İstanbul'da Yaşamak İstemiyorum!... Peki ama Neresi?...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nejat ural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,605

İstanbuldan ayrılan nerede yaşar ???... yaşamalı ???

• Eski Foça

Kullanılan: 10 7.9%
  • Mordoğan

Kullanılan: 2 1.6%
  • Karaburun

Kullanılan: 5 3.9%
  • Ayvalık

Kullanılan: 28 22.0%
  • Edremit

Kullanılan: 10 7.9%
  • İmroz -Gökçeada

Kullanılan: 3 2.4%
  • Kaş

Kullanılan: 8 6.3%
  • Sapanca- Maşukiye

Kullanılan: 9 7.1%
  • Şile

Kullanılan: 4 3.1%
  • Bayramoğlu - Darıca

Kullanılan: 3 2.4%
  • İzmir ?

Kullanılan: 11 8.7%
  • Antalya

Kullanılan: 12 9.4%
  • Seferhisar

Kullanılan: 7 5.5%
  • Mudanya

Kullanılan: 2 1.6%
  • Urla

Kullanılan: 13 10.2%

• Kullanılan toplam oy
    127
Ynt: İstanbul'da Yaşamak İstemiyorum!... Peki ama Neresi?...

CİNCİN' Alıntı:
sinop, zonguldak, amasra, doğu karadeniz diyen yok mu? açıkcası İstanbuldan uzaklaştıktan sonra gördüğüm her yerde yaşamak istiyorum. Gittiğim yerlerde hemen emlakçı vitrinlerine bakarım acaba üzerine konup da yaşayabileceğimi, domatesimi kendim yetiştireceğim, meyvamı kendim toplayacağım ufak bir arazi var mıdır diye? Ama ne param yeter bunlara ne de yeterince cesaretim vardır kalabalık sürüsünden çıkmaya.

Bir de Orta anadolu, doğu anadolu, güneydoğu anadolu da diyebilsek keşke. Biz Ora'lara uzak, Ora'lar bize küskün.

Sinop benim B planım... :D

Etiketler

enverdede' Alıntı:
Mehmet bey Mayıstosböceği nick'li bülent kardeşimizin saptaması olan alıntıyı benim yorumumdan alınca ortaya bir karışıklık çıkmış.Hakverdiğiniz durum saptaması bülent kardeşimizin Haklı olan da o oluyor bu durumda.

Alıntıyı yanlış yerden yapmışım ,karışıklık için Sizden ve Bülent Bey'den özür dilerim , affınızı rica ediyorum ... :'(

Arkadaşlar Kocaeli merkez ile Çatalca arasında yaşamada nerde yaşarsan yaşa.
Ben Çanakkale'deyim balkonumda oturup Asya'dan Avrupa'yı seyrediyorum elimde ne varsa onu içerek.İstanbul gibi iki yakada çirkin beton yığını değil.Düşmanı yenip bizlere bırakanların ruhları şad olsun.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Arkadaşlar Kocaeli merkez ile Çatalca arasında yaşamada nerde yaşarsan yaşa.
Ben Çanakkale'deyim balkonumda oturup Asya'dan Avrupa'yı seyrediyorum elimde ne varsa onu içerek.İstanbul gibi iki yakada çirkin beton yığını değil.Düşmanı yenip bizlere bırakanların ruhları şad olsun.
Kalın sağlıcakla.

Ben de Çanakkale diyorum. Çanakkale'de üç yıl yaşadım, 2001 yılında ayrıldım. Ayrıldığım zamanlarda çok güzel ve sakindi, umarım fazla değişmemiştir. Şehir merkezi sakin, modern, insanlar diğer insanları rahatsız etmez, kafa dinlemek isteyenler için çok güzel bir şehir. Kontağı çevirdikten sonra hangi istikamete giderseniz gidin, on dakika sonra doğanın içinde oluyorsunuz.
Selamlar.

orsaalabanda' Alıntı:
Bu hayaller hep güneyde bir sahil kasabası olarak kurulur (buna ben de dahilim) ama son zamanlarda Sinop ile ilgili çok güzel şeyler işitiyor, görüyor ve duyuyorum. Sinop'u bir araştırmanızı öneririm. Merkezi yerlere ulaşım sorunu büyük handikap ama belki de aynı zamanda bu kadar temiz kalmasının da nedeni.

Seferihisar da Türkiye'de cittaslow üyeliğine hak kazanmış tek kasaba. Ayrıntılı bilgi için: http://www.cittaslow.net/ Belki tercih nedeni olabilir.

Diğer alternatifler için sosyal ilişki kurulabilecek kişi ya da gruplar tercih nedeni olabilir. (Oralarda var olan sevdiğiniz arkadaş ya da aile grupları gibi...)

sinopu tek geçerim cem bey ...bide şu nükleer santral yapılmasa havası doğası kusursuz...

oort cloud' Alıntı:
Alıntıyı yanlış yerden yapmışım ,karışıklık için Sizden ve Bülent Bey'den özür dilerim , affınızı rica ediyorum ... :'(

Ne demek Mehmet bey.Şimdi gördüm kusura bakmayın.Enver dede beni sever onun adınada söylediğimi farzedin :D

mayıstosböce' Alıntı:
Ne demek Mehmet bey.Şimdi gördüm kusura bakmayın.Enver dede beni sever onun adınada söylediğimi farzedin :D

Rica ederim ,bir art niyet olmadığı için belirtmek istemiştim , yeter ki gönüller bir olsun . :smiley:
Sevgi ile kalın

Konuyu dağıtığım için Nejat beyden de özür dilerim .Tekrardan toplamaya çalışarak kendimi affettireyim … :D

Terk ettiğimiz ortamdaki ,bizi etkileyen olumsuzluklardan kurtulabiliriz ama beynimizdekilerden asla …
Özgür müyüz ; hiç zannetmiyorum ;tabiatımızın ,duygularımızın ,alışkanlıklarımızın ,etrafın şartlamalarının
esiri iken nasıl '' özgür '' olabiliriz ?

Bilinç altı bir yöne ; kaçmak ,gitmek isteriz ama , gitmek yönsüzdür .
Gitmek isteriz ama bizi ilerleten istek değil attığımız adımlardır .Bu adımları atarken kendimizi özgür
bırakmayan şartları iyi değerlendirmek hatta gideceğimiz yerdeki şartları çok iyi irdelemeliyiz .

Gitmeyi düşündüğümüz yerlerdeki gerçekler asla değişmez ,değişenler de zaten gerçek değil ,
bizim bakış açımızdır .Kaybettiğimiz anda bulmuş ,bulduğumuzu hissettiğimiz anda kaybetmişizdir .
İşin maddi kısmını bir tarafa bırakırsak ,( ki çok önemli olmasına rağmen ) ,her insanın dolayısı ile her
ailenin normalleri ve ihtiyaçları farklı olduğundan aklıma ilk gelenleri sıraladım ,pek çok ilave yapabiliriz .

alışkanlıklar
beklentiler
denize yakın olma arzusu
gürültü
iklim
koku
nem
ormanlık alan
rüzgar durumu
sağlık ve hastahane ilişkisi
ulaşılabilen tatlı su
yerleşim merkezine yakınlık
yöre halkı ve yalnızlık

Büyük şehirlerden kaçıp ,başka bir büyük şehrin yakınına gitmek istiyoruz ama ortaya konan
hipotezleri de unutmamak lazım ,ne demişler '' Büyüklere yaklaştıkça tehlike artar '' ;D
Bu yaştan sonra geriye kalan ömrümüzü ortaya koyduğumuz kumarda ,yanlış numaraya oynamanın
bedeli çok ama çok ağır olur diye düşünüyorum .Tekrar tekrar düşünelim ,yaşadığımız sürece iş işten
geçmemiştir . Nasıl olsa her halikarda gideceğiz … ;D ;D ;D

Gitmek isteyenin kendisine sorması gereken en önemli soru,gittiğim mekan beni ne kadar etkileyebilir ki oralara gitmeme değsin.Sonuçta oraya giden sizsiniz,ne değiştirecek sizde o gittiğiniz yer yada neleri değiştireceğinizi düşünüyorsunuz.Beklentileriniz bence şimdi bulunduğunuz yerden kurtulmak olmalı,bu da şimdi yaşadığınız yerden hiç mutlu olmadığınız anlamına gemeli.

