCN7654.jpg

Şirince'den aşağı doğru Efes'e bir geçiş yaptık... Bu arada bir müzekart edinin mutlaka, bir yıl boyunca 20 tl vererek tüm müzeleri dolaşabiliyorsunuz...

DSCN7660.jpg

DSCN7661.jpg

DSCN7665.jpg

DSCN7667.jpg

DSCN7668.jpg

Efes'te inanılmaz bir kalabalık vardı... Bir de öğlen sıcağı eklenince çekilmez bir Efes turu attık... Yediuyurlar ve Meryem Ana Kilisesi'ni de ziyaret etmeden olmaz tabi...

DSCN7670.jpg

DSCN7672.jpg

DSCN7673.jpg

DSCN7674.jpg

DSCN7675.jpg

Oradan Çeşme'ye doru yollandık...Çeşme de kalabalıktı ancak kalabalığı hiç rahatsız etmiyor... Havası ve suyuyla Çeşme'nin yeri ayrı...

P1010997.jpg

P1010998.jpg

P1020001.jpg

P1020069.jpg

P1020059.jpg

Oradan Didim ALtınkum'a geçtik, geçmez olaydık... Bunaltıcı bir kalabalık, sıkıcı bir deniz... Ve eğer yanlışlıkla Didim'e giderseniz 3. resimdeki otelde kalmayın (bence), bir sürü para istiyorlar ama neresine 5 yıldız vermişler bir fikrim yok...

DSCN7685.jpg

DSCN7686.jpg

DSCN7689.jpg

DSCN7692.jpg

DSCN7704.jpg

Didim'e fazla takılmadan doğru Ölüdeniz yollarına düştük... Sonunda güzel bir yer... Biraz acemiliğimize geldiği için gezilecek görülecek yerleri dolaşamadık ama denizin, sakinliğin ve manzaranın tadını çıkardık...

DSCN7726.jpg

DSCN7740.jpg

DSCN7743.jpg

DSCN7746.jpg

DSCN7749.jpg

Eğer Fethiye'ye giderseniz (yine bence) bu otelde kalın, Villa Beldeniz... Çoğunlukla İngiliz turistler kalıyor ama, hem eğlencesi hem yemekleri, hem misafirperverlikleri şahane, fiyatı da diğer otellere göre bedava...

DSCN7742.jpg

DSCN7760.jpg

DSCN7769.jpg

DSCN7778.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR