İkinci El Çekme Karavan?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,920

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Özdal bey aracınız çok güzel, varsa foto içini görmek isterim :smiley:
benim de ciddi ciddi düşündüğüm bir karavan projem var en geç önümüzdeki yaza gerçekleştirmek istediğim
5-5.5m. civarı bir karavan düşünüyorum, 2. elde de çok avantajlı fiyatlar var, 2. el almanın ne gibi sakıncaları olur acaba? Sıfır alırsam bu linkini verdiğiniz Türk firmalardan birine yaptırırım herhalde, gayet başarılılar çünkü

Etiketler
Ynt: İkinci El Çekme Karavan?

Mert Bey,

aracın içine ve yapımına dair görüntüleri "kendi camperini kendin yap" başlığı altında aktarmak daha doğru olacak sanırım.

Almak istediğiniz karavan sanırım çekme karavan. 2.elde fiyat avantajı tartışılmaz. Ama öncelikle aldığınız kişinin samimiyetine güvenmeniz şart. Özellikle yerli çekme karavanlar Türkiye yol şartlarında fazla yer değiştirmeye pek uygun değil sanırım (kullananların söyledikleri). Su alıp almadığı önemli, özellikle birleşim yerlerinden. Elektrik ve su tesisatıyla ilgili bir sorun olup olmadığını ancak kullanıcısına sorarak öğrenebilirsiniz.

Ama çekme karavan değil de panelvandan camper düşünüyorsanız, elinizden iş geliyorsa, yeriniz ve zamanınız uygunsa kendiniz de halledebilirsiniz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, kendi tecrübelerimden yola çıkarak bu kadar rahat ifade ediyorum. Ben kendim yaptım. Üstelik 6. kattaki dairemin bir odasında kesip biçip, apartmanın otoparkında montajını yaparak... Her türlü deneyimimi, kendi camperini kendisi yapmak isteyen arkadaşlarla da seve seve paylaşırım.
Ama "zamanım, yok, elimden de gelmez, yada niye uğraşayım ki" derseniz tabii ki yerli üreticilerden birisine yaptırabilirsiniz.

Özdal bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ancak ikinci araç benim için hem çok masraflı olur hem de amacıma hizmet edemez. Şu an LR Discovery kullanıyorum, hem her türlü arazi koşuluna girmek hem de arkamda başımı sokacağım bir evim olsun istiyorum. Sonuçta karavanı ayırmak çok zor bir işlem olmasa gerek, gidip bölgedeki dağlara tırmanıp, offroad parkurlarını keşfedip karavanın bulunduğu kamp yerine dönmek benim düşüncem ;)
4 çeker bir camper alsam hem masraflı olacak hem de özgürce off-road yapamayacam o araçla :-\
Bu durumda 2. elde Alman malı bir karavan bakmak daha mantıklı

Merhaba Mert bey ,
konunun üzerinden hayli zaman geçmiş , umarım karavan fikrinden vazgeçmemişsinizdir ???.
2. elde Alman malı karavan bulmak mümkün fakat fiyatlar oldukça yüksek , eski modellere bile
hayli para istiyorlar , malum avrupa mal.
Daha uygun fiyatlara yerli karavanlar bulabilirsiniz . Özellikle bu aylarda karavan piyasası haraketleniyor , almak , satmak , değiştirmek niyetinde olanlar ortaya çıkmaya başlıyorlar .
sahibinden.com ve intoko.com.tr de uygun fiyatlı 2.eller mevcut . Hala alma niyetindeyseniz benim
kaldığım karavan kampından da sizin için birşeyler bakabiliriz ;).
Selamlar,
Fehmi Sönmezöz

Selamlar Fehmi Bey, çok teşekkür ederim ilginize :smiley:
benim karavan projem halen gündemde ama paraları aracın motoruna ve arazi modifikasyonuna döktüğüm için biraz ertelemek zorunda kaldım :smiley: yaz sonuna doğru tekrar düşünebilirim ama
Alman malı olması da şart değil dediğiniz gibi pahalılar hem de Türk karavan sanayisi çok iyi, Başoğlu gibi çok kaliteli üreticiler var, onların karavanlarına baktım 5-7 bin YTL aralığında temiz bir karavan bulmak mümkün

Ben başoğlu ve saly karavana baktım(adapazarı)...bizim gibi off_road ve doğa severler için mükemmel.
Bende daha özgür olmak için çekme karavan taraftarıyım.(karavanı bırakıp doğada zorlu parkurlarda jeep imle gezebilmeliyim:smiley:)
5.25 likler en ideali gibime geldi...ferah..fiyatı 15 civarı...sıcak su tesisatı, ocak, buzdolabı dahil..bide jenaratör aldın mı deyme keyfine...valla pazarlık bile ettim ayda 1.5 milyara 10 sıralı çeki bile alırlar:smiley:)
(hanım beni boşamasa alıcam..yetti diyo artık:smiley:)

ben geçen sene hollandaya gitmiştim.Vaktimin kısıtlı olması sebebiyle bir kaç karavan ve çadır tipi olanlarla beraber bir kaç yeri gezip görmüştüm.yeni ve 2.nci elleri baktım.çok güzel modern tipler yapılmış.ancak ikinci elleri bayağım hesaplı.1.000eur ya kadar 5,25 lik karavanlar var.biraz ek tadilatla daha kullanışlı hale gelebiliyor.araştırmanızda bir fayda var.

evet eğer avrupada ikinci el karavanlar bu kadar ucuzsa gidip bir tane alıp sonra da geze geze tr ye gelmek mantıklı gibi görünüyor. bu işin mevzuatını da ancak almancılar bilir .. çünkü oradan ev eşyalarını getirmek için karavan alıp tatillerde getirip sonra tr de satarak gidenler var .... akrabası almanya hollanda belçika gibi ülkelerde yaşayanlar varsa öğrenilebilir

Yurt dışından bireysel olarak kullanılmış ikinci el karavan getirmek yasak, işci beraberinde ise pasaporta işliyorlar, işcinin ülkeden çıkarken götürmesi geri gerekiyor, Permi ile getirmek içinde kesin dönüş yapıp permisini çekme karavana kullanacak kadar salak birini bulmak lazım..Bu işleri illegal yapan birine rastlarsanız belki....

Eski karavanı çıkarıp yeni karavan gelmez, teknoloji artık çok ilerledi, gümrüklerde girişde, çıkışda kameralar kayıtta..

sizlere katılmıyorum bence sıfır fiyatlar daha avantajlı ne de olsa sıfır buyrun fiyatlar söyle
erba karavan 5.50*2.20 15000+kdv
saly karavan 5.25*2.30 16000+kdv
başoğlu karavan 5.25*2.20 21.500+kdv
soyut karavan 4.50*2.20 17000+kdv

bir de sahibinden.com daki fiyatların bana göre uçukluğuna bakın

tortugo' Alıntı:
sizlere katılmıyorum bence sıfır fiyatlar daha avantajlı ne de olsa sıfır buyrun fiyatlar söyle

Yukarıdaki yazdığınız üreticilerle pazarlığa oturursanız faturayı düşük tutup kdv. indirimine de gidebilirler, bilginize ;)

tortugo' Alıntı:

Çekme karavnı olan bir arkadaşınızdan tavsiye,çekme karavan alırken öncelikle sahibinden com.daki ikinci el avrupaları,bulamazsanız,daha eski yıllarda üretilmiş yerli temiz karavanları inceleyin derim ben. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54893.0 topiği güzelce okuduğunuzda ne demek istediğim çıkacaktır ortaya. not.Konuyu açan arkadaş bu seyahati Adapazarı-Antalya arası yapmıştır yeni çekme karavanı ile.Üzücü buluyorum karavancılığın duayeni olan bu firmaların babalarının o gün teknolojisi ile yakaladıkları övgü ve güveni günümüze taşıyamamalarını.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR