eleştiriniz için teşekkür ederim.keşke kırıcı olmadan yazsa idiniz.
ben hiç bir zaman atığı yol kenarına veya yolda giderken boşaltılabilir demedim.
konuyu tekrar açtınız diye yazıyorum
Lögar veya çukur kazılıp üzerini toprakla örtmek (hiç çukur açtınız mı bilmiyorum zahmetli bir işlem bunu göze aldım yol kenarına kesinlikle karşıyım demiştim ) sağlığı bozacak bir durum değil halk sağlığında çalışıyorum köylülere tuvalet olamayan yerde piknik orman dağ gibi alanlarda çukur kazın üstünü örtün önerisi yapılıyor.dinleyen var dinlemeyen var .
dediğiniz tıbbı atık yada kimyasal atığı çukur kazıp gömezsiniz .sağlığa zararlı olan budur.toprağa karışır.
LÖGAR: iki tip lögar var yağmur sularının aktığı bunlar bir yol izledikten sonra ana atık kanalına dökülür.
ikinci kısım ana atık kanalına bağlı olanlar(deniz sahillerinde belediye atık araçları atık deposundan alır üst kısımlardaki ana lögar a boşaltır)
birinci kısıma tahliyesi uygun değil arkadan temiz kalması için çok su gerekir.kanunen suçtur.
kaldıki son yazımda belirtmiştim aldığım ürün ile 10 metrelik hortumla tahliye yapabiliyor.
hortumun ucu kapalı itfaiye hortumu gibi.
hortumla da olmadı 10-20 lt lik yassı depolar var onla tahliye yi düşünürüm
wc konusunda yanlış ise fikrimden döndüm dönerim inatçı yapım yoktur. öncekinde araştırmadan ev klozeti taktım eleştiriler üzerine iyice araştırdım tekne wc sine karar kıldım.baktım sıkıntılı kasetli wc ye geçmek çok mu zor .
aşağıda iki resim ekledim fikir açısından
1. ana lögar
2. yağmur lögar