Intercity Trophy - İğneada (14-16 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeeper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,630
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Intercity Trophy - İğneada (14-16 Kasım 2008)

Arkadaşlar

Anlaşılan ekibin büyük bir kısmı cuma akşamı cıkıyor yola.
Bir organizasyon yapalım ve konvoy halinde gidelim.Aracı olanlar olmayanları misafir etsinler :smiley:

Ayrıca organizasyonun önerdiği bir kamp alanı var.İzlemek için gelenlere tahsis edilmiş.Tam mevkiyi öğrenir öğrenmez buradan duyurusunu yapıyorum ;)

Kimler konvoya dahil olacak? kimler olmayacak belirtirseniz organize oluruz.
Bu arada orada kopukluk yaşamamak adına kampta bizimle beraber olmak isteyen ama cuma konvoya katılmayacak yada cumartesi günü iştirak edecek arkadaşlar ile irtibata geçebilmek için katılacak olan arkadaşların bana özelden tlf numaralarını mesaj atmaları önemle rica olunur :smiley:

Etiketler

cuma çok geçe kalmadan yola çıkarsak iyi olmaz mı?
yolculuk ne kadar sürüyor iğneada'ya? malum çadır vs kuracağız.
yada cuma daha erken çıkabilenlerle geç çıkabilecek olanla 2 grup konvoy olsak mesela.

Arazi aracı hızıyla yolda molaları ve cuma akşam trafiğinde İstanbul'dan çıkışıda sayarsak en iyimser iki buçuk üç saat sürer İğneada.

cuma öğlen yola çıkmayı düşünüyorum yanılmıyorsam 280 km civarı bir yol var son iğneadaya gittiğimde bir gece yarısı sahilde kuma saplanmistim saatler süren uğraştan sonra sevgili mehmet becce devasa navara sıyla bizleri o ıssız bölgeden kurtarmıştı

üzerinize afiyet çok feci şifayı kaptım.iyi hisseder de ayaklanırsam gelmeyi cok istiyorum.

yarısan arkadaslara basarılar....

İstanbul'dan İğneada yaklaşık olarak 4-5 saat sürüyor.
Geceleri oldukça soğuk oluyor tedarikli gitmek gerekli.
İğneada küçük bir ilçe alışverişlerin önceden yapılması faydalı olur.
Ancak tüm gezilerde olduğu gibi konaklama yapılacak yere en yakın yerleşim yerinden alışveriş yapılarak hem yöreye ekonomik destek verilmesi hem de yöre halkıyla iyi ilişkilerin sağlanması açısından önemli.

Ben Cuma günü sabah çok erken 06:00 gibi anadolu yakasından yola çıkmayı planlıyorum.

İğneada yolu çok zevkli ancak tehlikeler unutulmamalı, kurallara uyalım, kemer takalım, yorgun ve alkollü araç kullanmayalım.

Selamlar,

Alper

Explorer_Turkey' Alıntı:
üzerinize afiyet çok feci şifayı kaptım.iyi hisseder de ayaklanırsam gelmeyi cok istiyorum.

yarısan arkadaslara basarılar....

geçmiş olsun cenk

Bilgilendirme / İgneada.com'dan alınmıştır./
İğneada'ya toplu taşıma aracı olan otobüslerle veya kendi otonuzla gidebilirsiniz.

Toplu taşıma

Berk Turizm & Görkey Turizmin otobüsleri günde 4 veya yazın ek seferler ile 6 sefer düzenlemektedir İstanbul-İğneada arasından.

Sabah 07:00 - 09:30 - 13:00 - 15:30 da İstanbul'dan kalkıp takriben 5 saat süren bir yolculuktan sonra İğneada'ya ulaşmaktasınız.

Gidiş istikameti; İstanbul - Silivri - Çorlu - Lüleburgaz - Pınarhisar - Demirköy ve İĞNEADA.

Dönüş hareket saatleride gidiş ile hemen hemen aynı saatlerdedir.

Yazın yoğunluğa göre ek seferler koyularak İğneada - Lüleburgaz - İstanbul (otobandan) arası 4 saat gibi bir sürede ulaşım sağlanmaktadır.

Berk Turizm & Görkey Turizm Telefonları
İğneada : 0 288 6922038
Kırklareli : 0 288 2141886
İstanbul : 0 212 6580165

Özel aracınızla

* otobandan İstanbul - Saray - Vize - Poyralı - Demirköy ve İğneada.

Otobandan ilk Çerkezköy sapağından giriyorsunuz ve Saraya kadar otobandan daha güzel bir yoldan devam ediyorsunuz. Saray'dan geçip Vize-Poyralı'dan sonra İğneada istikametine sapıyorsunuz. Takriben 3 saat sürüyor.

- İstanbul - Lüleburgaz - Poyralı - Demirköy - İğneada

Bu yol diğerine göre sürenizi 30 dk kadar uzatır. Hem 30-40 km daha fazla yol yapmış olursunuz.

Uyarı : Poyralıdan sonra yollar çok dar ve çok virajlıdır. Karaman diye adlandırdığımız Yıldız Dağları'nda ise yollar çok daha tehlikeli bir hal almaktadır. Dikkatli olmanızı öneririz.

Ulaşım haritası..
İgneada.com bölge ile ilgli ciddi detay var, incelemeniz tavsiye ederim.

harita.jpg

otabandan daha hızlı ve kısa surede gıdılıyor ama km uzuyor benım favorım cerkezkoy saray vıze guzergahı

Bence otobandan 30 Km fazla gitmek 15 dk alır, alt yolların tehlikesi ve kötülügüne karşı düşünürsek göze alınabilir.

Çerkezköy - Saray - Vize - Kıyıköy yolundan Kıyıköy'e gelmeden Kömürköy'ü geçtikten sonra Sergen - Sivriler Kızılağaç - Kıyıköy kavşağından (dörtyol) düz karşıya yani Sivriler Kızılağaç yönüne ilerleyebilirsiniz Sivriler köyünden Demirköy istikametine gidip ordan İğneadaya geçebilirsiniz, ya da Sivriler'den toprak yol üzerinden orman içinden İğneada yakınlarına çıkabilirsiniz. Sanırım en kısa ve orman içinde en çok vakit geçireceğiniz yoldur. Yavaş bir yoldur, Sivriler köyünden orman içinden İğneada yakınlarına çıkan toprak yol dört çeker istemez ama dere geçişi nedeniyle yüksek araç ister. Sivriler köyü içinde ayrıntılı yol tarifi alabilirsiniz. Sivriler köyünden orman içinden geçerek Demirköy-İğneada arasında ki asfalta bağlanan bu toprak yol IGO 2006 plus ve IGO 08 haritalarında yer alan ve kullanılan bir yoldur. Yol üzerinde ki manzaralar nefistir...

murat bey bahsettıgınız yolu ben bılıyorum defalarca kullandım yol uzerınde bırde yanılmıyorsam odun deposu var

harıka bır guzergah gercekten ........

Evet hem Kızılağaç yakınlarında hem de Sivriler - Demirköy arasında ki asfalt yolda odun depoları var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR