İSPARK Bunu Nasıl Yapabiliyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coming_soon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,065

coming_soon

Ana Kamp
Yer
istanbul
Merhabalar,
Az önce gelen bir maille İspark'ın bir kara liste oluşturduğunu öğrendim. En azından 4-5 araç plakası girdim ve hemen hepsine İSPARK'ın keyfine göre ceza uyguladığını gördüm.

Daha önce forumda buna ilişkin bir konu açıldı mı araştıramadan sinir küpüne dönmüş bir şekilde sizleri de bilgilendirmek istedim ve sizlere de soruyorum.

İSPARK'ın Polis gibi böyle plakalara borç-ceza yazmaya hakkı var mıdır? Bu ödemelerin yapılmadığını nasıl ispat edecekler? Biz bu haksızlığa karşı kendimizi nasıl savunacağız? Sadece bir aracımıza 22 Lira borç yazıyor, ben nereden bileyim oradaki görevlinin kafasından plaka uydurmadığını? Madem öyle ben parkettim bu adamların görevi benden para almak değil mi, neden işlerini zamanında takip edip, ben oradayken ödemeyi sormuyorlar. Bu nasıl bir düzendir, nasıl bir kurumdur, nasıl bir beleşe para kazanma yöntemidir.

Bence bu çok büyük bir haksizlık.

http://www.ispark.com.tr/List/

Bu linkten siz de aracınıza ait borçlanma yapılmış mı, yapılmamış mı kontrol edebilirsiniz.

Bu arada konu başlığını yanlış yerde açmış olabilirim, moderatör arkadaşlar igili alana taşırlar sanırım, teşekkürler.

Etiketler
Ynt: İSPARK Bunu Nasıl Yapabiliyor?

Merhaba,

Şimdi sizin mesajınız üzerine bende baktım bizim araçda da borç gözüküyor ki Ankara'da oturuyoruz ve o araçla İstanbul'a bir kere gittik ve gittiğimiz her yerde park paralarını ödedik. Bu nasıl saçma bişey bende anlamadım, bu yanlışlığın kesinlikle yetkililere bildirilip düzeltilmesi lazım...Böyle önemli bir konuya değindiğiniz için teşekkürler...

Cenk

Bir şey değil beyefendi, ama Ankara'da oturan birine bile borç yazıyorlarsa gerçekten hukuksuz bir durum var ortada.

Yapabileceğimiz birşey de yoktur büyük ihtimalle, çünkü verdiğim linkte ödenmemesi halinde "yasal işlem" uygulanacağını yazmışlar. Ben şahsen aynı siteden bir şikayet maili yazdım ama koyun gibi bir millet olduğumuzdan sesimizi çıkarmayıp daha fazlasını da öderiz gibi duruyor.

Saygılarımla.

Ekonomik kriz nedeniyle "devletluler" sanırım bütçe açığını nasıl kapatacaklarını şaşırdılar. Kriz teğet geçtiği için ülkemizi(!) artık nereden ne koparabilirlerse...

Once olusturduklari dumansiz hava sahasini parali ruhsatla delecekler,sonrada bu sekilde bilinmeyen borclar cikacak. Bu durum sadece aracim yok ama banada ceza yazmislarmidir ! diye ti'ye alinacak kadar trajikomik.

evet durum gercekten bu bende 35 tl park cezası cıktı telefonla arayacağım şimdi bakalım ne olacak

Öncelikle bunlar birer Trafik cezası değil. Bu sizin aracınızın İspark'ın park ücreti aldığı yerlerdeki bırakma parasıdır. Bu da nasıl olurmuş? Siz aracınızı bırakıyorsunuz, görevli geliyor. Sizden diyelim ki park parasını alıyor. Sonra İspark görevlisinin çalışma saati doldu. Bu durumda sizden para da alamayacak. Ancak sizin aracınız orada ! Bu durumda ellerinde bulunan sayaçlarda sizin bilgileriniz var. Aracı kaçta getirdiğiniz, kaç para ödediğiniz gibi. Sonra görevli giderken arada kalan tutarı ne yapıyor? Sizin aracınıza dahası plakanıza park ücreti olarak yazıyor. Sonra bu tutarlar ruhsatlarda kayıtlı adreslere bildiriliyor. Eğer ödemezseniz yasal yollarla(Haciz gibi !) alırız yazısı geliyor. Ödemediniz mi? Böyle de oluyor. Bir gün kapınıza haciz görevlileri geliyor. Çalıştığım işyerinde 5-6 araca yaklaşık 300 TL gibi bir tutar çıktı. İşin 2 kötü yanı var. Birincisi tutarlar o denli küçük ki yapacağınız itiraz ya da yasal başvuru buna değmiyor. İkincisi belki de bir yanlışlık sonucu plaka yanlış yazılıyor. İsparkı arıyorsunuz, durumu anlatıyorsunuz. Buna göre ücret iptal edilme olasılığı oluyor. Ancak ne olursa olsun, tümüyle ben senin cebindeki paraya göz diktim, alacağım düşüncesi ! Bu ülkeyi öyle bir duruma getirdiler ki akaryakıtta vergi kazığı, doğalgazda döviz kazığı, elektrikte fiyat ayarlaması saçmalaması, araç satışlarında ötv hortumlaması (Özür dileyerek !), kredi kartlarında kart ücreti soygunu, kredilerde dosya parası, ev telefonlarında sabit ücret kakışlaması, sağlıkta katılım payının %70'e çıkması gibi sıralama gittikçe uzuyor. Bu toplumu soyan soyana. Bugüne dek hiç toplum yararına bir indirim görmedik. Toplumdan da ses çıkmıyor. Oh ne ala ! Allah sonumuzu iyi etsin ! Sonra diyorlarki bankalarımız şöyle güçlü, böyle iyi, kriz teğet geçti. E doğaldır, bunca kişiyi ben de soysam bende sıkıntıda olmam. Nasıl olur bilmiyorum, ancak esen kalın !

Selçuk Dönmez

selamlar,
verdıgınız lınke gırınce benım aracıma da 5 tl park kesılmıs ? nasıl bır soygun bu :mad: :mad: :mad: ::smiley:

Tekrar merhaba, bu konuyu açtığım gün İSPARK'a da bir maille bu haksızlıktan şikayetçi olmuştum.
Bugün gelen maili sizlerle de paylaşmak istedim. Sonuçta sorularıma yanıt vermemişler aşağıda görebileceğiniz gibi.
Eğer bu konuda şikayetiniz varsa i.ozdemir@ispark.com.tr e-posta adresine gönderebilirsiniz.

Saygılarımla.

Başvuru : Sayın İSPARK Yetkilileri, Gerçekten sizlere çok içten teşekkürlerimi sunarım. Park etmediğimiz yere park ettik gösterip bir de buna yasa maddesi ekleyip beni haksız yere borçlandırdığınız için. Eldeki yüksek teknoloji aletlerinizde yalan makinanız var mı? Nasıl ispat edeceksiniz görevlinin "namusluca" o plakayı oraya yazdığını. Ben nasıl ispat edeceğim o saatte orada olmadığımı? Madem o kadar teknolojiksiniz bir de fotograf makinası asın adamlarınızın boynuna ben orada park etmiş miyim, etmemiş miyim görelim. Parasını aldığınız vatandaşa bu samimyeti gösterir misiniz? Ne o değnekçileri temizlediniz!
Sonuç : Sn; Umut HACIOĞLU Sn; Mine KAYIKÇI Öncelikle ilginiz için kurumumuz adına teşekkür ederiz. Kurumumuz el terminali sistemini aktive ettiği tarihten itibaren parklanmalarınız sistem tarafından kayıt altına alınmaktadır. El terminallerini aktif olarak kullanan her personel açık ve gizli denetim görevlilerimiz tarafından iş disiplini, görev yeri ihlali ve benzeri konularda rutin olarak denetlenmektedir. Ayrıca, personellerimizin el terminali aracılığıyla girmiş olduğu veriler anında date base sistemine (Bilgi teknolojileri sistemi) kaydolmaktadır ve yine bu veriler ana merkezden denetlenmektedir. Bu anlamda yapılan işlemler personel insiyatifinden çıkarılmış olup, kent genelinde standart bir uygulamaya geçilmiştir. El terminali sisteminin aktive edilmesi araçlarını İspark güvencesi altına bırakan vatandaşlarımız için şu şekilde bir kolaylık sağlamaktadır. Uygulama alanlarımızda oluşabilecek hasar ve kayıplarınız date base’ imiz kontrol edilerek, takip edilebilecektir. Kamuya açık olan otoparklarımızı kullanıp herhangi bir sebepten dolayı ücret ödemeyen vatandaşlarımız parklanma bedellerini www.ispark.com.tr adresinden borç sorgulama linkine tıklayarak öğrenebilirler. Ancak, güvenlik ilkesi sebebi ile internet ya da telefon yolu ile parklanma detayları bildirememektedir. Aşağıda belirtmiş olduğumuz ödeme noktalarından Pazar günü hariç 6 gün 18.00’ a kadar ruhsatınızı ibraz ederek parklanma detaylarınızı (Gün, Saat, Dakika bazında) öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte, 50 TL’ye kadar olan parklanma bedellerinizi saha personellerimize ödeyebilir, yine el terminali kullanan saha personellerimizden parklanma detaylarınızı öğrenebilirsiniz. Borç sorgulamada öğrenmiş olduğunuz tutar ceza değil, parklanmanızın tam karşılığı olan tutardır ve bu bedelin içinde herhangi bir gecikme faizi de bulunmamaktadır. 31 Aralığa kadar ödemelerinizi size belirtmiş olduğumuz noktalardan ve internet sitesinden dilerseniz kredi kartına (World, Axess ve Bonus ) 8 taksitle ödeyebilir yada banka yoluyla havale yapabilirsiniz. Parklanma detaylarınızı gördükten sonra ücret konusundaki itirazınızı yine bu ödeme noktalarından dilekçe yolu ile yapabilirsiniz. Ödeme noktaları ve adresleri aşağıdaki tabloda sunulmuştur. İLETİŞİM ve ÖDEME NOKTALARI ADRESİ BOSTANCI AÇIK (BOSTANCI/KADIKÖY) BOSTANCI MAHALLESİ BAĞDAT CADDESİ BOSTANCI İSKELESİ YANI ALANI KADIKÖY EMİNÖNÜ AÇIK (EMİNÖNÜ) RÜSTEMPAŞA MAH. İTÜ YANI / ZİNDANHAN - EMİNÖNÜ BALMUMCU KATLI (MECİDİYEKÖY/ŞİŞLİ) YILDIZ POSTA CADDESİ DEDEMAN OTELİ KARSISI YER ALTI KATLI OTOPARKI ZEYTİNBURNU KATLI (ZEYTİNBURNU) 58. BULVAR KARSISI KAYMAKAMLIK YANI ZEYTİNBURNU GEDİKPAŞA KATLI (FATİH) SARAÇİSHAK MAHALLESİ UYSAL SK. NO:1 BEYAZIT/FATİH KADIKÖY AÇIK (İSKİ ARITMA ÖNÜ) KADIKÖY İSKİ YANI AÇIK OTOPARKI/KADIKÖY BAYRAMPAŞA SEBZE VE MEYVE HALI BAYRAMPAŞA SEBZE VE MEYVE HALI/BAYRAMPAŞA

