Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,170
Karavan dış tan elektirik prizi güvenlikli kilitli ve fişi almak için internet te araştırdım bir firmada vardı 149+kargo idi almak için aradım elinde kalmamıştı tesadüf elektrikçi ve aynı zamanda elektrik mühendisi olan bu kişiden elektrik malzeme si aldım, fişin resmini gösterdim benzeri var dedi aynı özellikte hatta yağmur için eğimli toplam 27 tl ödedim

Ekli dosyayı görüntüle 503148

Karavana taktığınız karavan elektrik giriş fişini bir karavanda ilk defa görüyorum. Çeki demirinin fişine benziyor. Karavanlar için aşağıdaki gibi bir fiş olması lazım. Ayrıca karavan içinden bu fişe bağlı kabloları araç giderken hareket etmeyecek şekilde sabitlemek lazım.
Size iş çıkarıyorum ama,:smiley: karavanda elektrik güvenceli olması lazım.
steckdose.PNG

https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias=aps&field-keywords=230+volt+steckdose+wohnmobil

Son düzenleme:

Etiketler
Karavana taktığınız karavan elektrik giriş fişini bir karavanda ilk defa görüyorum. Çeki demirinin fişine benziyor. Karavanlar için aşağıdaki gibi bir fiş olması lazım. Ayrıca karavan içinden bu fişe bağlı kabloları araç giderken hareket etmeyecek şekilde sabitlemek lazım.
Size iş çıkarıyorum ama,:smiley: karavanda elektrik güvenceli olması lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 503168
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias=aps&field-keywords=230+volt+steckdose+wohnmobil
Evet içi aynı, fişi takınca kilitleniyor, iş çıksın teşekkür ederim öncesinde normal priz takmıştım daha mantıklı gelmişti uyardınız değiştim tatilde değişme şansım olmaz dı yasa allah korusun tehlike li bir durum ortaya çıkabilir di

Son düzenleme:

Bu dış ortamlara uygun,fakat kilitlenebilir değil.Ayrıca Fiş ve prizi sıkı geçmeli olduğu için kabloyu sökerken diğer elinizle prizi tutmanız gerekir.Yoksa tek el ile kanloyu çıkartmaya çalışırsanız bir süre sonra prizi tutturduğunuz civatalardan gevşer,priz yerinden çıkabilir.
Başka dikkat edilmesi gereken husus prizin iç kablo bağlantıları (kabloların vidalandığı uçlar) izole edilmemiş görünüyor. Araç gövdesine elektrik kaçağı yapmasına yada kısa devreler tehlikesine yol açabilir.Bağlantı ve civataları izole ediniz.
dsc_0006-jpg.jpg
Teşekkür ederim izole ettim, fişi takınca kilitleniyor bu resimler bitmemiş hali idi net görünsün eksiğim var sa fark edilsin diye

Dış elektirik prizi, fiş rahat giriyor çıkarken üst kapağı yukarı kaldırmak gerekiyor (klit fişi takınca kapağı bıraktığınız gibi kilitleniyor kapak aynı zamanda klit vazifesi görüyor)
Priz aşağı doğru eğimli olması da hoşuma gitti yağmurlu günlerde yağmur priz e girmez

DSC_0015.JPG

DSC_0014.JPG

DSC_0013.JPG

Dış elektirik prizi, fiş rahat giriyor çıkarken üst kapağı yukarı kaldırmak gerekiyor (klit fişi takınca kapağı bıraktığınız gibi kilitleniyor kapak aynı zamanda klit vazifesi görüyor)
Priz aşağı doğru eğimli olması da hoşuma gitti yağmurlu günlerde yağmur priz e girmez

Aslında dışarıdan elektrik alacağınız uzatmanın ucu dişi uçlu olması kaza ile yada dalgınlıkla enerji aldığınız panodan uzatmayı ayırmadığınızda, kablonun diğer ucu erkek uçlu olmadığından dokunma teması ile elektrik kaçağı yada elektrik çarpmasına sebeb olmaz.
Sizin yaptığınız gibi uzatma kullanıldığında önce enerjiyi panodan mutlaka ayırmayı untulmamalı.

Dolayısıyla araca monte ettiğiniz dışarıdan elektrik aldığınız prizi dişi uçlu değil,erkek uçlu olmalıydı.

bahsettiğim hususla ilgili fotoyu daha önce Hüseyin bey buradan vermişti.

steckdose-png.png

ihmal yada unutkanlıktan dolayı oluşabilecek riskleri minumuma indirmek gerekiyor.

Merhaba aracınızın iç ölçülerini yazabilirmisiniz

Ön koltuk sırtı ile arka kapı içi arası ve arka teker ve üstü camdan cama

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aslında dışarıdan elektrik alacağınız uzatmanın ucu dişi uçlu olması kaza ile yada dalgınlıkla enerji aldığınız panodan uzatmayı ayırmadığınızda, kablonun diğer ucu erkek uçlu olmadığından dokunma teması ile elektrik kaçağı yada elektrik çarpmasına sebeb olmaz.
Sizin yaptığınız gibi uzatma kullanıldığında önce enerjiyi panodan mutlaka ayırmayı untulmamalı.

Dolayısıyla araca monte ettiğiniz dışarıdan elektrik aldığınız prizi dişi uçlu değil,erkek uçlu olmalıydı.

bahsettiğim hususla ilgili fotoyu daha önce Hüseyin bey buradan vermişti.

steckdose-png.png

ihmal yada unutkanlıktan dolayı oluşabilecek riskleri minumuma indirmek gerekiyor.

Çok önemli bir noktaya değindiniz. Karavandaki priz kampinglerde elektrik kutularında olanlardan.

Camping strom.PNG

Kablonun erkek uçlu tarafı yukarda gördüğümüz, kampingkteki elektrik kutusundaki prize takılacak.
Kablonun diğer tarafında, karavandaki prize takılacak fişin ise şöyle olması gerekir.

CEE Stecker Karavan.PNG

Bu fişte kutuplara dokunma tehlikesi yok.
Kampinglerde çok defa önce kabloyu elektrik kustusuna sonra karavana bağlarız. Böyle durumda karavandaki prize takılan erkek uçlu fiş çok tehlikeli.

Banyo yapacağınız zaman banyo genişleyecek,yıkanma işi bitince daralacak
Peki ıslak yerler ne olacak
Bu durumda taban parke olmayacak sanırım
Banyodan sonra yer kurulama faslı başlayacak galiba
Yada tabanın genişliği değişmeyecek yanlardan üst taraf genişleyecek
Valla ilginç,örneği varmı
İlk mi olacak?

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba, knaus bir çok campervanında kullanıyor bu metodu..

Highlights

Ama hymer da yok.

İzolasyon ve nem bariyeri bitti
Tabana membran döşedim ufak bir yangın tehlikesi atlattık oğlum haber verdi tutuşan kağıdı dışarı attım
Artık sıra ahşap işinde

DSC_0020.JPG

DSC_0019.JPG

DSC_0018.JPG

DSC_0017.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR