İSPARK Bunu Nasıl Yapabiliyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coming_soon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,068
Ynt: İSPARK Bunu Nasıl Yapabiliyor?

bu konuyu facebook gibi paylaşım sitelerine taşımak lazım o zaman ses getirir.konuyu doğru yere açmışınız taşınmasına gerek yok sanırım.

Etiketler

Tekrar Merhaba ;

Bir süredir İSPARK'ın bu uygulamasıyla uğraşmaktayım ( kimi zaman işi gücü bırakıp ). En son İSPARK yetkilisi İ. Özdemir'le yaptığım yazışmaları sizlerle paylaşmıştım. Bundan sonra aşağıda okuyacağınız beyefendiyle tekrar bir yazışma oldu aramızda.

Geri dönüşünüz için teşekkürler ama benim sorduğum soruya cevap vermemişsiniz.

Ben bizzat İspark çalışanlarına da sordum bunu. Dedim ki hadi sen kötü niyetlisin diyelim ki, kendi kafanda oraya plaka yazmanı engelleyecek bir sistem var mı? Bu soruyu size de soruyorum. Kişinin niyeti önemli burada. Ben park ettiysem ve ben bunu ödememişsem bunu görsel olarak ispatlamanız gerekmektedir.

Yoksa ben bende alayım bir makina ( data base ) ben de yazarım oraya plakaları. Ben ödemem gereken tutar için "görsel" kanıt istiyorum, ya da bana borcu yazan görevli göstersin kanıtını.

Teşekkürler..

İhsan Beyin 6 gün sonra gelen cevabı :

Öncelikle ilginizden dolayı kurumumuz adına teşekkür ederiz.

İSPARK, 2008 yılından itibaren el terminali sistemine geçerek vatandaşların yaptığı ödemeleri kendi datasında kayıt altına almaya başlamıştır. Bu sistem ödeme yapmayan vatandaşların parklanma bilgilerini de kaydetmektedir. Personelin inisiyatif kullanmasını büyük ölçüde engelleyen bu sisteme ilave olarak kurumumuzun gizli ve açık denetmenleri sahayı sürekli olarak gözetim altında tutmaktadır. Bunun yanı sıra sizin gibi duyarlı vatandaşlarımızdan gelen başvurular ivedilikle denetim ekibine bildirilip bahse konu olan bölge gözlem altına alınmaktadır.

Sistemde meydana gelebilecek aksaklıklar vatandaşların bize yaptığı itirazlar çerçevesinde değerlendirilerek çıkacak sonuç neticesinde düzenlenmektedir. Otoparklarımızda yaşadığınız her hangi bir sorunu anında 0212 274 20 20 nolu Hizmet Hattına bildirebilirsiniz, bu sayede duruma hemen müdahale ederek sorunun çözümü tarafımızca sağlanacaktır. El terminalleri fotoğraf çekebilme özelliğine sahiptir. Aracınız ile ilgili görseller mevcut ise kurumumuzun İşletmeler Müdürlüğü’ne resmi yazı ile başvurarak talepte bulunabilirsiniz. Size olumlu yada olumsuz bir dönüş yapılacaktır. 0216 632 20 50 nolu telefondan işletmeler müdürlüğüne ulaşabilirsiniz.

Bu yazışmların sonucunda ben metinde geçen telefon numarasını aradım, adamlar daha kurumlarının telefon numaralrını dahi bilmediklerinden silah satan bir yeri rahatsız etmiş oldum. Doğru numarayı sizin için yazayım : 0216 631 4515.

Burada da telefonda çok kibar! konuşan bir beyefendi faks çekmemi istedi. Faks numarası : 0216 630 6037.

Ben faksımı çektim bekliyorum, olumlu ve büyük ihtimalle de olumsuz cevap aldığımda sizlerle paylaşacağım.

Şikayette bulunacak değerli arkadaşlar bu işlemleri takip edebilirler.

Sabır gösterip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla...

bende de 5lira borç çıktı ki ispark'ın görevlilerinin bazılarını ve zorunlu olarak kullanmak zorunda olduğum yerlerdekilerini hiç sevmiyorum. adam 10 15dk erken yazıyor giriş saatini, bitmesine 2-3dk varken yeni saat parası istiyor falan.
istanbul'da ne kadar gizli saklı park yeri varsa hepsini ele geçirmişler resmen..
sizin şu yazışmanın neticesine göre bende saldırıya geçeceğim bakalım fotoğraf var mı ellerinde. birde ben o el terminallerini gördüm ama foto çektiğini sanmıyorum.

banada park ücreti çıktı müşteri hizmetlerini aradım tekrar tekrar sordum kesinlikle faiz uygulaması yoktur dediler. katlanıyor olamaz epeydir borcum var hala aynı. taraf değilim ama yanlış bilgi olmasın diye yazıyorum. birde ödemeden kaçan çok arkadaşım oluyordu bende ödemedim:smiley: ama yakalamışlar , eskiden değnekçilerle çok sorunum olduğu için aslında ispark'tan memnunum en azından param devlete gitsin!!! İstanbul un isparktan önceki halini unutmak haksızlık olur! :mad: :mad:

coming_soon' Alıntı:
... personellerimizin el terminali aracılığıyla girmiş olduğu veriler anında date base sistemine (Bilgi teknolojileri sistemi) kaydolmaktadır ve yine bu veriler ana merkezden denetlenmektedir. ....

İSPARK'ın kullanıdığı "date base sistemi (Bilgi teknolojileri sistemi)" gerçekten mükemmelmiş ;D Öncelikle "database" (veritabanı) olarak düzelteyim, "date base" (gün tabanı) değil yani ;D Ardından veritabanının bir bilgi teknoloji (BT) sistemi olmadığını, her hangi bir BT sisteminin sadece veri kaydını tutan sistemi olduğunu kısaca belirteyim.

Gelelim esas konuya, İSPARK yetkililerinin cevap ver(e)mediği soruya: "Görevlinin, kasıtlı veya sevhen, hatalı giriş yapmasını engelleyen , denetleyen bir kontrol mekanizması var mı?" Cevabı ben vereyim; yok. Mevcut BT sistemleri ile olamaz da. BT sistemlerinde otomatik araç tanıma sistemi, plakanın özel okuyucular ile tespiti, RFID teknolojisi ile araç tanıması vb.. kullanılmıyor. El terminaline yapılan giriş "manuel" bir işlem ve kullanıcı ı hatasına açık. Yani İSPARK bir aracın hangi gün ve saatte nerede parklama yaptığını İSPAT EDEMEZ, sadece kendi veri tabanında, görevlinin doğru giriş yaptığı varsayımı üzerine, bir kayıt oluşturur. Şahsi fikrim bu kayıtların hukuken bir delil oluşturmayacağı yönünde. Eğer ortada imzalı bir belge veya resimli bir belge yok ise böyle bir borcun oluştuğuna dair bir dayanak da yoktur. Hodri meydan, icraya versinler alabiliyorlarsa da alsınlar.

İSPARK'la bugün ;

Bugün bana verilen numarayı tekrar aradım saat 11:00'de arkadaşlar öğle yemeğine çıktıkları için saat 14:00'e kadar yemek molasının bitmesini bekledim. Tahminen öğle yemeklerinde kuzu filan çeviriyorlar, bu kadar uzun sürmez çünkü.

Neyse, beni yine oradan oraya yönlendirdiler ve sonunda kibar biriyle konuşabildim. 0212 274 2020, terminal bölümü. Derdimi anlattım, görüntüleri görmeden ödeme yapmam dedim, çalışan da bana görüntülere hukuki yollarla ulaşabileceğini söyleyince şalter attı tabi. Polis bile EDS cezalarının görüntüsünü kağıda basıp gönderiyor temalı bir tartışma yaşadık. Ödeyeceğiniz cezanın faizi yok diyerek teselli etmeye çalıştı beni görevli ama başaramadı. Kurumsal bir yapı oldukları için böyle bir karar alınmıştır dedi, ben de bağır çağır ( Türkiye'de işini halledebilmenin en kesin yolu maalesef) derdimi anlatabildim! Gerekli inceleme yapılıp size dönülecek dendi, ben de bana görüntüsüz dönüş yapmayın dedim. Bekletecekler. Bu arada çok sevdiğim bir İSPARK park görevlisini telefonla arayıp elindeki cihazda görüntü alacak bir sistem var mı dedim, yok, o ne ki dedi, onun yalancısıyım. Ve sayın nkurtkaya'nn da değindiği konuyu vurguladım, bu sanuçta kullanan kişinin hatasına açık bir sistem dedim.

Bekleyip, göreceğiz, bakalım ne olacak. Ya benim arabayı bir gün park ettiğim bir yerde parçalanmış olarak bulucam, ya da bu işten haklı olarak cezasız çıkıcam.

İyi günler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.