Zaman bulamadım şimdi yazabiliyorum
Sabah İshak paşa sarayının tam yanına yanaştım masamızı kurduk güzel bir kahvaltı yaptık
Saray 9 20 geçe ziyarete açıldı
Saray ilk girişte geniş bir avlu karşımıza çıkıyor sağ tarafında bir çeşme var süt çeşmesi deniyor süt akıyormuş büyük salonlar var burası muhafız ve askerlerin yeri imiş
İki odadan sonra yer altına giden zindan girişi
Sonra ikinci bir kapıdan geçince büyük bir avlu daha karşınıza çıkıyor bu avluda üç kapı var biri hizmetlerin yeri biri selamlık(erkek ler için) biri haremlik (padişahın eşi çocukları bayan misafirler)
Selamlık ta karaların alındığı salon, odalar camii var
Teras ında çıkma sütunlar da üstten alta doğru kartal,aslan,insan figürleri vardı
Cami üç kısımdan oluşuyor
1. İlk gelenler
2. Sonradan gelenler
3. Üst te kimse göremiyor hakemden gidilebilen yer bayanlar cemaat le namaz kılabilsin diye
Cami. De küçük bir kapı haremlik alana geçirebilmesi için
Haremlik te salon
Çok sayıda odalar
Hamam
Küvet _mini havuz
Günümüze kadar gelen tek tuvalet
Hizmetli kısımda
Odalar
Mutfak
Kiler
Saray alttan ısıtmalı yapılmış
Tuvalet nerdeyse modern alaturka tuvalet gibi gider kanalizasyona bağlanmış su sistemi
O zamanın çok ilerisinde yapılmış bir eser
Saray muze karta ücretsiz
Tepede market wc yok
Sabah İshak paşa sarayının tam yanına yanaştım masamızı kurduk güzel bir kahvaltı yaptık
Saray 9 20 geçe ziyarete açıldı
Saray ilk girişte geniş bir avlu karşımıza çıkıyor sağ tarafında bir çeşme var süt çeşmesi deniyor süt akıyormuş büyük salonlar var burası muhafız ve askerlerin yeri imiş
İki odadan sonra yer altına giden zindan girişi
Sonra ikinci bir kapıdan geçince büyük bir avlu daha karşınıza çıkıyor bu avluda üç kapı var biri hizmetlerin yeri biri selamlık(erkek ler için) biri haremlik (padişahın eşi çocukları bayan misafirler)
Selamlık ta karaların alındığı salon, odalar camii var
Teras ında çıkma sütunlar da üstten alta doğru kartal,aslan,insan figürleri vardı
Cami üç kısımdan oluşuyor
1. İlk gelenler
2. Sonradan gelenler
3. Üst te kimse göremiyor hakemden gidilebilen yer bayanlar cemaat le namaz kılabilsin diye
Cami. De küçük bir kapı haremlik alana geçirebilmesi için
Haremlik te salon
Çok sayıda odalar
Hamam
Küvet _mini havuz
Günümüze kadar gelen tek tuvalet
Hizmetli kısımda
Odalar
Mutfak
Kiler
Saray alttan ısıtmalı yapılmış
Tuvalet nerdeyse modern alaturka tuvalet gibi gider kanalizasyona bağlanmış su sistemi
O zamanın çok ilerisinde yapılmış bir eser
Saray muze karta ücretsiz
Tepede market wc yok