Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,166
Merhaba

Şöför üzerindeki alan çocuk yatırmak için yeterli büyüklükte mi acaba ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Etiketler

Boyacı şunu söylemişti yağlı boya araçta olmaz dedi titreşimle yağlı boya da çatlaklar oluşur vernik te böyle çatlama olmaz ve daha otantik(kurduğu cümleler in özü)olur. akça ağaç renginde olacak galiba

Merhaba

Şöför üzerindeki alan çocuk yatırmak için yeterli büyüklükte mi acaba ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Normalde çocuk yatacak büyüklükte idi.
70x150x70 idi fakat klima fanını taktıkları için alan küçüldü 40x120x50
Önceki sonraki

DSC_0065.JPG

Screenshot_2018-07-17-19-13-00.jpg

.

Tıp mensubu olduğunuz için biliyorsunuz sanıyordum. :confused:
En azından sizden görüp uygulamayı düşünecekler için yazmamı hoş görürsünüz sanırım ?

Bitumen (Asfalt zifti :Katran) içerikli membranın kapalı yerlerde kullanılması tıbben yanlış...

Karsinojen madde ihtiva etmesi yanında üstelik ağır ve yanıcı özelliği de var !

.

Son düzenleme:

.

Tıp mensubu olduğunuz için biliyorsunuz sanıyordum. En azından sizden görüp uygulamayı düşünecekler için yazmamı hoş görürsünüz sanırım ?

Bitumen (Asfalt ziftli :Katran) içerikli membranın kapalı yerlerde kullanılması tıbben yanlış...

Karsinojen madde ihtiva etmesi yanında üstelik yanıcı özelliği de var !

.
Hocam teşekkür ederim dediğiniz doğru petrol ürünleri temas veya tutulması kanserojen dir burda en büyük faktor üretimde kullanılan kimyasal maddeler rol oynuyor fakat kullandığım ürün TSE onaylı üstü izole edilmiş pvc tabaka var.20 -30 tl ye de Membran bulunabilir elimden geldikçe dikkat etmeye çalıştım bazende istediğim ürünleri bulamıyorsun ,membran üstüne 18 mm ahşap geliyor sonuç temas olmuyor.
belki mebrandan daha farklı ürünler var fakat şanlıurfa da bulamadım.bulabildiğim ürünler içinde en sağlıklı ürün buydu

KULLANDIĞIM MEMBRAN IN SAĞLIK AÇIKLAMASI
Membran , PVC folyonun tek yüzeyine tek taraflı olarak preslenmesi ile elde edilmektedir. Kullanılan PVC folyolar yapılan analizler doğrultusunda, anti bakteriyel yani bakteri barındırmaması nedeniyle de Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış bir üründür. Herhangi bir kanserojen kimyasal içermez.

Son düzenleme:

.

Sağlık açıklaması dikkat ederseniz sadece PVC ile ilgili ! Açıklamadan sanki kelime oyunu yapılmış izlenimi alınıyor.

Eğer içinde bitumen yoksa en fazla tıbben uyumlu sayılmalı. Yoksa karavan için ağırlık ve yanıcılık özelliği hala cevap bekliyor. (Uygularken ve sonra duyulan kokusundan bahsetmişdiniz aslında)

Döşeme altı için titreşimle alakasını anlayamadım. İzolasyon için ise çok daha ucuz ve tesirli olanaklar var.

Sanırım sizden evvel bunu uyguladığını söylediğiniz kişi karavancılığı yeniden keşfetmeyi hedeflemiş olmalı ? :yum:

.

Son düzenleme:

.

Sağlık açıklaması dikkat ederseniz sadece PVC ile ilgili ! Açıklamadan sanki kelime oyunu yapılmış izlenimi alınıyor.

Eğer içinde bitumen yoksa en fazla tıbben uyumlu sayılmalı. Yoksa karavan için ağırlık ve yanıcılık özelliği hala cevap bekliyor. (Uygularken ve sonra duyulan kokusundan bahsetmişdiniz aslında)

Döşeme altı için titreşimle alakasını anlayamadım. İzolasyon için ise çok daha ucuz ve tesirli olanaklar var.

Sanırım sizden evvel bunu uyguladığını söylediğiniz kişi karavancılığı yeniden keşfetmeyi hedeflemiş olmalı ? :yum:

.

aşağıdaki linklerde bitümen ile kanser arasında ciddi bağ bulunmadığın dair çalışmalar var.
Cancer mortality among European asphalt workers: an international epidemiological study. II. Exposure to bitumen fume and other agents. - PubMed - NCBI
Cancer Risk Associated With Exposure to Bitumen and Bitumen Fumes: An Updated Systematic Review and Meta-Analysis. - PubMed - NCBI

Elimden geldiğince kaliteli ürünler kullandım,
Vibrasyon yoldan gelen yol sesi ni ciddi oranda azalttı demek istemiştim Membran konusunda kanserojen olsa TSE belgesi alabilir miydi?
Petrol ürünü hayatımızın her yerine girmiş durumda çıkarmak çok zor durumda kullandığımız poşet ten tutun izolasyon malzemesine, boya,elektronik eşyalar da,otomotiv sektöründe, cep telefonu nda,lastik........
Membran vücuda girdiğinde kansorejen etki yapabilir fakat hem ürün de kaplama yapılmış hemde ben üzerine 18 mm ahşap onun da üzerine parke gelebilir. Temas yok
Bilgilendirmek amaçlı özet geçeceğim tüm petrol ürünleri sağlıklı mı tartışmalı doğal olmadığı için. ?
Bakanlık kansorejen mi sorusuna vücuda giriş yollarına bakarak karar veriyor
Hava-cilt-ağız
Bazı oyuncaklar yasaklandı kullanılan boya da temaslarda geçen maddeler olduğundan yasaklandı
Boyada kullanılabilen bazı maddeler hava temas yolu ile geçebildiğinden yasaklandı
Sağlık Bakanlığı bu konuda bence çok ciddi adımlar attı
Sonuç TSE belge almış olan ürünler güvenli kabul etmek gerekiyor

Doktor bey cok inatcisiniz . :smiley:

Temas yok ama soluma var. Gerci apartmanda mantolama yaptilar, kullanilan malzemeye karsi ciksam da yonetici gitti ITU den bilirkisi raporu getirtti. Ergenekon, Balyoz davalari sirasinda mahkemeleri canla basla savunup su an tersini soyleyenler "Ne yapalim, Devlet kurumlarina inandik" dediler. O kurumlar hangileriydi google bilir.
Derim ki her soylenene, yazilana, belgeye, bilirkisiye, belgeye inanmayin,akliniza inanin.

Son düzenleme:

.

46 sene evvel patolojide neoplazi bölümüne başlarken eksojen faktörlere ilk örnek olarak İngiliz asfalt işçilerinde görülen çeşitli organ kanserlerinden bahsedildiğini hatırlıyorum. ( Eh böylelikle Alzheimer olmadığımı da kanıtladım galiba ? ) :yum:

Orhan bey ayni ABD kütüphanesi ve değişik kaynaklardan da farklı bilgilere ulaşmak olanaklı. Link adreslerini müsaadenizle konu “ idrar müsabakası “ olarak algılanmasın diye yazmıyorum. :p
Aslında Google’a “bitumen+kanser” yazınca, bazılarına kolaylıkla erişilebilmekte.

Bir hobi forumunda böyle bir konuyu gerekli bilgi ve ciddiyetle tartışmak beklenmese de en azından bilirkişi rapor ve bazı bilimsel araştırmaların hangi kriter ve motivasyonla derlendiği zaten çoğumuzun şüphesini çekmiyor mu ?

Bilindiği üzere petrol ve petrolden sadece damıtma yoluyla elde edilen asfalt (katran:bitumen) tabii bir madde. Tabiatta bulunduğu şekilde kullanılmakta. Yukarıda bahsedilen plastik poşet, izolasyon malzemeleri, naylon ve benzerleri ise sentetik. Bu sentetik petrol ürünleri ise kullanış biçimine bağlı olmak üzere zararlı etkiye sahip değil. Bitumen ise içindeki PAK nedeniyle doğrudan sorunlu. Yani meyve sebzelerde olgunlaştıkça ortaya çıkan alkol de tabii bir madde olsa da insan için zararlı olduğu gibi.

Kısaca bir maddenin tabii ya da sentetik olması onun insan için zararlı ya da zararsız olmasını gösteren yeterli bir kriter değil.

TSE bilindiği üzere teknik normları belirlemekte, tıbbı normları değil.
Alkolün hangi yüzdeyle şarap ya da likör olduğu TSE konusu olsa da, insan için zararlı olup olmadığı tıbbın konusu. Bereket sadece onun tekelinde. Biliyorsunuz mesela radyasyon, eksoz gazı her derecesiyle tehlikeli. Devletin “alt limit” şeklindeki belirlemesi sadece politik karakterli ve tıbben anlamsız. En azından kişilerin fiziki hassasiyetleri farklı.

Kısaca; TSE ‘den tıbben sorunsuzluk garantisi beklenmemeli.
Onlardan alacağınız belge olsa olsa bu ürünün sadece eğimli çatılarda yani kapalı olmayan mekanlarda suya karşı tesirli olduğuyla ilgili olabilir. “Bitumen insan için zararsızdır” şeklinde bir tıbbi konuda bir rapor verileceğini sakın beklemeyin. Bereket her kurumun sorumluluk sınırları belirli ve onları kendimize göre yorumlamak yersiz olmalı ? Yetkileri de yok zaten..!

Karavancılık açısından bitumenli membranın ağırlık ve yanıcılığına burada çekinerek üçünçü kere değinmemi, umarım hoş görürsünüz ?

Bereket sizin bitirdiğiniz uygulama fazının en riskli zaman dilimi olduğu kabul edilmekte. Üstelik zaman ve yoğunluk faktörleri de önemli.
Sanırım konuya çok daldık galiba ? Yazdıklarıma bakmayın aslında pratikte kılı kırk yaran biri değilimdir. Zaten en azından olası sorunu da minimalize ettiğinizi yazmışsınız. Böylelikle daha fazla meşgul ederek size mani olmayayım. Ne de olsa bu yaz yola çıkmayı planlamıştınız sanırım..:yum:

Alternatiflerinin çağdaş karavancılıkta standart olduğu ise unutulmamalı diyerek benim açımdan konuyu kapatayım...
Belki karavancılığa yeni başlayanlara faydası olur ?

Not
Motor sesi için kaporta kapağının izolasyonu ile yol gürültüsü için özellikle tekerlek üstü kaportanın dıştan pütürlenmesi tavsiye edilmekte diye hatırlıyorum. Karavanda taban zaten döşeme ile kaplı olup ses yapmayacağından, uygulamadan önceki izleniminiz sadece boş panelvan yapısıyla ilgili olmalı ?

.

Son düzenleme:

.

46 sene evvel patolojide neoplazi bölümüne başlarken eksojen faktörlere ilk örnek olarak İngiliz asfalt işçilerinde görülen çeşitli organ kanserlerinden bahsedildiğini hatırlıyorum. ( Eh böylelikle Alzheimer olmadığımı da kanıtladım galiba ? ) :yum:
Alzheimer'ın en önemli bulgusu çok eski tarihleri net hatırlamak ve yakın tarihi unutmaktır
Hastalar 1950-1960 ları çok iyi hatırlarlar ancak öğle yemeğinde ne yediğini hatırlamaz :smiley:

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biraz inat damarım var üzerimden atamıyorum bazen sonuçları iyi oluyor, karavan konusunda ailem ısrarla yapma ne gereği var dediler 11 ay kapıda bekleyecek.... Vs inadım tuttu bu raya kadar geldim Alıp kullandığım üründe kansorejen varsa sökeyim
Haklısınız, garantili diğerlerine göre iki katı fiyatında diye güvenli izlemini oluşturdu en kısa sürede içeriğine bakacağım taban daha vidalanmadı

Son düzenleme:

.

Murat bey, nedense sadece benim latife olarak yazdığım aşikar tali konuya takılmışsınız. :yum:

Halbuki asıl konuda profesyonel düşüncenize ihtiyacımız vardı..

.

Murat bey, nedense sadece benim latife olarak yazdığım aşikar tali konuya takılmışsınız. :yum:
Halbuki asıl konuda kapasitenize ihtiyacımız vardı..
Latife yaptım size :smiley:
İzolasyon konusunda çok bilgim ve deneyimim yok
Bu nedenle sadece okuyorum
Sizleri takip edip bilgi sahibi oluyorum
Sanki izolasyon konusunda genel olarak karavancılar biraz over-dose yapıyor gibi geliyor

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR