elktrik projesini yapayım dedim karışık oldu yapamadımElektrik semanizi cizip gonderirseniz yardimci olmaya calisiriz. Dogru akimda ana kural hemen aku cikinda ve cihaz girisine yakin iki sigorta olacak.
Aku cikisina tek 15 amper gibi sigorta koyabilirsiniz. Oto elektrikcilerde uygun aparat bulursunuz.
Cihaz sigortalari icin sigorta tablasi kullanabilirsiniz. Tabla olunca ayni sigortadan tum lambalara mesela cikis olabilir.
Tum cihazlarin sase kablosunu bir panel uzerinde toplayip, paneli arac sasesine baglayabilirsiniz.
Elektrik semanizi cizip gonderirseniz yardimci olmaya calisiriz. Dogru akimda ana kural hemen aku cikinda ve cihaz girisine yakin iki sigorta olacak.
Aku cikisina tek 15 amper gibi sigorta koyabilirsiniz. Oto elektrikcilerde uygun aparat bulursunuz.
Cihaz sigortalari icin sigorta tablasi kullanabilirsiniz. Tabla olunca ayni sigortadan tum lambalara mesela cikis olabilir.
Tum cihazlarin sase kablosunu bir panel uzerinde toplayip, paneli arac sasesine baglayabilirsiniz.
hocam ikimizinkide inşaAllah temmuz sonuna yetişir.şu an aile sağlık merkezindeyim aklım asm de değil karavandahocam kıskandırıyorsun beni. bu aralar maşallahın var işleri hızlandırdın. elektrik için bahsettiğin normal evlerde kullanılan otomatik sigortalardan kullanabilirsin. sigortaların amper değeri senin tesisatına uygun olduğu müddetçe türünün önemi yok.
Kaçık akım rölesi aklıma gelmemiş ti,takayım teşekkür ederimEkli dosyayı görüntüle 503144
https://www.amazon.de/Schwabe-Personenschutz-Verlängerung-H07RN-F-Gewerbe-Baustelle/dp/B00475BIR8/ref=sr_1_9_sspa?ie=UTF8&qid=1530869986&sr=8-9-spons&keywords=personenschutz+schalter&psc=1
Türkiye’de kaçak akım röleleri olmayan kampinglerde kullanmak için yanımda kabloya integre edilmiş kaçak akım rölesi buldururum.
Karavandaki elektrik tesisatında böyle bir röle yoksa, kaçak akım rölesi kampingteki prize takılarak karavanda elektrik çarpması tehlikesini önlemek mümkün olabilir.
Evet HES en kaliteli kablo bu kabloyu daha öncede güneş enerjisinde kullanmıştım oksitlenme yapmıyorKullandığınız kablolar ve tesisat borular yanmaz özellikli mi acaba?
Karavan dış tan elektirik prizi güvenlikli kilitli ve fişi almak için internet te araştırdım bir firmada vardı 149+kargo idi almak için aradım elinde kalmamıştı tesadüf elektrikçi ve aynı zamanda elektrik mühendisi olan bu kişiden elektrik malzeme si aldım, fişin resmini gösterdim benzeri var dedi aynı özellikte hatta yağmur için eğimli toplam 27 tl ödedim
Ekli dosyayı görüntüle 503148
Bu dış ortamlara uygun,fakat kilitlenebilir değil.Ayrıca Fiş ve prizi sıkı geçmeli olduğu için kabloyu sökerken diğer elinizle prizi tutmanız gerekir.Yoksa tek el ile kanloyu çıkartmaya çalışırsanız bir süre sonra prizi tutturduğunuz civatalardan gevşer,priz yerinden çıkabilir.
Başka dikkat edilmesi gereken husus prizin iç kablo bağlantıları (kabloların vidalandığı uçlar) izole edilmemiş görünüyor. Araç gövdesine elektrik kaçağı yapmasına yada kısa devreler tehlikesine yol açabilir.Bağlantı ve civataları izole ediniz.