İyi Çalışmalar Dileriz
İstanbul Otopark İşletmeleri A.Ş.
0(212) 274 20 20

http://www.ispark.com.tr/
info@ispark.com.tr

Bu konuda yazılacak çok şey ama yollar caddeler neden ve niye yapılmış araçların rahatça hareket edip bir yerden bir yere hareketi için ayrıca bu yolların yapımı için avuç dolusu vergi öderiz araç taşit pulları vs. vs. ozaman benim paramla yaptığın yolları otopark olarak kullanamazsın üstüne üslük benden park parası alamzsın burası park değildir.araçlar için yapılmış yol ve yollar belediye otoparklar yapabılır oraya park edersem benden park parası alabilir gerisi deli dumrul vergisidir belediye meclisinden karar almalıdır.daha önce park yasak olan yerleri belediye yasal dayanağı olmadan (meclis kararı )park olarak tahsis edemez park edenlere ceza yazamaz zaten böyle bir yetkisi yoktur.Bu işi vermişler taşeron firmaya milletinde sesi çıkmıyor.aracı olan herkes itiraz etmeli

Selamlar bu konuda bende şikayetçiyim fakat benim şikayetim farklı.... :p
Bir sabah 06.00 da boğaza olta atıp balık tutmak için erkenden gittim...Saat 08.30 gösterince aracımın sileceğini kaldırıp bu araç kimin diye sorması ile modern deynekçi ile tanıştım... :smiley:
Çok kalacakmısın diye sordu yok dedim 15-20 dk içinde çıkacağımı söyledim..Deynekçi bana dönüp eeeeee o zaman şurda duran beyaz kovayı görüyormusun gelip geçerken içine balık bırak dedi ne kovası olduğunu sordum "KÖY SANDIĞI" olduğunu söyledi...Bu arada 5 tl yi verince köy sandığı boş kaldı....

benim bildiğim böyle bir ceza kesilebilmesi için aracın fotoğrafı çekilerek tespit delillendirilmelidir. biliyorsunuz bir ara gönüllü trafik müfettişlerinin kestirdiği cezalar vardı. mahkeme bu cezaların haklılığının ispatlanamayacağı gerekçesiyle bu cezaları iptal etmişti. hatta bu yüzden eds denilen sistemle tanıştık. eds ve hatta ogs geçişlerinde bile aracın fotoğrafı çekiliyorki mahkeme de ispatlansın. aslında sitede bir avukat arkadaşımız varsa bu konunun üstüne gitmeli... koyun gibi ödememeliyiz. madem daha demokrat bi ülke olucaz. o zaman devlet de vatandaşına hesap verecek...

Ynt: İSPARK Bunu Nasıl Yapabiliyor?/ Yeni köprü ve otoyol zamları

Evet, gerçekten de konuyu okuyan avukat bir arkadaş varsa bizi aydınlatmasını dilerim. Çünkü 31 Aralık son tarih diye yazmış ilgili! kişi. Yani ona göre ödeyelim fde bir de üstüne faiz bindirmesinler iyice. Gerçi ben fotografla ispatlamadıkları sürece ödeme yapmayacağım, inadım inat.

Bir başka konu ise az önce Miiliyet'ten okuduğum bir haber. Bu linkte anlatıldığına göre köprülere, otoyollara yeni zamlar gündemde. Buna göre 4X4 kullanan "zengin"lerden geçiş ücreti olarak 3.25 yerine 5 tl alınacakmış. Amacım kesinlikle kışkırtıcılık, provakatörlük, ya da Ankara AŞTİ otogarında anons edildiği gibi "çığırtkanlık" yapmak değil, ama neler oluyor, bu ücretleri bize nasıl ödettiriyorlar, kimse neden sesini çıkarmıyor bilemiyorum. Bu kadar kolay mı halkı söğüşlemek. Neyse çok konuşmayıp haberin linkini verip ayrılayım.

Herkese iyi günler...

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=3&ArticleID=1176674&PAGE=1

fft16_mf463515.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR