Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,312
Sayın hocam ;ilk fırsatta kamplarda konaklayan birkaç karavanı sahiplerinden izin alarak incelemenizi salık veriyorum.Siz boş verin karavan ve karavanla tatil konusunda ileri geri konuşanları.Hem istemek, başarmanın yarısıdır.
 

Etiketler
belki 15 yıl oldu karavan isteğim bu yıl ciddi baskılarla inadım baskın gelerek imalatına başladım. karavan bizim kültürümüzde yok olmadığı için ben de eşimde çocuklarımda nasıl olacak diye merak tereddüt endişe vs mevcut
Karavan tadilatının bitmesine az kaldı bu gün mutfak bitti gibi kısmet olursa yarın marangozdan çıkacak.araçta o kadar çok eğim var ki arkadaşın canı çıktı gibi ,yapmak zor ve yorucu, kenar ları vs söyledim kendisi de farkında imiş alüminyum köşelikleri vs gelecekmiş .
elektrik bağlantıları ,su bağlantıları ve lpg bağlantıları kaldı sanırsam bir veya en fazla iki günlük bir işim olacak
yarın banyo kayar kapıyı yapacak istediğim gibi olamadı ama dediğim gibi genişleyebilen bir banyo olacak
80x70---125x70 cm
temiz su depom 215 lt
atık depo 55+75 :120 lt
 


Şu an çevrenizin ve imalatın getirdiği sıkıntılar olabilir fakat karavanız tamamlandığında yapacağınız gezilerle alacağınız keyif sıkıntılara katlanmaya değecektir.

...... .
elektrik bağlantıları ,su bağlantıları ve lpg bağlantıları kaldı sanırsam bir veya en fazla iki günlük bir işim olacak

su ,elektrik ve lpg tesisat testlerini usulune uygun mutlaka yapın yada yaptırın.
Lpg yi sertifikası olan dedektörle yapılsın.
 

lpg detektör e piyasada 30 tl lik olmasına rağmen 150 tl ödedim.
tüp yerini hazırlattım tüp 2 cm zeminin içinde olacak askıları olacak devrilmesini önlemek için ,tüp un olduğu yer depoda tamamen ayrı bir dolabı olacak gaz (butan metan )sensöri olacak kullandığım cihazlar ateş söndüğünde otomatik gaz kesicileri var yatak altına uzanmadan lpg yi kapatacağım vanası olacak not larım da bunlar var atladığım bir şey varsa yazarsanız sevinirim.
lpg tesisatı için bakır boru çok zorladım burada yapan bulamadım servis ketenli kalın kauçuk hortum kullanacak ilk fırsatta değişecek(yapan bulduğum gibi) toplam mesafe 95 cm
 



95 cm hortum normalde ev için yeter ancak karavan için TUVTURK bakır boru isteyebilir.
Ben kendi karavanımda bakır borudan tesisat çektirmiştim. Konuyu projeyi çizen makine mühendisinden teyit etmenizde fayda var.
İyi gidiyorsunuz kolay gelsin..
 



bir gün boyunca bakmadığım yer kalmadı gibi sağlam olsun dedim ama yapabiliyorlar daha önce yapmamışlar diye yapmıyorlar.bir çaresine bakacağım inşallah
 

...
lpg tesisatı için bakır boru çok zorladım burada yapan bulamadım servis ketenli kalın kauçuk hortum kullanacak ilk fırsatta değişecek(yapan bulduğum gibi) toplam mesafe 95 cm

servisin kullanacağı standrtlara uygun olan basınclı gaz hortumu mu ?
Bakır boru tesisatı için klima montajı yapanlar yada marketlere ,iş yerlerine soğutma grubu montajı yapanlara da sordunuzmu ? Bu işler için onlarda muhtelif çapta bakır boru,bağlantı parçaları ,kaynak becerisi bulunur.
 


Ev klima montaj ı yapanlara gittim, araç lpg takanlara gittim, doğalgaz döşemecilere gittim, buzdolabı cılara gittim, araç klimacısına gittim, hastaneye bakır boru yapanı aradım aynı cümle "yok bu bizim işimiz değil" kaynak yapıyorlar aletleri var ama daha önce yapmamış diye yok dediler
Bakır boru satanları biliyorum kaynak olmadan olmaz, olmadı 1/4 demir borumu yaptırsam
Hortum lpg hortumu basınca dayanıklı hortum

 


Sorduğum soruya cevap vermemişsiniz. Ben size adres gösterdim, siz bana daha önce dolaştığınız yerleri anlatmışsınız. Siz sanayide benzinli araçları otogaza dönüştüren yerlere bir sorun.
 



Sorduğum soruya cevap vermemişsiniz. Ben size adres gösterdim, siz bana daha önce dolaştığınız yerleri anlatmışsınız. Siz sanayide benzinli araçları otogaza dönüştüren yerlere bir sorun.
Hocam sorduğunuz soruya cevap ta vardı evet araç lara lpg takanlara gittim,yapabilirler yapmıyor lar
 



Bu tür bir seyehate çıktığınızda o %1 ile o kadar çok karşılaşıyorsunuzki. Bir motokaravan yapıyorsanız dışarıda mutfak diye bir alternatif olmamalı. Araç küçük bir camper ise dışarıda yemek çözümü ancak bir çözüm olur.
 


Avrupada üretilen modellere iyi bakın, bu tip araçlarda gezdiğim tüm karavan mağazalarında hiç 5 kişilik model görmedim. Hobby, Pössl, Hymer, Globecar, Laika ve daha birçok firmanın kataloğlarına ve yerleşim planlarına web sayfalarında siz de bakıyorsunuzdur. Bu firmalar yıllardır karavan işindeler bunun kullanışlılığı olsa idi bir model mutlaka çıkardı. Bunca emek , masraf sonrası memnuniyetsizlik yaşamamak için bir kez daha incelemede fayda var. Ayrıca araç hareket halinde zaten bu pozisyonları hiçbir şekilde kullanamıyorsunuz ve ruhsatınızı alacak kişiye 4+1 alınabiliyormu mutlaka teyidini alın. Karavan ve gezi yaşamınızda iyi günler dilerim.
 


Bu foruma katıldığımdan beri en sonuç veren kazanımları EvliyaÇelebi2 ve Akdeniz45 sayesinde öğrendim. Aracınızda banyo ve wc konusunda anladığım kadarı ile biraz hassassınız. Seyehatlerinize başladığınızda Evliya Çelebi2 yi hep hatırlıyacaksınız. Biz 4 kişi 50 gün VW Caravella ile yanımızda portatif bir tuvalet ve solar bir plastik duş paketi ile gezdik. Solar duşu birkaç defa tuzlu sudan temizlenmek için kullandık. Hiçbir problem yaşamadık imkanlar o kadar fazlaki birçok çözüm arasında hiç bir problem yaşamıyorsunuz. Yılların karavan üreticisi firmalarında bile bazen enterasan sorunlar çıkabiliyor. Burada bu işten para kazanmak için üretim çabasında olanların karşılaştığı sorunları ve ürettikleri araçlardaki problemleri de hep okuyoruz. Benim şahsi düşüncem 5 kişilik bir aile olduğunuzdan araçta olabilecek en ferah ortamı yaratmak ve çocukların eğlenebilecekleri imkanları arttırmak sizi özgür kılacak en önemli şey. Gezen Bilir hergün bize birşey katıyor sizlere de kısa sürede güzel seyehatler dilerim.
 




Hüseyin abiden zamanında yapılan ince uyarılar....