Ynt: İnegölün CJ 5 i Toplanıyor
göktuğ bey sen 33 lastiklede yürümez demiştin bu araç biz yürütmüştük hatırlarsan bu lastikleri takarsak onuda yürütürüz formül konusuna gelince bizde daha ne cevherler var bir bilsen bu yayınladıklarımız 100 de biri sadece merak etmeyin çözeriz ewel allahbu aracı caktı yaparkende sizden formül almamıştık sizin sorununuz kapris bence biz alo deseydik size hiç sorun kalmıycaktı bu işi sizden daha iyi biliyoruz merak etmeyin siz sadece net te biliyosunuz sanırım bu işi kaç tane kilit taktınız kaç araç yükselttiniz pratikte hiçbirşey bilmiyosunuz siz
33 lastikle hiç modifikasyon yapmadan o araç yürümez, yürümez dediğim bol gazla kalkar optimum seviyelerin altında az devir çok yol yapmaya çalışır. Bu da tecrübeli offroadcuların istemediği bir durum. Offroadda yeni olduğunuz için bu farkı anlamanız biraz zor. Ama ilerleyen zamanlarda anlayacaksınız.
kaç tane kilit taktınız kaç araç yükselttiniz pratikte hiçbirşey bilmiyosunuz siz
Bu soruyu cevaplayayım. Biraz ukalalık olacak ama kısaca hangi araçlarla ne seviyede uğraştığımı bende gözden geçirmiş olurum, sonra da belki hey gidi günler diyebilirim. Sanayide ve offroadda geçirdiğim zaman internette geçirdiğim zamanı en az 10 a katlar. Bu arada para kazanmak zorunda olduğum bir işim var. Yani ben offroad işinden para kazanmıyorum.
Neyse birebir başında durarak, ucundan kıyısından bizzat kendim de çalışarak uğraştğım araçlar.
1967 Tuzla
komple boya kaporta mekanik bakım lastik jant işleri filan ilk oyuncak..
1980 cj-6
kendisi cj-6 dan kesme cj-5 formunda bir araçtı.
en ufak civatasına kadar modifiye edilmiştir. Garaj bölümünde var. 31 lastikle geldi 37 lastikle gitti. Hala aktif olarak offroad yapmaktadır.
1983 cj-8
yaptığım ve bir kere yaptığım son araç. Garaj bölümünde var incelersiniz.
1977 cj-5 Korkut arkadaşımızın
ön arka dana44 havalı diff kilitleri rolcage 2,5 inç yükseltme filan filan..
1983 LR Defender
hurda olarak aldık. 1 sene offroad yaptırdık. Land dedik ancak bu kadar olur. Antalyaya sattık. Garaj bölümünde var. İncelersiniz.
1975 cj-5
Niksar Belediyesinden ihale ile aldığım dizel jeep in yanında bonus olarak vermişleridi..
1969 Dizel tuzla
isuzu gemini motordan nefret etmemi sağlayan jeep
1986 Mercedes G Ökkeş arkadaşımızın
Botaş tan çıkma, 1 ay topladık 1 sene el sürmedik. 3 aydır topluyoruz. Garaj Bölümünde var incelersiniz..
1980 cj-5 Mehmet Akdemir arkadaşımızın
yaklaşık 20 bin harcattım kendisine hala bana dua ediyor ;D
fotoğrafını bulamadım. ama satılıklar bölümünde "Türkiyenin en yapılı cj-5 i diye başlığı var.
2003 Jeep KJ
Halen günlük kullandığım araç 2,5 inç yükseltme komple revizyon kilit filan filan..
1979 Ford F250
Halen devam ediyor...
42 lastik takacağız. Traktör ya da biçer lastiği değil ;D TSL super swamper 42x15x15 gerçek offroad lastiği. Hayalleriniz kadar büyük ;D
aklıma gelenler bunlar. ha birde cherokee ZJ maceramız var. Neyse..
Demek istediğim boş konuşmuyoruz. 100 ün üzerinde offroad gezisi. Kır piknik gezisi değil offroad gezisi. 1,5 terabayt offroad döküman. Gezilerde çekilmiş sanayide çekilmiş foto videolardan oluşuyor. Dedim ya çok yenisiniz offroadda biraz zaman geçse daha iyi anlaşırız.
Kalın sağlıcakla..