Ynt: İstanbul- Doğubayazıt- İstanbul II(Ocak 2012)
Konaklama tavsiyeleri:
-Sivas Gürün’de görülmesi gereken çok güzel doğal güzellikleri var. Kalacak yer konusunda her sorununuzu halledecek Murat Çakıcı kardeşim var. Petrol Ofisi bayisinde bulabilirsiniz.
- Harput, Elâzığ’ın hemen üstünde. Müthiş manzarası, çok önemli tarihsel özellikleri var. Yaz aylarında biraz kalabalık olur herhalde ama geniş alanlar var, her köşesinde emniyetle kalabilirsiniz. Balak Gazi tesislerini tavsiye ederim.
-Tatvan’da göl kenarında Öğretmen evi var. Binanın arkasında otoparkı var. Biz orada kaldık. Aslında devlet memurlarına hizmet veriyorlar ancak ben sorduğumda “ misafir gelirseniz her türlü yardımcı oluruz” dediler. Yaz aylarında biraz kalabalık oluyormuş.
-Ahlat’ı şiddetle tavsiye ediyorum. Gezmekten araştırmaya vaktim kalmadı. Yol kenarında fark ettiğim bir iki işletme ve Üç yıldızlı bir tane otel var. En kötü ihtimal otoparkları kullanılabilir. Kesinlikle yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Ahlat’ın taşı ve bastonu meşhur.
-Doğubayazıt’ta İshak Paşa Sarayı yolu üzerinde birkaç tane kamping gördüm. Kış nedeni ile hepsi kapalıydı. Yaz ayları açıktır kullanılabilir.
- Iğdır’da siteden Tarık Yılmaz var. Ararsanız bütün samimiyetiyle her sorununuzu çözer. Önceden arayın,tok gitmeyin, yemek hazırlığı için ona zaman bırakın, benim gibi fırça yemeyin.
- Şavşat’ın biraz üstünde Sahara milli park alanı var. Orman içi muhteşem güzellikte bir yer.
- Yusufeli turistik bir bölge, güvenlik sıkıntısı olmada her köşesinde kalabilirsiniz. Baraj inşaatları nedeniyle yolları zaman zaman kapatılıyor, kapatıldığında en az 1 saat beklersiniz.
-Erzurum’da Palandökendeki otellerin otoparkları kullanılabilir.
-Sivas’ta gene siteden Hüseyin Demiral var. Bütün misafirperverliği ile size yardımcı olacaktır.
Yukarıda bahsettiğim yerlerin hiç birisi düzenlenmiş kamp alanı değildir. Konaklama için tavsiyedir. İhtiyaçlarınız önceden temin etmekte yarar var. :