İnegölün CJ 5 i Toplanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan woswo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 379
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,824
Ynt: İnegölün CJ 5 i Toplanıyor

motor tamam bugün çalıştırdık artık kupayı bekliyoruz

Görüntü0153.jpg

Görüntü0154.jpg

Görüntü0155.jpg

Görüntü0156.jpg

Etiketler

çok hoşuma gidiyor kupa yokken hep basmak hoşuma gidiyor çalışmalar harika gidiyor bursa ya gelirseniz tanışmak isterim sizlerle

Bekir araba birleşmiş milletler gibi olmuş, her araziye girişinden sonra temizliğine dikkat edeceksen sorun yok ama kirli bırakırsan zaman içinde renklerin kirliliği göz zevkini bozmaya başlar, Birde Göktuğ GÜZELBEY sana tavsiyelerde bulunmuş onun CJ'lerdeki tecrubesi tartışılmazdır Amerikayı bir daha keşfetmenin anlamı yok onu dinlesen senin için zaman ve maddi açıdan iyi olur.

feyzullah efe' Alıntı:
çok hoşuma gidiyor kupa yokken hep basmak hoşuma gidiyor çalışmalar harika gidiyor bursa ya gelirseniz tanışmak isterim sizlerle
inşaallah gelince uğrarız

metebingol' Alıntı:
Bekir araba birleşmiş milletler gibi olmuş, her araziye girişinden sonra temizliğine dikkat edeceksen sorun yok ama kirli bırakırsan zaman içinde renklerin kirliliği göz zevkini bozmaya başlar, Birde Göktuğ GÜZELBEY sana tavsiyelerde bulunmuş onun CJ'lerdeki tecrubesi tartışılmazdır Amerikayı bir daha keşfetmenin anlamı yok onu dinlesen senin için zaman ve maddi açıdan iyi olur.
anlıyorum meteciğim tavsiyen için teşekkürler lakin bizde berber çırağı değiliz neyi dinliycem anlıyamadım bana mestanauz lazım değil disk frende gereksiz ha formulaya katılmak gibi bi amacımız olsaydı daha farklı projeler üretirdik bu bi arazi aracı olucak asfalt için abs li disk frenli başka bi aracımız war biliyosun amerikayı keşfetmek değil mesele bakış açısı neyi görmek istiyorsak onu görürüz aracımızın eksiklerini biliyoruz ya akıs kesecek yada şaft

koltuklarımızın fiyatı tanesi 335 ero dur tüm konfor koltuktadır cj nin konfor eksikliğini koltuğumuz fazlasıyla sağlıcak :smiley:

Bekir usta, ustalık yönünde sanayide birkaç iyi ustadan biri olduğunu biliyorum, Gezenbilir ve benzeri forumların amacı yaptıklarımızı paylaşarak bildiklerimizi anlatmak bilmediklerimizide öğrenip uygulamaktır. Bilgi paylaşılarak artar, senin topladığın bu araç bir gün birilerine örnek teşkil eder, senin kıracak ve yapacak zamanın olabilir, kırıp yapmaktan'da hoşlanıyorsun ama başkalarının zamanı ve maddi bütçeleri uygun olmayabilir, sana tavsiye edilen dene yanıl yöntemi yapmayıp daha önce başkalarının hatalarından yola çıkılıp bulunan doğrulardan başka birşey değildir, CJ'ye binen herkes'in geçtiği yoldan sende geçiyorsun, kolay veya zor olması senin seçimin, Saygılarımla Mete Bingöl.

cok güzel bekir bey yola dem kafanız neyi istiyorsa onu yapıın özgürsün ara sıra asi olmak lazım belki farklı bişeyler ortaya cıkarabilirsiniz tebrikler takip ;) ;) ;)

metebingol' Alıntı:
Bekir usta, ustalık yönünde sanayide birkaç iyi ustadan biri olduğunu biliyorum, Gezenbilir ve benzeri forumların amacı yaptıklarımızı paylaşarak bildiklerimizi anlatmak bilmediklerimizide öğrenip uygulamaktır. Bilgi paylaşılarak artar, senin topladığın bu araç bir gün birilerine örnek teşkil eder, senin kıracak ve yapacak zamanın olabilir, kırıp yapmaktan'da hoşlanıyorsun ama başkalarının zamanı ve maddi bütçeleri uygun olmayabilir, sana tavsiye edilen dene yanıl yöntemi yapmayıp daha önce başkalarının hatalarından yola çıkılıp bulunan doğrulardan başka birşey değildir, CJ'ye binen herkes'in geçtiği yoldan sende geçiyorsun, kolay veya zor olması senin seçimin, Saygılarımla Mete Bingöl.
eywallah mete biz bu araçtan nasıl werim alıcaz kullanmadan bilemeyiz bize bişeyler söyliycek ama önce denemekte fayda var diye düşünüyorum artılarını eksilerini görelim tekrar bişeyler yaparız benim anlıyamadığım takılı kaldığınız konular gereksiz ayrıntılar ana temada olması gerekenleri yaptık sanıyorum ha bişeyler paylaşıcaksak bize artısı olucaksa o zaman bizim araca dna 44 defransiyel kilitli tabiki we otomatik şanzuman takabilirsek hoş olur gerisi teferruat diye düşünüyorum

woswo' Alıntı:
anlıyorum meteciğim tavsiyen için teşekkürler lakin bizde berber çırağı değiliz neyi dinliycem anlıyamadım bana mestanauz lazım değil disk frende gereksiz ha formulaya katılmak gibi bi amacımız olsaydı daha farklı projeler üretirdik bu bi arazi aracı olucak asfalt için abs li disk frenli başka bi aracımız war biliyosun amerikayı keşfetmek değil mesele bakış açısı neyi görmek istiyorsak onu görürüz aracımızın eksiklerini biliyoruz ya akıs kesecek yada şaft

Çok gülüyorum böyle durumlara. Son dört yılım sanayide geçti. Klasik Türk ustasının tepkisidir. Yadırgadığım bir durum değil. Kendisine akıl verilmesini istemez. Yıllarını vermiştir bu işe, sağlığı vermiştir, yapılmayacak çözülmeyecek işler yapmıştır. En basit mekanik yapılı bir cj mi yapamayacaktır. Araziye çıkar, tecrübe eder eksikleri hemen bulur, tekrar söker yapar. Bu konuda benim yazdıklarımı dikkate almamasını diliyorum.

Ama illaki bu konuyu okuyan diğer arkadaşlar için teknik olarak konuyu özetlemek isterim.
1- Öncelikle westinghouse sistemi yalnızca formula araçlarında kullanılmıyor. Görüp görebileceğiniz araçların %99 unda var. Lastik çapı büyüdüğünde frenleme için pedala uygulayacağınız kuvvetin artması demektir. Westinghouse bu kuvveti yaptığı vakumla sayesinde 1/5 indiriyor. Yani az basıp çok tutacak. Araç çalıştığı sürece vakum oluşacak ve westg. aracı duruşunda büyük fayda sağlayacaktır. Araç stop ettiğinde ise kazanda biriken vakum sayesinde 1-2 defa tam fren yapılabilinir. Sonrasında pedal sertleşir. Westg. olmaması durumunda ayağa kalkıp traktör şoförleri gibi fren yapan cj gördüm ;D

2- Disk fren özellikle ıslak ve çamurlu ortamlarda sürtünme kayıpları yaşamaz. Çamuru disk ve balata arasından çok çabuk tahliye eder. Merkez çapı büyük olup bası gücü kampanaya göre yüksektir. Kampana ön fren tek taraflı ıslandığı zaman bir taraf hiç tutmaz. Yüksek hızlarda fark etmeden fren yapıldığında kesinlikle bir tarafa çok güçlü bir şekilde çeker. Kampana fren olmasından dolayı kaza yapan çok araç vardır. İşi bilen arkadaşlar suya girip çıktıktan sonra frene basılı giderek balataları kurutmaya çalışırlar.

3- 77 model cj-5 den daha önce burada 3 tane topladık. Orijinal de önler dana30, arka amc20 T150 ana, dana20 arazi şanzımanı ile 3.8 litre E tipi motorla çıkar fabrikadan. 28 lastiğe uygun 4.10 oranlı ayna mahruti vardır. T150 nin 2.99 luk 1. vitesi bu lastiği çok rahat çevirir. Lastik 33 olunca, şaftı ve aksı kıracak gücü iletemeden debriyaj balatasını yakıyor. Fazla devirden kaynaklanıyor bu. Bunlarla ilgili bir çok konu mevcut. Ama en önemlisi lastik çapı, ayna mahruti oranı ve şanzıman oranlarının yani 3 oranın biribirine uyumlu olması gerekmektedir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR