Çekme Karavanciliğin Sonu Geli̇yor..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,360
Çekme karavanın kanunda yeri bellidir römörk olarak geçer ve karayollarında sadece arabaya bağlı gezer ve önceden belirtilen yerler haricinde hiç bir yere bırakılamaz durum böyle olunca ve herkes çekme karavan alıp tüm deniz kenari yerleri işgal edip yazlık kullanınca müdahaleler kaçınılmaz oldu

Etiketler
Malesef -özellikle yerli halkın- çekme karavanların bir çoğu ve biraz da motokaravanlar, kıyılarda göçebe gibi ordan buraya çökecek yer arıyorlar.

Tabii ki gezenleri tenzih ediyorum. Son 1 aydır Akdeniz ve Ege'nin bir kısmını gezdim, bu acıklı duruma yine çok şahit oldum. Hele ki o Akdeniz nemli ve sıcağında, hangi akılla günlerce kımıldamadan kalınır. Zaten bir kısmını adam haftasonu gecekondu gibi kullanıyor. Diğer günler atıl...

İşin garip tarafı "Ücretli Kamp Alanı -aslında park alanı-" olarak adlandırılan, tam olarak ne olduğunu tanımlayamadığımız yerlerin bir kısmıda de çingene çadırı gibi dip dibe. Adam gaz mı kaçırıyor, hidrofordan ses mi geliyor belirsiz.: )

Adam gibi bir işletme sanırım sayılı. Onlarda ota boka ücret yazmışlar. Gri su boşaltma yeri var diye bunu bile ekstra ücret yazan var : )

Kafa dinleyeyim, insandan uzak kalayım diyorsanız ücretli yerlerden uzak durmakta fayda var. Kafanıza göre takılın, insanın olmadığı yerlerde var.

Çökenlerin genel özellikleri, wc,su ve marketin yakın olduğu noktlarda popülasyon oluşturmaları. Bu ilkel yaşam tarzından uzak kalınırsa kârdayız: )

Bu arada kafama göre park ederim tabii.

Ülke de az da olsa kanun ve yönetmelikler var. Uygun ölçüde konakladıktan sonra hangi primat karışacak !

Faydalı yazılı kanun ve yönetmelikler çıkarsa daha da düzene girer inşallah.

Diğer taraftan kamp kelimesinin ne olduğunu bile daha beyin hücresine ulaşamamışların, kültürlerinin gelişmesi de zor olacak gibi.

Ben bu sıcakta ve bu şartlarda hala karavancılık yapabilenlere gıpta ile bakıyorum. Zira sabır ve bir çok başka meziyetler gerektirmekte. Adam milyonluk karavanı güneşin altına çekmiş kırk derecede yaşam savaşı veriyor öbür yanda bin liralık lebiderya pansiyonlar boş. Akıl almaz bir durum. Hele milyonluk çekme karavanlarla bir de bunu gezdiremeyen, Bir yere parkedip orada çürütenler bile var. Tesis meselesi gelişmeden karavancılık düzelmez. Bu da biraz zaman alacak sanırsam. Bazı belediyelerin karavanpark diye yaptıkları alanlara da ağaçlandırma yapması gerekiyor.

Bütün karavancılar belirli zamanlarda belirli yerlere akın ettikçe, karavancılığın sonu gelmese de bir çok kısıtlama geleceği kesin. Bence ülkemizde yaz ayları dışında tatil yapılamayacağı konusunda bir fikir var ve herkes bu akıma kapılmış. İnanın sezon dışında bir çekme karavanın asla duraklama bile yapamayacağı yerlerde bir hafta konaklamışlığım var, hemde kimseyi rahatsız etmeden. İnsanların gezi alışkanlıklarını biraz daha değiştirmesiyle bu tarz sorunların önüne geçilebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,512
Kaydolan Son Üyemiz
erhanemir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR