Inşaallah Karavan Hayellerim Gerçek Olacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DOKTOR63 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 456
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,114

Karavana taktığınız karavan elektrik giriş fişini bir karavanda ilk defa görüyorum. Çeki demirinin fişine benziyor. Karavanlar için aşağıdaki gibi bir fiş olması lazım. Ayrıca karavan içinden bu fişe bağlı kabloları araç giderken hareket etmeyecek şekilde sabitlemek lazım.
Size iş çıkarıyorum ama, karavanda elektrik güvenceli olması lazım.

https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias=aps&field-keywords=230+volt+steckdose+wohnmobil

Son düzenleme:

Etiketler
ilgili
Evet içi aynı, fişi takınca kilitleniyor, iş çıksın teşekkür ederim öncesinde normal priz takmıştım daha mantıklı gelmişti uyardınız değiştim tatilde değişme şansım olmaz dı yasa allah korusun tehlike li bir durum ortaya çıkabilir di

Son düzenleme:

Teşekkür ederim izole ettim, fişi takınca kilitleniyor bu resimler bitmemiş hali idi net görünsün eksiğim var sa fark edilsin diye

Dış elektirik prizi, fiş rahat giriyor çıkarken üst kapağı yukarı kaldırmak gerekiyor (klit fişi takınca kapağı bıraktığınız gibi kilitleniyor kapak aynı zamanda klit vazifesi görüyor)
Priz aşağı doğru eğimli olması da hoşuma gitti yağmurlu günlerde yağmur priz e girmez

Elektrik su tesisatı bitmişti
İzakasyon bitti, nem bariyeri de hemen hemen bitti allah kısmet ederse pazartesi lpg tesisatı, salı marangoz a

Aslında dışarıdan elektrik alacağınız uzatmanın ucu dişi uçlu olması kaza ile yada dalgınlıkla enerji aldığınız panodan uzatmayı ayırmadığınızda, kablonun diğer ucu erkek uçlu olmadığından dokunma teması ile elektrik kaçağı yada elektrik çarpmasına sebeb olmaz.
Sizin yaptığınız gibi uzatma kullanıldığında önce enerjiyi panodan mutlaka ayırmayı untulmamalı.

Dolayısıyla araca monte ettiğiniz dışarıdan elektrik aldığınız prizi dişi uçlu değil,erkek uçlu olmalıydı.

bahsettiğim hususla ilgili fotoyu daha önce Hüseyin bey buradan vermişti.

ihmal yada unutkanlıktan dolayı oluşabilecek riskleri minumuma indirmek gerekiyor.

Merhaba aracınızın iç ölçülerini yazabilirmisiniz

Ön koltuk sırtı ile arka kapı içi arası ve arka teker ve üstü camdan cama

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok önemli bir noktaya değindiniz. Karavandaki priz kampinglerde elektrik kutularında olanlardan.

Kablonun erkek uçlu tarafı yukarda gördüğümüz, kampingkteki elektrik kutusundaki prize takılacak.
Kablonun diğer tarafında, karavandaki prize takılacak fişin ise şöyle olması gerekir.

Bu fişte kutuplara dokunma tehlikesi yok.
Kampinglerde çok defa önce kabloyu elektrik kustusuna sonra karavana bağlarız. Böyle durumda karavandaki prize takılan erkek uçlu fiş çok tehlikeli.

Taban değişmiyor Islak zemin 123x70 cm banyo ya denk gelen Koridor aynı zamanda Islak zemin, duşakabin gibi
you tube ta gördüm Colofernia xxl diye bakın isterseniz
Burdaki orjinal

Merhaba, knaus bu sistemi birçok campervanında kullanıyor..

Highlights

Hymer ın tüm modellerini inceledim sanırım. Hiç kullanmıyor..

Merhaba, knaus bir çok campervanında kullanıyor bu metodu..

Highlights

Ama hymer da yok.

Almak için aradığım elinde kalmayan ürün yanılttı beni benim taktığım gibi priz dişi fişi, fiş erkek

İzolasyon ve nem bariyeri bitti
Tabana membran döşedim ufak bir yangın tehlikesi atlattık oğlum haber verdi tutuşan kağıdı dışarı attım
Artık sıra ahşap işinde

SON KONULAR - FORUM