Iskandinavya 2011 Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 257
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 113,081
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Yıllar önce Şirin ailesinin yaptığı geziyi okuyunca İskandinavya virüsünü kapmıştık. 3-4 haftalık zaman bulunca gideriz diye yıllar geçti. Kısa mısa bu sene yapalım dedik ve 3 günü Almanya'da olmak üzere 15 günlük hızlı turumuzu dün bitirdik. Kısaca Isveç üzerinden Narvik'e ulaşıp, Norveç üzerinden geri döndük. Kutup dairesinin Kuzeyi sanki başka bir dünya gibiydi. Bizi en etkileyen yol Andalsnes'den Voss'a giderken geçtiğimiz Trollstigen geçidi oldu. Feribotlar, paralı yollar, şehirlerde kalınacak yerler , mobil polisler ve diğer ayrıntıları daha sonra yazarım.
 

Etiketler
Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz


Hoşgeldiniz!..
12 gün bence çok az; sanırım zamanınız çok kısıtlıydı. Neyse, bir daha gittiğinizde, acısını çıkartırsınız. Deneyimlerinizi, fotoğraflar eşliğinde bekliyoruz.. Gerçekten bu İskandinav Yarımadası, giderek daha çok kişinin ilgisini çekmeye başladı.

Cavid Sezen
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

mangal ocak yeri harika bayıldım adamlar negüzel düşünüyor
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Bolu festivalimiz nedeniyle görüntülere bugün bakabildim. Her zaman ki gibi fotoğraflar imrendirici vede ilginç görüntüler. Sanırım bu sefer balık tutma işiniz rast gitmiştir. Birde mangal ocak ilgimi çekti insana ocakbaşı muhabbetini hatırlatıyor, bu fiyata bu hizmet harika.


İzlemeye devam.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Niye kaos ortamını çağrıştırcak fotoğraflar göremiyorum,çünkü yok arkadaşlar yok.Manzaradan çok beni etkileyen bu görüntüler oldu bu gezi de gerçekten.Çok teşekkürler görmediğim mekanları gösterdiniz,elinize sağlık.
 



Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Acele şekilde hızlı gezmiyorsanız dinginlik ve sakinlik. Doğanın sürprizleri heryerde, birden karşınıza bir şelale, bir geyik, bir buzul, bir nehir, bir göl çıkıveriyor. Benzer şeyler ülkemizde de oluyor ama daha seyrek ve bunlara ulaşmak için de biraz yol almak gerekiyor. : Tabii ki İskandinavya'nın da problemi yazın batmayan güneşinin olması gibi uzun süren karanlık bir kış mevsimi ve hiç doğmayan güneşin olduğu bir dönem. Gerçi onun da güzelliği, kuzey enlemlerindeki euroralar (Aurora Bolealis).
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

arkadaşlar dün preikestolendeydim bende size yukardan görünüşü gönderiyorum,herkese selam..senden çok faydalanıyorum akdeniz45..

 


Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Internet sorunu bugün cözülü.
Gezi notlarina kaldigim yerden devam etmek istiyorum.

Cok güzel katilimlariniz icin hepinize tesekkür eder ve Siyret´e güzel geziler dilerim. Birkac hafta önce gezdigimiz yerlerin resimlerini görmek güzel ve heyecanli oldu.


02.07.2011

Bugün ögleden önce Polar cemberinden disariya ciktik. Dikkatli olmasak varkina varmadan gecebilirdik. Norvec´te Polar cemberinin yeri yüksek bir yer, agacsiz, rüzgarli ve soguktu. Etrafta hala kar vardi. Bunun yanisira oradaki büyük bina ve kalabalik Polar cemberine girisin önemini artiran duygusal bir ortam yaratmisti. Isvec´te yemyesil ormanlar icinde, bir nehirin kenarinda olan bir yol üzerinde, bizden baska hic kimsenin durmadigi bir yerde Polar cemberinden gectik.


Polar cemberinden fazla uzaklasmamistik. Nehir kenarinda balik tutanlari seyretmek icin durduk. Balik tutanlar genclerden ve cocuklardan (kiz ve erkek) olusuyordu. Anne babalarda masalari kurmuslar piknik yapiyorlardi. En büyük baligi tutana 1000 Isvec Kronu (220 TL civrinda) mükafat verilecegi yazilmisti. Almanya´da üyesi oldugum balikcilar derneginde biz de benzer seyler yapiyoruz. Cocuklarin balik tutmasini seyretmek cok zevkli.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4][attachment=5]









 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz


Yolda gelirken gördügümüz bir traktör müzesi cok ilgincti. Yolun kenarindaki bir yerde yüzlerce eski traktör, tarim araclari ve yol yapim makineleri sergilenmisti. Cocuklugumda gördügüm traktörlerin benzerleri vardi burada.


Aksama dogru Gammelstad (eski sehir) adindaki bir acik hava müzesini gezdik. Bu acik hava müzesi 400 kücük ahsap evden olusuyor. Eskiden, evlerin ortasindaki kilisede yapilan ayinlere uzak yerlerden gelip katilanlar bu evlerde geceliyorlarmis. Biz de bu geceyi evlerin hemen yanindaki park yerinde geciriyoruz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]









 



Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

03-04.07.2011

Dört gündür Isverc´in önemli karayolu E4 üzerinde gidiyoruz. Hergün yollarda cok sayida karavanla karsilasiyoruz. Özellikle cekmekaravanlarin coklugu dikkat cekici. Iskandinavya´da gördügümüz kadar cekme karavani baska hic bir yerde görmedik. Isvec´te su anda yaz tatili. Buna ragmen kaldigimiz geceleme yerlerinde ve kampinglerde hic yer sorunu yasanmiyor. E4 yolundaki piknik yerlerinin hemen hepsinde wc bosaltacak yer var. Cogunda da temiz-icecek su muslugu var. Bu piknik yerleri genellikle göl-nehir kiyilarinda ve güzel donatilmis. Gecelemek icin, yola yakin olduklari icin gürültülü olabilir. Isvec´te gecelemek yeri bulmak hic sorun degil. Biz son iki gecedir yanimizdaki gezi kitabinin tavsiyelerine uyarak, anayola 2-6 km uzaktaki plajlarda konakliyoruz. Dün piknik yaptigimiz plaj cok güzeldi. Bütün tesisati mükemmel ama yüzen sadece bir kac cocuk/genc ve bir de Sonja vardi. Günesli olmasina ragmen, hava sicakliginin 17-19 derece ve serin rüzgar bir coklarini sudan uzak tutuyordu. Iskandinavya´da sezon 8 Agustosta sona erdigine göre bu güzel plajlar yillda kac defa doluyor, merak ediyoruz.

Almanya´ya dogru hizimizi biraz artirdik. Sonja´nin görevine dönme tarihi 12 gün öne alindigi icin biraz daha erken dönmek zorundayiz. Biz de artik evimizi özlemeye baslamistik. Eger yetisebilirsek Cuma günü, 8 temmuz günü Trelleborg- Rostock feribotuyla Almanya´ya gecmek istiyoruz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3][attachment=4][attachment=5]









 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

05-06. 07.2011

Son iki geceyi kampinglerde gecirdik. Birinci kamping Oslo´yu gectikten 18 km sonra, cok güzel bir koydaydi (55 Lira).
E4 karayolu Norvec´in kuzeyine cabuk gitmek isteyenler icin cok uygun. Bu yol daha genis, daha süratli gitmek mümkün (Norvec´te E6 yolunda bazi durumlarda karsidan gelenleri beklemek zorunda kaliyorduk).


Ikinci geceyi, Jönköping sehri yakinlarinda, Vättern gölü kenarinda güzel ve modern bir kampingte gecirdik. (internet dahil, elektrik haric 60 Lira). Havalar cok güzel.

Cuma günü saat 8.00 icin Trelleborg´tan Rostock´a giedecek gemide yer ayirttim. Iki kisi ve caravan 180 €, gemi yolculugu 6 saat sürecek.

Isvec cok güzel bir ülke. Fakat Norvec´ten sonra buraya gelince is degisiyor. Sayin Rüzgar´in dedigi gibi, Norvec hakikaten Avrupa´nin en güzel ülkesi.

[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]







 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Artık hiç bir şüphe duymadan bu geziye çıkılır,imkanı olanların bana göre bir saniye düşünmeden gitmek isteyeceeği bir yer,daha kahvaltı dahi etmeden yattığım yerden keyifle okudum,çok teşekkür ederim.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz


Hüseyin beyin İskandinavya yolculuğu boyunca hissettiğim, mütevazilik, sakinlik ve huzur oldu. Ve sanki biraz da dünyanın son noktası gibi geldi. Teşekkürler Hüseyin bey.
 

Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

mayıstosböce' Alıntı:
Artık hiç bir şüphe duymadan bu geziye çıkılır,imkanı olanların bana göre bir saniye düşünmeden gitmek isteyeceeği bir yer

Başımızı derde sokma(!) Bülent!...

Cavid Sezen
 



Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz

Ben inanıyorum ileride biz bu geziyi yapacağız Cavid hocam.O zaman bu geziye düşünsel ve görsel katkı sağlayan arkadaşlarımızı yad etmek adına onların konakladığı yerlerde de konaklayacağız.