Nerede yaşayalım eğer çalışıyorsak bir işimiz varsa kazanıp doyduğumuz yerde, Emekliysek İstanbul hariç heryerde bazı insanları İstanbul hastalığı basar ne hikmetse gününün çoğu saatini trafikte harcamak gibi olaylar çok hoşuna gider herhalde. Bir büyüğümüz vardı emekli olduktan sonra bir gün biz dedi istemediğim halde İstanbula taşınıyoruz ama aklım burada neden o zaman istemiyorsan neden gidiyorsun dedik ne yapayım hanım namaza duruyor "beni istanbula götür" secdeye yatıyor "beni istanbula götür" diyor başka çarem kalmadı demişti. İstanbul bir hastalık yoksa karavancılığa tam ters bir şehir.
Ben şu an Tekirdağ'da yaşıyorum mahmutbey gişelerine kadar günün her saatinde 45 dakikada gidebiliyorum ama gişelerden aksaray ayrımı yine 45 dakika tutuyor ötesini siz hesaplayın.
Hastane konusu batı bölgelerde nerde olusanız olun (İstanbul hariç) ambulans adresinize en geç 10 dakikada gelir.
Eviniz İstanbulda denize yakın olsada giremezsiniz çünkü marmara'da adalar hariç girilecek pek yer yok.
Şu an yaşadığımız yerlerdeki arkadaşlarımızın dost olduğunu sanırız, en zor zamanında biraz fazla senetsiz sepetsiz borç verin görüz dostunuzu ödemediği gibi birde size selam bile vermeyecektir.
Doğada bile tedbirinizi aldığınızda doğa size zarar vermeyecektir, Hayvanlar çok fazla aç kalmadıkça size saldırmayacaktır ama bir piskopat sigarası yok diye bile size saldıracak ve zarar verecektir.
Onun için yaşam doğada, doğayı seven biz karavancılar için en güzel yaşam betonlardan uzak yaşamdır.

Yazılanları okuyorum; kendi evim fındıkzadede ama ben avcılarda kirada oturuyorum, balkonumdan gördüklerim, ve mangalım, ben istanbulda yaşamakdan memnunum, bir gün gitmek istiyorum ama memnuniyetsizlikden deyil, içimdeki gezgin ruhun beni zorlamasından olabilir sadece, istanbuldan gitmek çok güzel ama evime ve istanbula dönmekde güzel.....

EV2.jpg

oort cloud' Alıntı:
Mehmet bey,karışıklığın Bülent Kardeşimin ifade ettiği gibi,özür dilemeyi gerektirecek bir durumu olmadığını bende belirtmek isterim.Sevgi ve saygılar.

Beklentilerimizi zihnimizde hesaplayabiliyormuyuz ,gençliğimde ,Özdemir Erdoğan'nın bir şarkısındaki
''Sevmek anlaşmak değildir , nedensiz de sevilir ,bazen küçük bir an için ömür bile verilir '' sözü
beni çok etkilemişti ( gençlik işte :D ) şimdi tam aksini düşünüyorum . ;D

Gittiğimiz yeri severiz ,ama belki anlaşamayabiliriz .Daha önce ' Biraz da gülelim ' blogunda gülümseten ,
ama bir o kadar da üzerinde düşünülmesi gereken bir günlük aktarmıştım .Burada nasıl link vereceğimi bilmediğimden
belki bilmeyenler vardır diye buraya da aktarmak istedim .

Kanada'ya Taşınan Bir Antalya ’ lı nın Günlüğü

Sevgili Günlük
12 Ağustos
Kanada'daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım. Burası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem.Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
14 Ekim
Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kir gezintisi yaptım ve bir kaç geyik gördüm, çok
güzeldiler. Muhtemelen yeryüzündeki en harika hayvanlar. Burası cennet olmalı. Burayı çok seviyorum.
11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir sure sonra başlıyor. Böyle harika hayvanları öldürmeyi nasıl olurda isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar. Burayı seviyorum.
2 Aralık
Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile kaplanışını seyretmek için gece kalktım. Tıpkı kartpostal gibi . Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık, ben kazandım. Kar temizleme makinesi (belediye'nin) gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Harika bir yer. Kanada'yı seviyorum.
12 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi önümüzden geçince garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum.
19 Aralık
Dun gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinesine de Lanet olsun !
22 Aralık
Bu beyaz boktan dün gece biraz daha yağdı. Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı ve belim ağrımaya başladı. Kar temizleme makinesinin, ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinde gizlendiğini düşünüyorum. Pez....gin
25 Aralık
S....ttiğimin yılbaşısı .Yine yağdı.Eğer kar temizleme makinesini kullanan pez...ngi bir elime geçirirsem yemin ederim o p...u gebertecem.Yollardaki lanet buzları eritmek için neden daha fazla tuz kullanmadığını anlamıyorum.
27 Aralık
Allahın belası dün gece yine yağdı.Kar temizleme makinesinin en son
gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için eve hapsoldum.Hiç
bir yere gidemiyorum.Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi.25 cm karın kaç kürek edeceğini Biliyor musun ?
28 Aralık
Kuş beyinli spiker yanılmış.83cm daha yağdı. Bu gidişle karlar
yazdan önce erimez. Kar temizleme aracı kara saplandı ve hıyar oğlu
hıyar sürücü benden küreğimi ödünç istedi. Karları temizlerken tam altı
kürek kırdığımı ve sonuncusunu da onun kalın kafasında kırmaktan zevk
duyacağımı söyledim.
4 Ocak
Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim ve yiyecek aldım. Dönüşte lanet geyiğin biri arabamın önüne atladı. Arabamda yaklaşık 3000 dolarlık hasar var. Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım . Lanet yaratıklar her yerde varlar. Umarım avcılar hepsinin kökünü kurutur.
3 Mayıs
Arabayı şehirde bir tamirciye götürdüm. Yollara dökülen baş belası tuzlar yüzünden arabamın kaportası çürümüş.
10 Mayıs
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve Antalya'ya bir daha ayrılmamak üzere
yerleştim. S...im Kanada'yı da ,karı da, geyikleri de ... ;D ;D ;D

yazılanları merakla okudum ve sanırım birçoğumuz şunu unutuyoruz.İSTANBUL hastalıktır bağımlılıktır ve sayamayacağınız kadar özelliği vardır kendine çeken ve boşuna da dünyanın merkezi olmamıştır.dönüş yine istanbula ve haddim olmayarak da olsa bunca yazılandan sonra nejat beye tavsiyem edirne keşana bağlı mecidiye köyü diyorum.hem denize yakın(beş dakika) hem ormana yakın(beş dakika) hem istanbula yakın(3 saat) görmeden karar vermeyin derim.dostlukmu?görmeye gidin ve yolda kaldık deyin tüm kapılar açılacaktır emin olun.sağlıcakla kalın :D

oort cloud' Alıntı:
Kanada'ya Taşınan Bir Antalya ’ lı nın Günlüğü

Sevgili Günlük
12 Ağustos
Kanada'daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım. Burası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem.Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
14 Ekim
Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kir gezintisi yaptım ve bir kaç geyik gördüm, çok
güzeldiler. Muhtemelen yeryüzündeki en harika hayvanlar. Burası cennet olmalı. Burayı çok seviyorum.
11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir sure sonra başlıyor. Böyle harika hayvanları öldürmeyi nasıl olurda isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar. Burayı seviyorum.
2 Aralık
Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile kaplanışını seyretmek için gece kalktım. Tıpkı kartpostal gibi . Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık, ben kazandım. Kar temizleme makinesi (belediye'nin) gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Harika bir yer. Kanada'yı seviyorum.
12 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi önümüzden geçince garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum.
19 Aralık
Dun gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinesine de Lanet olsun !
22 Aralık
Bu beyaz boktan dün gece biraz daha yağdı. Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı ve belim ağrımaya başladı. Kar temizleme makinesinin, ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinde gizlendiğini düşünüyorum. Pez....gin
25 Aralık
S....ttiğimin yılbaşısı .Yine yağdı.Eğer kar temizleme makinesini kullanan pez...ngi bir elime geçirirsem yemin ederim o p...u gebertecem.Yollardaki lanet buzları eritmek için neden daha fazla tuz kullanmadığını anlamıyorum.
27 Aralık
Allahın belası dün gece yine yağdı.Kar temizleme makinesinin en son
gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için eve hapsoldum.Hiç
bir yere gidemiyorum.Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi.25 cm karın kaç kürek edeceğini Biliyor musun ?
28 Aralık
Kuş beyinli spiker yanılmış.83cm daha yağdı. Bu gidişle karlar
yazdan önce erimez. Kar temizleme aracı kara saplandı ve hıyar oğlu
hıyar sürücü benden küreğimi ödünç istedi. Karları temizlerken tam altı
kürek kırdığımı ve sonuncusunu da onun kalın kafasında kırmaktan zevk
duyacağımı söyledim.
4 Ocak
Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim ve yiyecek aldım. Dönüşte lanet geyiğin biri arabamın önüne atladı. Arabamda yaklaşık 3000 dolarlık hasar var. Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım . Lanet yaratıklar her yerde varlar. Umarım avcılar hepsinin kökünü kurutur.
3 Mayıs
Arabayı şehirde bir tamirciye götürdüm. Yollara dökülen baş belası tuzlar yüzünden arabamın kaportası çürümüş.
10 Mayıs
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve Antalya'ya bir daha ayrılmamak üzere
yerleştim. S...im Kanada'yı da ,karı da, geyikleri de ... ;D ;D ;D

Çok güzel. ;D ;D ;D ;D. Teşekkürler.

kisaca butun yazilara goz attiktan sonra ,yasadigim yer izmit civari ile ilgili bir seyler paylasayim istedim,
oncelikle sadece emeklilik yapacagim,baska bir sey istemiyorum dediginizde arkadaslar cok guzel tavsiyelerde bulunmus,ozellikle karadeniz kiyilari ,ege kiyilari,fethiye hepsi doga harikasi yerler,
fakat cocugun okulu,saglik hizmetleri,sehre yakin ve Istanbul a da yakin olmakki ,istanbulsuz bir yasam cok zor,gunun birinde kesinlikle istanbulda yapilmasi gereken bir sey oluyor,
bu sebeplerden Izmit civarinin,izmit demiyorum,iyi bir alternatif oldugunu dusunuyorum,eskiden Bursa da ayni derece de sevdigim bir sehirdi,birbirine yakin ozellikleri var,
Izmit sanayi sehri olmasi yaninda ,kucuk sehir olma ozelligini devam ettiriyor,civarinda bircok koy mevcut,bunlarin en uzagi yarim saatlik mesafede,bu bolgelerde cok sayida villa tipi siteler yapildi yapiliyor,koylulerle ici ice olmak zorunda degilsiniz yani,bence olmanin da mahsuru yok,masukiye de neden sikinti olmus anlamadim,cunki masukiye de bugun belkide cogunluk disaridan gelenlerdir,
kisin kartepesi ,yazin kandira sahilleri,ormani,korfez i olan nadir yerlerden dir,nispeten ucuz yasanabilecek,egitim ve saglik hizmetleri acisindan son yillarda buyuk ilerleme kaydetmis,
istanbuldaki bir daire fiyatina isterseniz sehrin disinda birkac donum icine bir ev yapilir,bahce yapilir vs

selamlar saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.